Събития

 • Рапид Прогрес от MachTech: След 10 години на пазара в областта на индустриалния софтуер, вярваме, че най-доброто предстои

  Рапид Прогрес от MachTech: След 10 години на пазара в областта на индустриалния софтуер, вярваме, че най-доброто предстои

  Поредното участие на Рапид Поргрес на международния технологичен форум MachTech & InnoTech премина под знака на важна годишнина. Българската компания, специализирана в предоставянето на индустриален софтуер, отбеляза 10 години присъствие на пазара – време, зад което се крият многобройни изпълнени проекти и проведени обучения. „Успехът през тази цяла декада дължим на доверието на нашите клиенти и на надеждните партньорства, които поддържаме“, заявиха от компанията.

 • Солтех организира безплатни обучения по CAD и CAM проектиране със Solid Edge през юни

  Солтех организира безплатни обучения по CAD и CAM проектиране със Solid Edge през юни

  За да запазят своята конкурентоспособност в условията на Industry 4.0, българските фирми са изправени пред основното предизвикателство и условие за успех. „Екипът ни разбира, че ползите от въвеждането на иновации са пряко свързани с възможностите на фирмите да използват пълноценно съвременни решения. Целта на Солтех е да подпомогне компаниите като стартира инициатива за провеждане на поредица от безплатни обучения за проектиране със Solid Edge“, съобщиха от Солтех.

 • РАИС събра български машиностроители от цялата страна, за да обсъдят дигиталното бъдеще на сектора

  РАИС събра български машиностроители от цялата страна, за да обсъдят дигиталното бъдеще на сектора

  РАИС отново обедини българските машиностроители, за да обсъдят заедно въпросите на дигитализацията като основа за Индустрия 4.0. На 12 юни 2019 г., в новата база на компанията в Пазарджик се проведе работна среща на фирми от Българска браншова камара – машиностроене (ББКМ), по време на която бяха представени и дискутирани най-актуалните решения за сектора, свързани с дигиталните близнаци, интернет на нещата, дигитализацията и роботизацията на производствените процеси. Инженер.bg има удоволствието да отрази за вас основните акценти от това ключово за бранша събитие.

 • Активити Аутомейшън акцентира върху „умни“ решения в заваръчните процеси по време на MachTech & InnoTech 2019

  Активити Аутомейшън акцентира върху „умни“ решения в заваръчните процеси по време на MachTech & InnoTech 2019

  Поредното издание на мащабното международно техническо изложение MachTech & InnoTech вече е в историята. Но следата, която остави в технологичния бранш у нас, ще остане още дълго, тъй като в рамките на четири дни имахме възможността да видим едни от най-новите технологии, машини, решения и оборудване. Сред компаниите-участници бе и утвърденото българско дружество Активити Аутомейшън, което представи своите най-нови продукти, като постави акцент върху умните решения в заваръчните процеси.

 • Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

  Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

  Да смени нагласата на индустрията, като покаже как могат да се спестят консумативи и време, както и защо лепилото променя конвенционалните процеси на свързване – това бе основната цел на участието на Хенкел България, Лепилни технологии, с бранда си Loctite на международното изложение MachTech & InnoTech 2019. Дружеството участва съвместно със своите партньори и дистрибутори от Улмер ДМ и представи най-новите разработки в лепилните технологии и усъвършенствани свои продукти.

 • Мултивак България: Multivac инвестира в нов съвременен комплекс за порциониране на месо на TVI в Брюкмюл, Германия

  Мултивак България: Multivac инвестира в нов съвременен комплекс за порциониране на месо на TVI в Брюкмюл, Германия

  В края на май 2019 г., в присъствието на генералните директори на Multivac – глобален пионер в опаковъчните решения, и TVI – пазарен лидер в производството на машини за порциониране на месо и цялостни линии за производство, бе положена първата копка на строителството на TVI Entwicklung und Produktion в Брюкмюл, Германия. Новият център за върхови постижения ще разполага с 9000 кв.м разгърната застроена площ и ще включва офис сграда, клиентски център и производствена зала.

 • Ефективни решения за автоматизация на Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt и ABB демонстрира БР Техника на MachTech

  Ефективни решения за автоматизация на Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt и ABB демонстрира БР Техника на MachTech

  Атрактивна и запомняща се бе изявата на Бюро за Развитие Техника (БР Техника) в рамките на тазгодишния специализиран форум MachTech & InnoTech. Утвърдената българска компания показа решения за автоматизация на световни лидери в бранша, сред които Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt, ABB и др. „Наша цел е да сме доверен партньор на българската индустрия, като предоставяме ефективни решения, съобразени с индивидуалните нужди на всеки клиент“, коментираха от българското дружество.

 • ФАНУК излезе от границите на щанда си, за да направи възможни партньорски технически иновации по време на MachTech

  ФАНУК излезе от границите на щанда си, за да направи възможни партньорски технически иновации по време на MachTech

  Традиционно впечатляващо, присъствието на ФАНУК България на международния технически форум MachTech & InnoTech през тази година се разпростря широко извън границите на собствената им изложбена площ. Роботи на японския производител присъстваха на щандовете на редица партньорски компании на ФАНУК, като по този начин направиха възможни иновативни решения в машиностроенето, които привлякоха стотици гости от различни сектори на промишлеността.

 • Тихерт: Предлагаме както инструментална екипировка, така и цялостни решения за автоматизация на машини и процеси

  Тихерт: Предлагаме както инструментална екипировка, така и цялостни решения за автоматизация на машини и процеси

  Като водеща българска компания в областта на инструменталното производство, и през 2019 г. Тихерт взе участие в специализираното международно изложение MachTech & InnoTech. Шуменското предприятие показа богатото разнообразие на своето портфолио пред стотици специалисти от сектора на металообработката. „Предлагаме както инструментална екипировка, така и цялостни решения за автоматизация на машини и технологични процеси“, заявиха от Тихерт.

 • Гюринг България доказа, че е ангажиран партньор на машиностроенето на MachTech & InnoTech Expo 2019

  Гюринг България доказа, че е ангажиран партньор на машиностроенето на MachTech & InnoTech Expo 2019

  Гюринг България представи своите доказани продукти на международния технически форум MachTech & InnoTech Expo 2019. „Фирма Гюринг е ангажиран партньор на машиностроенето. На базата на 3D-данни за детайла, създаваме компетентен процес на обработка за ефективно произвеждане на детайлите, както и много симулации, обслужване при провеждане на пробите и при оптимизиране на процесите“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

Още от Машини, мех. системи