Събития

 • Ефективни решения за автоматизация на Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt и ABB демонстрира БР Техника на MachTech

  Ефективни решения за автоматизация на Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt и ABB демонстрира БР Техника на MachTech

  Атрактивна и запомняща се бе изявата на Бюро за Развитие Техника (БР Техника) в рамките на тазгодишния специализиран форум MachTech & InnoTech. Утвърдената българска компания показа решения за автоматизация на световни лидери в бранша, сред които Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt, ABB и др. „Наша цел е да сме доверен партньор на българската индустрия, като предоставяме ефективни решения, съобразени с индивидуалните нужди на всеки клиент“, коментираха от българското дружество.

 • ФАНУК излезе от границите на щанда си, за да направи възможни партньорски технически иновации по време на MachTech

  ФАНУК излезе от границите на щанда си, за да направи възможни партньорски технически иновации по време на MachTech

  Традиционно впечатляващо, присъствието на ФАНУК България на международния технически форум MachTech & InnoTech през тази година се разпростря широко извън границите на собствената им изложбена площ. Роботи на японския производител присъстваха на щандовете на редица партньорски компании на ФАНУК, като по този начин направиха възможни иновативни решения в машиностроенето, които привлякоха стотици гости от различни сектори на промишлеността.

 • Тихерт: Предлагаме както инструментална екипировка, така и цялостни решения за автоматизация на машини и процеси

  Тихерт: Предлагаме както инструментална екипировка, така и цялостни решения за автоматизация на машини и процеси

  Като водеща българска компания в областта на инструменталното производство, и през 2019 г. Тихерт взе участие в специализираното международно изложение MachTech & InnoTech. Шуменското предприятие показа богатото разнообразие на своето портфолио пред стотици специалисти от сектора на металообработката. „Предлагаме както инструментална екипировка, така и цялостни решения за автоматизация на машини и технологични процеси“, заявиха от Тихерт.

 • Гюринг България доказа, че е ангажиран партньор на машиностроенето на MachTech & InnoTech Expo 2019

  Гюринг България доказа, че е ангажиран партньор на машиностроенето на MachTech & InnoTech Expo 2019

  Гюринг България представи своите доказани продукти на международния технически форум MachTech & InnoTech Expo 2019. „Фирма Гюринг е ангажиран партньор на машиностроенето. На базата на 3D-данни за детайла, създаваме компетентен процес на обработка за ефективно произвеждане на детайлите, както и много симулации, обслужване при провеждане на пробите и при оптимизиране на процесите“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Мултивак България Продакшън от „Стажове”: Нашата мисия е да покажем производството в нова, позитивна светлина

  Мултивак България Продакшън от „Стажове”: Нашата мисия е да покажем производството в нова, позитивна светлина

  „От това, което виждаме до момента, можем уверено да заявим, че нашата стажантска програма е успешна! Голяма част от младежите, които преминаха стаж при нас, останаха и се развиха до отговорни позиции. А най-голямо удовлетворение за всички ни е фактът, че те харесват работата си и намират истински смисъл и призвание в нея”, с тези думи ни посрещнаха на своя щанд от Мултивак България Продакшън по време на кариерното изложение „Стажове”, което се проведе в Технически университет – София.

 • РАИС от „Стажове”: Стараем се да не налагаме рамки, за да може всеки колега да открие себе си на работното място

  РАИС от „Стажове”: Стараем се да не налагаме рамки, за да може всеки колега да открие себе си на работното място

  РАИС е компания, която държи на персоналното развитие на своите служители. Това е и причината от българската машиностроителна компания постоянно да осигуряват обучения в България и чужбина на своите кадри. Дружеството има и своя стажантска програма, предназначена за амбициозни младежи, която представиха по време на едно от най-мащабните кариерни изложения у нас – „Стажове”, което се проведе през месец април в Технически университет – София.

 • Иновации и подобрения в заваръчната техника на Kemppi, Hypertherm и HBS показаха от Кимекс по време на MachTech

  Иновации и подобрения в заваръчната техника на Kemppi, Hypertherm и HBS показаха от Кимекс по време на MachTech

  Решения от последно поколение в заваръчните технологии демонстрираха от доказаната българска компания Кимекс по време на международния технически форум MachTech & InnoTech 2019. Главни действащи „герои“ бяха заваръчната машина X8 MIG Welder на Kemppi, ръчните плазморежещи машини Powermax на Hypertherm, както и уникалните машини за заваряване на шпилки от HBS. В следващите редове ви предлагаме да научите какво разказаха за най-новите си продукти от Кимекс.

 • Решения за ергономично работно място на item бяха във фокуса на участието на Бибус България на MachTech & InnoTech 2019

  Решения за ергономично работно място на item бяха във фокуса на участието на Бибус България на MachTech & InnoTech 2019

  Пo време на MachTech & InnoTech, утвърденото българо-швейцарско търговско дружество Бибус България показа най-новите технологични нововъведения на своя партньор item в ролята си на единствен негов официален представител у нас. „Item е световнопризнат производител. Работим с компанията от две години и имахме удоволствието да запознаем нашите гости с най-новите ѝ решения – Toolpanel System и Engineeringtool”, съобщиха за Инженер.bg от Бибус.

 • Дебют на Индустриални роботи на MachTech & InnoTech с кобот Elfin и собствена разработка на грипер за палетизиране

  Дебют на Индустриални роботи на MachTech & InnoTech с кобот Elfin и собствена разработка на грипер за палетизиране

  Дебют за Индустриални роботи на MachTech & InnoTech през 2019 г.! По време на първото си участие на мащабния технически форум утвърдената българска компания представи Elfin 5, част от гамата колаборативни роботи на китайския производител Han’s Robots, както и грипер за палетизиране на торби и чували – собствена разработка. „Целта ни е да запознаем специалисти от различни сектори на производството с възможностите на колаборативните роботи Elfin“, коментира за Инженер.bg инж. Николай Георгиев.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминаха пролетни и празнични седмици, в които отпразнувахме Великден, Деня на труда и Гергьовден. Но както не веднъж се уверихме, за бизнеса няма почивка. Информирахме ви за увеличаването на капитализацията на SAP, стипендиантската програма за студенти на АЕЦ Козлодуй, предстоящото изграждане на нов завод в гр. Враца от MD Elektronik и мн. др. Още от новостите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

Още от Машини, мех. системи