Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ откриха тайните на аутомотив бранша в завода на Линамар (Монтюпе) в Русе

  Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ откриха тайните на аутомотив бранша в завода на Линамар (Монтюпе) в Русе

  Как се изработват компоненти за утвърдени автомобилни брандове и какви са процесите на управление в една водеща производствена компания? На тези и много други въпроси намериха отговори учениците от 12-ти клас на Професионална гимназия по икономика и управление (ПГИУ) „Елиас Канети“ в гр. Русе, които в края на 2019 г. посетиха завода на фирма Линамар (Монтюпе) в града. Екипът на Линамар (Монтюпе) посрещна своите гости с презентация.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И за много години! Още от началото на 2020 г. новите проекти и събития в сферата на бизнеса в България и на Балканите човешките ресурси, както и в средното и академичното техническо образование продължават с пълна сила. А най-интересното от първите дни на новата година и края на 2019 г. обобщихме за вас в традиционната ни седмична новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още любопитни акценти можете да намерите на www.борса.bg.

 • РАИС изпраща емоционална 2019 – година на многобройни успехи, признания и върхови постижения

  РАИС изпраща емоционална 2019 – година на многобройни успехи, признания и върхови постижения

  С почетни отличия, признание от световно ниво, иновативни разработки и силен емоционален заряд изпраща 2019 г. една от най-утвърдените машиностроителни компании у нас РАИС. И тази година дружеството взе участие в международния форум ЕМО Хановер, където не само представи решения от новата си продуктова линия Advance Line, но и бе лично удостоено с визитата на президента и главен изпълнителен директор на FANUC, Япония – д-р Йошихару Инаба.

 • Интересът към металургията събра млади и утвърдени специалисти в Деня на отворените врати на Осъм АД

  Интересът към металургията събра млади и утвърдени специалисти в Деня на отворените врати на Осъм АД

  За степента на ефективност на различните прийоми, които компаниите избират, за да привлекат най-добрите кадри и да промотират своята дейност, се водят немалко дискусии. Практиката показва обаче, че дните, в които те отварят вратите си, за да разкрият своя свят, са ползотворни както за гостите, така и за домакините. Такъв подход традиционно избира и Метал Технолоджи Груп (MTG) – български производствен лидер с дългогодишни традиции в сферата на металургията.

 • СИАД: Нашите индустриални газове и решението Aroma+ правят разопаковането истинско удоволствие

  СИАД: Нашите индустриални газове и решението Aroma+ правят разопаковането истинско удоволствие

  Италианският посланик в България Н.Пр. г-н Стефано Балди и директорът на Конфиндустрия България, г-жа Мила Ненова, бяха сред официалните гости на щанда на СИАД по време на специализирания форум Месомания 2019. Българското дружество е част от структурата на италианската компания SIAD. „Тук сме, за да представим богатата гама индустриални газове, както и най-новото решение, патентовано от SIAD – Aroma+”, коментираха пред екипа на Инженер.bg от фирмата.

 • Стомана Индъстри разкри света на металургията и предаде ценни уроци на децата на своите служители

  Стомана Индъстри разкри света на металургията и предаде ценни уроци на децата на своите служители

  Вълнуващо, забавно и полезно – така премина и тази година Денят на народните будители за децата на служителите на металургичното дружество Стомана Индъстри. На 1 ноември 2019 г., за пета поредна година, компанията се присъедини към програмата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“. А ето и какво споделиха за провелата се в завода инициатива от екипа на Стомана Индъстри пред Инженер.bg.

 • Галика обяви нови партньорства и посрещна официални гости от чужбина по време на МТП – Пловдив 2019

  Галика обяви нови партньорства и посрещна официални гости от чужбина по време на МТП – Пловдив 2019

  Една от компаниите, които правят впечатление с авторитета и професионалното си отношение на всички изложения и панаири както в страната, така и в чужбина, е Galika – международна фирма с дългогодишно представителство в България. По време на Международния технически панаир, който се проведе в гр. Пловдив в края на септември 2019 г., щандът на Галика – клон АД привлече интереса на посетителите на 13-та палата. Ето кои са акцентите от представянето на българското дружество.

 • MTG: „Вслушваме се в служителите си и им осигуряваме оптимална работна среда. Убедете се на Ден на отворените врати”

  MTG: „Вслушваме се в служителите си и им осигуряваме оптимална работна среда. Убедете се на Ден на отворените врати”

  Метал Технолоджи Груп (MTG) е сред утвърдените металургични дружества у нас. Компанията разполага с три завода, а над 90% от продукцията й е насочена за износ към страни от цял свят. От организацията приветстваха студентите от инженерни специалности на изложението „Дни на кариерата“. „Радваме се, че успяхме да се запознаем с много амбициозни млади хора, на които презентирахме стажантската ни програма и възможностите за работа при нас“, коментираха пред Инженер.bg от екипа на MTG.

 • Максимум професионализъм и грижа – това е Стомана Индъстри. Вижте как премина участието на фирмата в „Дни на кариерата“

  Максимум професионализъм и грижа – това е Стомана Индъстри. Вижте как премина участието на фирмата в „Дни на кариерата“

  Стомана Индъстри е традиционен участник в HR форума „Дни на кариерата“. Участието на компанията от дружеството обясниха със стремежа си за популяризиране на металургичния сектор , както и с цел повишаване на разпознаваемостта на завода като предприятие, даващо поле за кариерно развитие и осигуряващо стабилност. „Присъстваме на изложението, за да се запознаем с младите хора, да бъдем по-близо до тях и да установим какво предизвиква техния интерес“, заявиха пред Инженер.bg от Стомана Индъстри.

 • Над 550 участници представиха новости от хранително-вкусовия сектор в Интер Експо Център в столицата

  Над 550 участници представиха новости от хранително-вкусовия сектор в Интер Експо Център в столицата

  Изкусителни месни продукти, прясно изпечен пухкав хляб, сирена и за най-изтънчения вкус, захарни изкушения в чудновати форми, изискани вина, а също и иновативни машини и решения за сортиране, опаковане и маркиране, компактни системи за складиране и транспорт, индустриално почистване, оборудване и технологии за ритейл сектора. Всичко това можеше да се види от 6-ти до 9-ти ноември в Интер Експо Център в столицата по време на едни от най-мащабните форуми във хранително-вкусовия бранш.

Още от Машини, мех. системи