Събития

 • Schaeffler от изложението за потребителска електроника CES 2019: „Трансформацията проправя пътя ни към бъдещето“

  Schaeffler от изложението за потребителска електроника CES 2019: „Трансформацията проправя пътя ни към бъдещето“

  Изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас отдавна не е само регионален търговски форум, а водещо в световен аспект изложение за високотехнологична електроника. Компанията Schaeffler също преживява процес на трансформация и наред с производството на решения за автомобилостроенето и промишлеността разработва собствени решения за мобилност. В Schaeffler трансформацията се осъществява като част от програмата за перспективно мислене „Agenda 4 plus One“.

 • Тех Индустри изпрати успешна 2018 г. и посрещна новата с номинация за „Награда на германската икономика в България“

  Тех Индустри изпрати успешна 2018 г. и посрещна новата с номинация за „Награда на германската икономика в България“

  Утвърденият български специалист в доставката на продукти, решения и услуги за индустрията Тех Индустри България е сред номинираните за „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г., обявиха за Инженер.bg от фирмата. Конкурсът се организира ежегодно от ГБИТК и има за цел да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения, както и да стимулира компаниите за делови контакти с немски партньори.

 • Доказаният машинен бранд Kittner дебютира на международния технически форум Scanpack в Швеция

  Доказаният машинен бранд Kittner дебютира на международния технически форум Scanpack в Швеция

  В края на 2018 г. бе дебютното участие на машинния бранд Kittner на международното специализирано изложение за опаковъчни решения Scanpack. „За успешното представяне на нашите продукти се погрижиха партньорите ни от фирма Mesmec – скандинавски доставчик на системи за обработка на суровини за хранително-вкусовата промишленост“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената машиностроителна компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау, чието производство е позиционирано в с. Калояново край Пловдив.

 • MTG: Сътрудничеството със стажантите ни е вълнуващо и за двете страни. Вече очакваме един от тях след като завърши

  MTG: Сътрудничеството със стажантите ни е вълнуващо и за двете страни. Вече очакваме един от тях след като завърши

  „Вече имаме стажант, който ще остане на работа при нас и след като завърши образованието си“, обявиха за Инженер.bg от Метал Технолоджи Груп (MTG) по време на ежегодното изложение за работодатели „Дни на кариерата“, организирано от Технически университет – София. За поредна година компанията бе сред атрактивните участници в кариерния форум, като представи на студенти и млади специалисти стажантската си програма за 2019 г.

 • Атлас Техник: Немският ни партньор Böllhoff Group е сред Топ-иноваторите на Германия за 2018 г.

  Атлас Техник: Немският ни партньор Böllhoff Group е сред Топ-иноваторите на Германия за 2018 г.

  Индустриалният лидер в производството на крепежни елементи и машини Böllhoff Group получи престижната награда „Топ-иноватор за 2018 г.“, присъждана ежегодно от немската PR компания compamedia. „Конкурсът TOP 100 се организира повече от 25 години, отсявайки 100-те най-иновативни малки и средни предприятия в Германия. За 2018 г. семейната компания Böllhoff бе отличена сред тях“, обявиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага решенията на немския производител у нас.

 • Адара: Производство на горгонзола с устойчив поглед към енергията? Възможно – с вакуумното оборудване на Busch

  Адара: Производство на горгонзола с устойчив поглед към енергията? Възможно – с вакуумното оборудване на Busch

  А вие обичате ли горгонзола? Традиционното синьо сирене се произвежда в Северна Италия по строго спазвана рецепта, но същевременно с използването на модерни технологии, като се съблюдават и високите хигиенни изисквания в хранително-вкусовата промишленост. Именно за един такъв случай ви разказваме в днешния материал. За осигуряването на вакуум при производството и пакетирането на горгонзола местният производител IGOR се доверява на вакуумните решения на Busch.

 • Компанията NSK, лидер в лагерните решения, откри два центъра за обучение в Европа и анонсира нова програма от курсове

  Компанията NSK, лидер в лагерните решения, откри два центъра за обучение в Европа и анонсира нова програма от курсове

  NSK обяви нова програма за обучение, развита в помощ на потребителите на лагери, така че да научат нови начини за увеличаване надеждността и рентабилността на машините, като подобрят уменията и знанията си в тази важна технологична област. „Компанията откри едновременно първите два специализирани центъра – във Франция и Холандия, в които ще се провеждат обучителните курсове, като се предлага и възможност за обучение със същото съдържание на място“, съобщиха от NSK.

 • Монтюпе: Засиленото внимание към всеки нов служител е начин да гарантираме безкомпромисно качество на продуктите ни

  Монтюпе: Засиленото внимание към всеки нов служител е начин да гарантираме безкомпромисно качество на продуктите ни

  „Знаете ли защо Montupet е с водеща роля в автомобилната индустрия? Защото ние не просто използваме най-новите технологии. Ние ги създаваме и въвеждаме“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество Монтюпе по време на ежегодното кариерно изложение „Дни на кариерата“. На него русенското предприятие представи пред студентите от Технически университет – София свободните си работни позиции към момента и възможностите за професионално израстване в дружеството.

 • Строително оборудване: Ако целите ви за 2019 г. включват старт на инженерната ви кариера, кандидатствайте за стаж при нас

  Строително оборудване: Ако целите ви за 2019 г. включват старт на инженерната ви кариера, кандидатствайте за стаж при нас

  А вие намислихте ли си новогодишно желание? А списъкът ви с цели за 2019 г. включва ли бурно професионално развитие? Ако сме познали и през следващата година искате да стартирате кариерата си на инженер в утвърдено международно предприятие, то Строително оборудване ЕООД, част от Husqvarna, ви дава този шанс! „Нашите инженери работят по разработката и дизайна на изцяло нови машини. Сега търсим млади колеги, които да се присъединят към екипа ни“, съобщиха от компанията.

 • ММ Механикс от „Дни на кариерата“: Стани част от екипа ни и открий своето призвание в света на механообработката

  ММ Механикс от „Дни на кариерата“: Стани част от екипа ни и открий своето призвание в света на механообработката

  И на теб ли ти омръзна постоянно да си задаваш въпроси като: „Какво ще се случи с мен след 5 години?”; „Ще успея ли да си намеря подходяща работа?”; „Ще се реализирам ли в правилната компания?”?. Ако си студент или специалист в областта на машиностроенето, ММ Механикс ти дава отговор на тези въпроси! „Не се замисляй и се възползвай от позициите, които сега ти предоставяме! Така посрещахме студентите, които посетиха щанда ни“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

Още от Машини, мех. системи