Събития

 • Адара: Производство на горгонзола с устойчив поглед към енергията? Възможно – с вакуумното оборудване на Busch

  Адара: Производство на горгонзола с устойчив поглед към енергията? Възможно – с вакуумното оборудване на Busch

  А вие обичате ли горгонзола? Традиционното синьо сирене се произвежда в Северна Италия по строго спазвана рецепта, но същевременно с използването на модерни технологии, като се съблюдават и високите хигиенни изисквания в хранително-вкусовата промишленост. Именно за един такъв случай ви разказваме в днешния материал. За осигуряването на вакуум при производството и пакетирането на горгонзола местният производител IGOR се доверява на вакуумните решения на Busch.

 • Компанията NSK, лидер в лагерните решения, откри два центъра за обучение в Европа и анонсира нова програма от курсове

  Компанията NSK, лидер в лагерните решения, откри два центъра за обучение в Европа и анонсира нова програма от курсове

  NSK обяви нова програма за обучение, развита в помощ на потребителите на лагери, така че да научат нови начини за увеличаване надеждността и рентабилността на машините, като подобрят уменията и знанията си в тази важна технологична област. „Компанията откри едновременно първите два специализирани центъра – във Франция и Холандия, в които ще се провеждат обучителните курсове, като се предлага и възможност за обучение със същото съдържание на място“, съобщиха от NSK.

 • Монтюпе: Засиленото внимание към всеки нов служител е начин да гарантираме безкомпромисно качество на продуктите ни

  Монтюпе: Засиленото внимание към всеки нов служител е начин да гарантираме безкомпромисно качество на продуктите ни

  „Знаете ли защо Montupet е с водеща роля в автомобилната индустрия? Защото ние не просто използваме най-новите технологии. Ние ги създаваме и въвеждаме“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество Монтюпе по време на ежегодното кариерно изложение „Дни на кариерата“. На него русенското предприятие представи пред студентите от Технически университет – София свободните си работни позиции към момента и възможностите за професионално израстване в дружеството.

 • Строително оборудване: Ако целите ви за 2019 г. включват старт на инженерната ви кариера, кандидатствайте за стаж при нас

  Строително оборудване: Ако целите ви за 2019 г. включват старт на инженерната ви кариера, кандидатствайте за стаж при нас

  А вие намислихте ли си новогодишно желание? А списъкът ви с цели за 2019 г. включва ли бурно професионално развитие? Ако сме познали и през следващата година искате да стартирате кариерата си на инженер в утвърдено международно предприятие, то Строително оборудване ЕООД, част от Husqvarna, ви дава този шанс! „Нашите инженери работят по разработката и дизайна на изцяло нови машини. Сега търсим млади колеги, които да се присъединят към екипа ни“, съобщиха от компанията.

 • ММ Механикс от „Дни на кариерата“: Стани част от екипа ни и открий своето призвание в света на механообработката

  ММ Механикс от „Дни на кариерата“: Стани част от екипа ни и открий своето призвание в света на механообработката

  И на теб ли ти омръзна постоянно да си задаваш въпроси като: „Какво ще се случи с мен след 5 години?”; „Ще успея ли да си намеря подходяща работа?”; „Ще се реализирам ли в правилната компания?”?. Ако си студент или специалист в областта на машиностроенето, ММ Механикс ти дава отговор на тези въпроси! „Не се замисляй и се възползвай от позициите, които сега ти предоставяме! Така посрещахме студентите, които посетиха щанда ни“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки обилния снеговалеж бизнесът продължава да си пробива път през преспите към успеха. Още пет български фирми получиха сертификати за инвестиции, а КЦМ стартира нова производствена линия. В академичните среди ТУ-София откри цели три нови високотехнологични лаборатории, а студенти от ТУ-Варна грабнаха голямата награда в единственото у нас състезание за бази данни. Още от най-важното в света на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор.

 • Киттнер: Вярваме, че свежестта на всеки нов служител е крачка към още по-висок професионализъм и успехи

  Киттнер: Вярваме, че свежестта на всеки нов служител е крачка към още по-висок професионализъм и успехи

  Вие сте инженер в областта на машиностроенето, а креативността и прецизността са сред най-силните ви качества? Намерихте ли мястото, което предлага идеалната за вас професионална реализация? „Ние сме компания с повече от 20 години опит в машиностроенето и утвърдени позиции на международния пазар. И сега търсим инженер-конструктор, който да стане част от един сплотен и амбициозен екип, съставен от висококвалифицирани професионалисти“, съобщиха за Инженер.bg от Киттнер.

 • Мултивак България: Multivac Marking & Inspection празнува 25-ти рожден ден и разширение на производството си

  Мултивак България: Multivac Marking & Inspection празнува 25-ти рожден ден и разширение на производството си

  Една от водещите компании за етикетиращи системи и принтери за директен печат Multivac Marking & Inspection отпразнува своя 25-ти рожден ден на 7 декември 2018 г. Фирмата, част от технологичния холдинг Multivac Group, лидер в опаковъчните решения, отбеляза и разширяването на производствения си капацитет, информираха за Инженер.bg от Мултивак България, дъщерно дружество на групата у нас. Церемонията се проведе в гр. Енгер, Германия, а инвестицията е в размер на около 3 млн. евро.

 • РАИС получи награда за принос в развитието на икономиката в Пазарджик и укрепване на партньорствата в региона

  РАИС получи награда за принос в развитието на икономиката в Пазарджик и укрепване на партньорствата в региона

  На 30 ноември 2018 г. се проведе традиционната тържествена церемония по връчването на бизнес награди от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Отличие за принос в развитието на икономиката в града и укрепване на бизнес партньорствата в Сдружението получи водещата българска компания за производство и рециклиране на металорежещи и металообработващи машини – РАИС.

 • За Стомана Индъстри обучението е изключително важно! Включи се и ти в цветния свят на черната металургия

  За Стомана Индъстри обучението е изключително важно! Включи се и ти в цветния свят на черната металургия

  „През лятото на 2018 г. в Стомана Индъстри се проведе за първи път стажантска програма. Съсредоточихме се върху административните позиции, предвид особеностите на производството, но сме изключително доволни от резултатите“, обявиха от българската металургична компания. Предприятието е традиционен участник в Дни на кариерата, а какво предложи на студентите тази есен и защо чуждестранни студенти бяха стажанти в Стомана Индъстри ви разказваме днес.

Още от Машини, мех. системи