Събития

 • Мултивак България: Multivac и партньори разработиха иновативен и устойчив картонен композит за опаковане на свежи храни

  Мултивак България: Multivac и партньори разработиха иновативен и устойчив картонен композит за опаковане на свежи храни

  Поредна иновация в опаковъчните решения от световния лидер в областта Multivac. „В сътрудничество с LEIPA Georg Leinfelder и Koehler Paper Group, създадохме иновативен картонен композит за опаковане на свежа храна, базиран на материал от хартиени влакна“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България. Разработката ще бъде представена на щанда на Multivac в рамките на изложението IFFA 2019, като ще бъде демонстрирана чрез компактна термоформовъчна машина.

 • РАИС бе отличена с почетния знак на БСК и Грамота за постижения за роботизирани комплекси с металорежещи машини

  РАИС бе отличена с почетния знак на БСК и Грамота за постижения за роботизирани комплекси с металорежещи машини

  18 април 2019 г., последният ден от тазгодишното издание на MachTech & InnoTech, бе изключително важен за утвърденото българско дружество РАИС. Машиностроителната компания получи две престижни отличия за разработките, които представи в рамките на изложението – Почетния знак на БСК – Съюз на българския бизнес и Грамота за постигнати върхови постижения. Призовете бяха връчени лично на инж. Нишан Бъздигян, управител на РАИС, от заместник-председателя на БСК г-н Петър Денев.

 • Рапид: „Наши отличителни черти са богатото разнообразие от продукти и бързата реакция“

  Рапид: „Наши отличителни черти са богатото разнообразие от продукти и бързата реакция“

  Тазгодишното издание на Архитектурно-строителната седмица е вече в историята, но един от участниците – фирма Рапид, направи ярко и трайно впечатление на експертната аудитория. „Нашите решения от просечено разтеглени, перфорирани, декоративни оцветени ламарини, скари и мрежи намират широко приложение в строителството. Това е причината да участваме на специализирания форум за втора поредна година, при това с още по-големи очаквания“, заявиха за Инженер.bg от Рапид.

 • РАИС: Искате да сте машинен инженер? Посетете ни на „Стажове“ на 16 април 2019 г., за да научите как

  РАИС: Искате да сте машинен инженер? Посетете ни на „Стажове“ на 16 април 2019 г., за да научите как

  След като вече ви информирахме за стажантската програма на една от водещите български компании за производство и рециклиране на металорежещи и металообработващи машини с цифрово програмно управление, е време да ви съобщим, че РАИС ще участва на Стажове 2019. На 16-ти април т.г. в Технически университет – София, РАИС ще разполага със свой собствен щанд, който вие, да – точно вие, ще можете да посетите. Развълнувахме ли ви? Супер, защото ние очакваме големия ден с нетърпение!

 • MTG обяви стажантски позиции и за трите си завода. Разбери какви на изложението „Стажове“ 2019

  MTG обяви стажантски позиции и за трите си завода. Разбери какви на изложението „Стажове“ 2019

  Страхотни новини – стартираха стажантските програми на Метал Технолоджи Груп (MTG). Знаете ли колко много са те? А знаете ли, че са за различни отдели и дори за отделните заводи на българската индустриална група, доказан производител на метални отливки? Чакайте, чакайте, вие май не сте запознати с историята и с работната дейност на компанията. Добре, ние ще ви разкажем, но е най-добре да посетите осмото изложение на „Стажове” и лично да се срещнете с част от екипа на MTG.

 • Айгер Инженеринг: Очакваме вас – млади и устремени бъдещи инженери, на „Стажове” в Пловдив

  Айгер Инженеринг: Очакваме вас – млади и устремени бъдещи инженери, на „Стажове” в Пловдив

  Отново е април и отново предстои едно от най-мащабните кариерни изложения в България. „Стажове” 2019 „чука“ на вратата, а за поредна година една от най-успешните машиностроителни компании у нас ще стане част от форума. „Айгер Инженеринг ще очаква всички вас – млади и устремени бъдещи инженери, търсещи най-добрата професионална реализация. Заповядайте на 17-ти април в Технически университет – София, филиал Пловдив, за да се запознаете с бъдещия си работодател“, призоваха от фирмата.

 • Мултивак България Продакшън може да е твоето кариерно чудо. Виж защо на „Стажове” 2019 през април

  Мултивак България Продакшън може да е твоето кариерно чудо. Виж защо на „Стажове” 2019 през април

  Следващата седмица, за осма поредна година, ще се проведе изложението „Стажове”– едно от най-мащабните кариерни събития у нас. Организатор на проявата е Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София. Форумът отново ще събере на едно място водещи фирми от различни браншове, които ще представят своите стажантски програми и свободни позиции пред студентите. Познайте кой ще участва за поредна година?

 • Стомана Индъстри: „Отново ще участваме на „Стажове”, за да ви разкрием тайния свят на металургията”

  Стомана Индъстри: „Отново ще участваме на „Стажове”, за да ви разкрием тайния свят на металургията”

  Готов ли сте да си изцапате ръцете и да станете истински инженер? Интересувате ли се от тайния свят на металургията? Искате ли да се развивате в голяма международна компания? Честито! Намерихте това, което търсите. Стомана Индъстри е водещ производител на стомана и стоманени продукти в България и в Европа. Дружеството е част от една от най-големите индустриални групи на Балканския полуостров – Сиденор Груп. И тази година Стомана Индъстри ще се включи в „Стажове”.

 • Превърни мечтите си в реалност! Виж възможностите за развитие в Строително оборудване на „Стажове”

  Превърни мечтите си в реалност! Виж възможностите за развитие в Строително оборудване на „Стажове”

  Мечтаеш ли, един ден, когато завършиш, да си гордостта на родителите си? Мечтаеш ли да станеш най-уважавания инженер във фирмата, в която се трудиш? Мечтаеш ли да работиш в голяма и международна компания? Не бъди просто мечтател. Превърни своите мечти в реалност! Стани част от развойния екип на международна компания като Husqvarna. Посети осмото изложение „Стажове” на 16 април 2019 г. в Технически университет – София. Срещни се със специалистите от Строително оборудване.

 • SpaceCAD ще вдъхновява с визионерски идеи на изложението Metal Show & TIB 2019 в Букурещ, Румъния

  SpaceCAD ще вдъхновява с визионерски идеи на изложението Metal Show & TIB 2019 в Букурещ, Румъния

  Българското дружество SpaceCAD ще вземе участие в Metal Show & TIB 2019 – водещо събитие, което обединява различни браншове от румънската индустрия. То ще се проведе в палата B2 на изложбен център ROMEXPO в Букурещ от 14 до 17 май 2019 г., а концепцията тази година е базирана на иновации и традиции, динамика и постоянство, информираха за Инженер.bg от компанията. В програмата на изложението са включени и множество конференции и семинари по актуални теми в бранша.

Още от Машини, мех. системи