Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Дигиталните технологии направиха възможно провеждането на „Национални дни на кариерата“ 2020 и в условията на пандемия

  Дигиталните технологии направиха възможно провеждането на „Национални дни на кариерата“ 2020 и в условията на пандемия

  Компании от водещи отрасли имаха възможност да се срещнат онлайн с кандидатите за работа и стаж по време на форума „Национални дни на кариерата“ 2020, който тази година се проведе онлайн от 24 до 26 март. Посетителите на виртуалните щандове на организациите научиха повече за дейността им, както и какви са актуалните им работни позиции и стажантски програми. Ние от Инженер.bg осъществихме виртуални срещи с представители на някои от компаниите, за които ще Ви разкажем днес.

 • Бимекс Лимитид: Kawasaki Robotics показа на iREX 2019 хуманоиден робот с отворена платформа

  Бимекс Лимитид: Kawasaki Robotics показа на iREX 2019 хуманоиден робот с отворена платформа

  Компанията Kawasaki Robotics има повече от 50-годишен опит в производството на индустриални роботи. На изложението iREX 2019 компанията демонстрира ново поколение хуманоиден робот Kaleido. Той е с човешки размери – височина 184 cm и тегло 85 kg и е в състояние да се движи и пренася предмети с тегло до 60 kg. Kaleido е специално проектиран да се използва навсякъде, където съществува опасност за хората, например в заразени зони, при природни бедствия или пожари.

 • Трейс Ипома посрещна студенти от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“

  Трейс Ипома посрещна студенти от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“

  На 26 февруари и на 4 март 2020 г. се проведоха „Дни на отворените врати“ в производственото предприятие, специализирано в производството на еднократни и многократни пластмасови опаковки за хранителната и нехранителната индустрия – Трейс Ипома. „Посетиха ни студентите от Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. Те имаха възможност да се запознаят с процесите за изработка на пластмасови изделия“, споделиха за Инженер.bg от предприятието.

 • 70 учебни организации в Академична борса! Приветстваме и ПГ по транспорт – София

  70 учебни организации в Академична борса! Приветстваме и ПГ по транспорт – София

  Световната обстановка в момента наложи бърза промяна на образованието в световен мащаб. Българските училища също много бързо трябваше да преминат към Образование 4.0, или т.нар. дигитализация на образованието. Благодарение на това все повече училища и образователни институции осъзнават силата на дигиталните комуникации и присъствието в онлайн среда. Щастливи сме, че нашата Академична борса на Борса.bg все повече се разраства и вече имаме над 70 утвърдени учебни организации сред партньорите ни!

 • Содибул: Кои са най-новите технологични решения за фрезоване, леене под налягане и ерозийна обработка на Sodick?

  Содибул: Кои са най-новите технологични решения за фрезоване, леене под налягане и ерозийна обработка на Sodick?

  Sodick Europe, заедно с единствения си дистрибутор за Великобритания Sodi-Tech EDM, ще се включи в следващото издание на едно от най-големите европейски изложения в областта на машиностроенето MACH.Вследствие от настоящата ситуация с коронавирусната инфекция изложението бе отложено за периода от 25 до 28 януари 2021 г. Посетителите ще могат да се запознаят с най-новите технологии на Sodick от цялата гама машинни и производствени процеси.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица водещите новинарски заглавия за бъдещите проекти, постиженията и провелите се събития от света на технологиите и академичните среди отново заслужено приковаха вниманието ни. Повече за тях можете да научите от традиционната ни обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не забравяйте да посетите и www.борса.bg, за да бъдете информирани за всички актуални и любопитни новини от България и Балканите. Приятно четене!

 • Солид Фил, доказана фирма в сферата на услугите за 3D печат, обяви на Additive days, че започва да предлага и самите машини

  Солид Фил, доказана фирма в сферата на услугите за 3D печат, обяви на Additive days, че започва да предлага и самите машини

  По време на участието си в специализирания форум за 3D технологии Additive days 2020, доказаната компания Солид Фил анонсира своя нова дейност. Тя вече предлага на вниманието на българските специалисти едни от най-наложените марки техника за 3D принтиране, като Desktop Metal, XJet и др. На форума Солид Фил представи и основните си услуги за производство на пластмасови детайли, както и технологиите, с които работи – FDM, SLS, SLA, вакумно леене и метално 3D принтиране.

 • ИЕЦ отлага провеждането на техническия форум MachTech & InnoTech Expo. Новите дати са от 9 до 12 юни 2020 г.

  ИЕЦ отлага провеждането на техническия форум MachTech & InnoTech Expo. Новите дати са от 9 до 12 юни 2020 г.

  Интер Експо Център (ИЕЦ) – София обяви официално, че променя датите на свои предстоящи събития. Мащабното международно изложение MachTech & InnoTech Expo 2020, което бе насрочено за периода от 6 до 9 април, се отлага. Очаква се форумът, посветен на машините и технологиите в металообработката, да се състои от 9 до 12 юни т.г., съобщиха за Инженер.bg организаторите. Към момента освен MachTech & InnoTech Expo, се отлага и Светът на мебелите 2020, чиито нови дати на провеждане са 24-27 юни 2020 г.

 • Екипът на Линамар-Монтюпе: „Ние сме сплотен отбор и заедно постигаме високи цели“

  Екипът на Линамар-Монтюпе: „Ние сме сплотен отбор и заедно постигаме високи цели“

  На 16 февруари 2020 г. в Русе се проведе състезание по футзал, организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“. В него своите спортни умения премериха служители от десет компании в дунавския град. Сред участниците бяха и представители на Линамар-Монтюпе – водещ производител на компоненти за автомобилната индустрия за редица водещи глобални брандове и част от структурата на канадската компания Linamar.

 • Wittmann Battenfeld обяви пазарния дебют на робот WX138 с абсолютно нови функции на изложението К 2019

  Wittmann Battenfeld обяви пазарния дебют на робот WX138 с абсолютно нови функции на изложението К 2019

  При своето участие на международния панаир за пластмаси К 2019 Wittmann представи множество нови роботи, включително два нови модела от серията Primus – 16T и 48T (Т = телескопична вертикална ос), както и три модела от новата високоскоростна серия Sonic – 131, 142 и 143. „По време на изложението беше представен и най-новият робот WX138, който направи своя дебют пред посетителите на К 2019“ съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

Още от Машини, мех. системи