Събития

 • Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

  Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

  Компанията Kollmorgen демонстрира най-новите си машини и технологии за обработка на храни и напитки на изложението ProFood Tech 2019 в Чикаго, Илинойс. „На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да видят серводвигател хигиенно изпълнение AKMH, синхронни серводвигатели AKM и AKM2G, както и влагозащитено изпълнение на серводвигател AKM за хранително-вкусовата промишленост (ХВП)“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бибус България, дългогодишен партньор на Kollmorgen.

 • „Ефективни решения за промишлеността“ бе мотото, с което Ритбул участва на MachTech & InnoTech 2019

  „Ефективни решения за промишлеността“ бе мотото, с което Ритбул участва на MachTech & InnoTech 2019

  Ефективност, решения, промишленост – адресатът, която обединява тези три понятия, е Ритбул – утвърдена българска компания, която предлага изключително разнообразно портфолио от продукти за всеки аспект от производствените и монтажните дейности. По време на международното техническо изложение MachTech & InnoTech 2019, екипът на фирмата не само демонстрира своите доказани предложения, но представи иновативни продукти и нови партньори.

 • ММ Механикс: Търсим млади колеги, с които да достигнем най-високите върхове в качественото производство

  ММ Механикс: Търсим млади колеги, с които да достигнем най-високите върхове в качественото производство

  Тази година на изложението „Стажове“, ММ Механикс – част от Механикс Груп, представи пред студентите в пловдивския филиал на учебното заведение своите постоянни работни позиции. Компанията се стреми да се развива в обхвата на цялостния производствен цикъл на машинни детайли и възли. Търсим млади, целеустремени, амбициозни хора, с които заедно да достигнем най-високите върхове в качеството“, споделиха за Инженер.bg от ММ Механикс.

 • Инж. Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица: Развойните проекти са моят личен „Свети Граал“ в инженерната професия

  Инж. Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица: Развойните проекти са моят личен „Свети Граал“ в инженерната професия

  Ако мислите, че ежедневието на инженерите е скучно и „сухо“, ние от Инженер.bg сме готови да ви опровергаем. Ето защо стартирахме рубриката „Един работен ден на...“, от която ще се убедите, че работният ден на инженерите никак, ама никак не е лишен от вълнения и вдъхновение. Поднасяме ви поредното доказателство за това в лицето на инж. Георги Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица, чиято свежа възраст и все още скромен трудов стаж не са пречка той да „гори“ в професията, която е избрал.

 • Витман Батенфелд с индивидуална енергийно ефективна концепция за производство на пластмасови изделия

  Витман Батенфелд с индивидуална енергийно ефективна концепция за производство на пластмасови изделия

  Индивидуални решения и високи технологии отново отличиха Витман Батенфелд България по време на последното издание на MachTech & InnoTech 2019 в София. Компанията представи концепция, конфигурирана специално за нуждите на модерното автоматизирано производство на пластмасови изделия, състояща се от шприцмашина от електрическата серия EcoPower, робот Primus, напълно интегриран в управлението на шприцмашината, и конвейр за отвеждане на изделията към мястото за опаковка.

 • Рапид Прогрес от MachTech: След 10 години на пазара в областта на индустриалния софтуер, вярваме, че най-доброто предстои

  Рапид Прогрес от MachTech: След 10 години на пазара в областта на индустриалния софтуер, вярваме, че най-доброто предстои

  Поредното участие на Рапид Поргрес на международния технологичен форум MachTech & InnoTech премина под знака на важна годишнина. Българската компания, специализирана в предоставянето на индустриален софтуер, отбеляза 10 години присъствие на пазара – време, зад което се крият многобройни изпълнени проекти и проведени обучения. „Успехът през тази цяла декада дължим на доверието на нашите клиенти и на надеждните партньорства, които поддържаме“, заявиха от компанията.

 • Солтех организира безплатни обучения по CAD и CAM проектиране със Solid Edge през юни

  Солтех организира безплатни обучения по CAD и CAM проектиране със Solid Edge през юни

  За да запазят своята конкурентоспособност в условията на Industry 4.0, българските фирми са изправени пред основното предизвикателство и условие за успех. „Екипът ни разбира, че ползите от въвеждането на иновации са пряко свързани с възможностите на фирмите да използват пълноценно съвременни решения. Целта на Солтех е да подпомогне компаниите като стартира инициатива за провеждане на поредица от безплатни обучения за проектиране със Solid Edge“, съобщиха от Солтех.

 • РАИС събра български машиностроители от цялата страна, за да обсъдят дигиталното бъдеще на сектора

  РАИС събра български машиностроители от цялата страна, за да обсъдят дигиталното бъдеще на сектора

  РАИС отново обедини българските машиностроители, за да обсъдят заедно въпросите на дигитализацията като основа за Индустрия 4.0. На 12 юни 2019 г., в новата база на компанията в Пазарджик се проведе работна среща на фирми от Българска браншова камара – машиностроене (ББКМ), по време на която бяха представени и дискутирани най-актуалните решения за сектора, свързани с дигиталните близнаци, интернет на нещата, дигитализацията и роботизацията на производствените процеси. Инженер.bg има удоволствието да отрази за вас основните акценти от това ключово за бранша събитие.

 • Активити Аутомейшън акцентира върху „умни“ решения в заваръчните процеси по време на MachTech & InnoTech 2019

  Активити Аутомейшън акцентира върху „умни“ решения в заваръчните процеси по време на MachTech & InnoTech 2019

  Поредното издание на мащабното международно техническо изложение MachTech & InnoTech вече е в историята. Но следата, която остави в технологичния бранш у нас, ще остане още дълго, тъй като в рамките на четири дни имахме възможността да видим едни от най-новите технологии, машини, решения и оборудване. Сред компаниите-участници бе и утвърденото българско дружество Активити Аутомейшън, което представи своите най-нови продукти, като постави акцент върху умните решения в заваръчните процеси.

 • Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

  Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

  Да смени нагласата на индустрията, като покаже как могат да се спестят консумативи и време, както и защо лепилото променя конвенционалните процеси на свързване – това бе основната цел на участието на Хенкел България, Лепилни технологии, с бранда си Loctite на международното изложение MachTech & InnoTech 2019. Дружеството участва съвместно със своите партньори и дистрибутори от Улмер ДМ и представи най-новите разработки в лепилните технологии и усъвършенствани свои продукти.

Още от Машини, мех. системи