Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Иновативни технологии и устойчиви опаковъчни материали демонстрира Мултивак България на Месомания 2019

  Иновативни технологии и устойчиви опаковъчни материали демонстрира Мултивак България на Месомания 2019

  Иновативни производствени технологии, комплексни опаковъчни решения и най-новите тенденции в развитието на устойчивите опаковъчни материали представи Мултивак България на специализираното изложение „Месомания“, което се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център. Инженер.bg сe включи в традиционната пресзакуска, която доказаният производител на опаковъчни машини за поредна година организира, за да запознае всички медии, партньори и посетители с бизнес резултатите си.

 • HTI България: Противопожарните системи на Victaulic – иновации според нуждите на инсталаторите

  HTI България: Противопожарните системи на Victaulic – иновации според нуждите на инсталаторите

  Интригуващ, уютен и пълен с иновации – демонстрационният бус на Victaulic прекара три дни в двора на HTI България. Като ексклузивен представител на белгийския производител, българското логистично дружество зае ролята на домакин на срещата между Victaulic и заинтересованите представители на инженерния, строителния и инсталаторския бранш. А основна тема на демонстрациите бяха цялостните противопожарни системи на Victaulic, съчетаващи последния писък в технологичния тренд с продуктивност.

 • На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

  На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

  На изложението Agritechnica 2019, което ще се проведе от 10 до 16 ноември в Хановер, Германия, NSK ще представи търкалящи лагери, които са разработени специално за приложение в селското стопанство. „Тези продукти ще включват лагерни възли с висока здравина от серията J-Line, готови за инсталиране главини Agri Disc Hub, предназначени за машини за обработка на почвата, както и многобройни примери от подбрани търкалящи лагери, разработени в сътрудничество с производители на оригинално оборудване за селското стопанство“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • Атлас Копко България ще бъде домакин на семинар на тема: „Повишаване на ефективността на компресорната система“

  Атлас Копко България ще бъде домакин на семинар на тема: „Повишаване на ефективността на компресорната система“

  Добри новини за всички потребители на компресорна техника! Атлас Копко България ще проведе семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в три български града. „Целта на събитието е всички специалисти, работещи с компресиран въздух, да се запознаят с техническите възможности за подобряване на енергийната ефективност на своето оборудване и за намаляване на разходите за производство на компресиран въздух“, съобщиха от българското дружество.

 • За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

  За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

  Водещият български производител в сферата на металообработването БКК 95 ООД ще се включи в инициативата на Министерството на образованието и науката (МОН) за популяризиране на професионалното образование, като организира Дни на отворените врати. На 28-ми, 29-ти и 30-ти октомври учениците от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в Монтана ще могат да се запознаят с производствените възможности и мощности на фирмата.

 • Българският производител на складова техника ВЕНИ и Ко ще вземе участие в първото издание на Retail Show

  Българският производител на складова техника ВЕНИ и Ко ще вземе участие в първото издание на Retail Show

  Специализираното изложение за оборудване и технологии за ритейл сектора, Retail Show, ще се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център. Сред участниците в първото издание на форума, посветен на ритейл индустрията, ще бъде българският производител ВЕНИ и Ко. „Смятаме, че провеждане на изложението едновременното с други утвърдени бизнес събития е предпоставка за неговия сериозен успех“, споделиха за Инженер.bg от ВЕНИ и Ко. От компанията ще очакват своите гости на щанд В10 в зала 4.

 • Кимекс: Kemppi и SSAB обединяват усилията си в дигитализирането на информацията при заваряване на стоманени материали

  Кимекс: Kemppi и SSAB обединяват усилията си в дигитализирането на информацията при заваряване на стоманени материали

  Kemppi, една от първите компании, дигитализирала процесите на заваряване, и глобалният лидер в стоманодобивната индустрия SSAB успешно интегрираха своите облачни платформи WeldEye и SmartSteel, за да оптимизират обработката на информацията за материалите в заваръчните процеси. Резултатът от пилотния проект за съвместно функциониране на двата софтуера вече е достъпен за всички компании, които в момента използват и двете цифрови платформи.

 • Трокут Тест Груп ще представи уреди за инспекция на международния форум „БЕЗ аварии“ в Пловдив

  Трокут Тест Груп ще представи уреди за инспекция на международния форум „БЕЗ аварии“ в Пловдив

  На 14 и 15 ноември 2019 г. в Пловдив ще се проведе първият специализиран международен форум „БЕЗ аварии“, посветен на правилната и надеждна поддръжка на инсталации и сгради за постигане на по-голяма рентабилност и ефективност на производството, избягване на вредни последствия за хората и околната среда, както и за намаляване на непредвидените разходи за отстраняване на последствията от аварии. На форума Трокут Тест Груп ще направи презентация на уреди за инспекция.

 • Денят на отворените врати на Trumpf – високи технологии в реална работна среда на БТЛ Индъстрийз

  Денят на отворените врати на Trumpf – високи технологии в реална работна среда на БТЛ Индъстрийз

  В края на септември в новата производствената база на БТЛ Индъстрийз АД в Пловдив се проведе Ден на отворените врати, организиран от Трумпф България. Събитието привлече интереса на многобройни посетители – клиенти и партньори на компанията у нас. „За първи път организираме „Ден на отворените врати на Trumpf“, като целта ни бе да демонстрираме възможностите на нашите машини в реална работна среда“, съобщиха от офиса на дъщерната компания на доказания немски производител у нас.

 • Открийте своята мечтана работа в Либхер-Транспортейшън Системс по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Открийте своята мечтана работа в Либхер-Транспортейшън Системс по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Тазгодишното издание на „Дни на кариерата“, което обединява утвърдени компании в търсенето на мотивирани млади специалисти, вече е официално открито. Една от тях е Либхер-Транспортейшън Системс Марица, която ще присъства със свой щанд на HR форума в пловдивския филиал на ТУ-София. „Насочили сме усилията си към това да привличаме млади хора с новаторски идеи, които търсят своята мечтана реализация в динамична и конкурентна среда“, разказаха от дружеството.

Още от Машини, мех. системи