Събития

Trumpf – доказан успех в машиностроенето и лазерните технологии, облечен в 95-годишни традиции

14.03.2019 г.

Високотехнологичният немски производител на машинни инструменти, лазерно оборудване и електрокомпоненти Trumpf през миналата година отпразнува своята 95 годишнина от основаването си. „Пазарен нюх, прозорливост и усет към иновативното – тези вече утвърдени корпоративни ценности са само малка част от състава на „нишката“, плетена през цялата 95-годишна история на Trumpf“, коментираха за Инженер.bg от Трумпф България.Основана като механична работилница през 1920 г., днес вече е глобална компания с оборот от милиарди евро. Основателят ѝ, г-н Кристиан Трумпф (Christian Trumpf), и сем. Лайбингер (Leibinger) споделят рецептата за успеха ѝ – „трябва да бъдете непоколебими в идеите си и да ги прилагате в точното време на точното място“.


 

Да гледаш на предизвикателствата като на възможности


„Конструиране, по-нататъшно развитие и интегриране на решения – това прави Trumpf в продължение на почти век. Но едно е ясно – без правилните служители нещата не се получават. Всеки има нужда от хора, които да обичат промяната и да бутат нещата в правилната посока – още от 1923 г. Ще се радвам да научите, че ние няма да се откажем. Да гледаш на предизвикателствата като на възможности и да си подготвен за новото – за мен именно това определя и ръководи Trumpf вече 95 години“, заявява г-н Никола Лайбингер-Камюлер (Nicola Leibinger-Kammüller), главен изпълнителен директор на Trumpf Group.


 

А всичко започва от механична работилница...


Кристиан Трумпф придобива механичните работилници на фирма Julius Geiger в Щутгарт през 1923 г. Десет години по-късно те вече са прекалено малки за индустриалното производство на гъвкави валове. Ето защо през 1933 г. компанията се премества в по-голямо производствено предприятие във Вайлимдорф, а през 1950 г. Trumpf постига годишен оборот от 11 млн. немски марки и разполага с персонал от около 300 човека.

 


След регистрирания успех, в средата на 50-те години мениджмънтът на компанията решава да увеличи производствения ѝ капацитет и отваря втори завод в Хетинген, Германия. Впоследствие Trumpf разраства границите на своето производство, като открива нова фабрика не само извън пределите на Германия, но и на Европа – във Фармингтън, Кънектикът, САЩ.

 

Първото чуждестранно дъщерно дружество на компанията в Европа е основано през 1963 г. в Цуг, Швейцария.


 

През 1972 г. машиностроителната компания премества завода си от Вайлимдорф в съседния град Дитцинген, където успява да се възползва от подобрените транспортни и производствени условия. Днес седалището на Trumpf е все още на същото място, а през 2013 г. самата производствена сграда e изцяло реновирана и модернизирана и вече предлага изключително атрактивни условия на работа за служителите. Към настоящия момент фирмата може да се гордее и с 5000 индивидуални патента.


 

В последните години дигитализацията не е тема, към която водещото дружество остава безразлично. Целта на Trumpf всъщност е да придвижи тази промяна и тези нови техники на работа, които Индустрия 4.0 носи със себе си, към собственото си производство. В резултат на тази трансформация, през 2017 г. компанията откри свой умен завод в Чикаго – технологичен център, в който всички производствени процеси са изцяло свързани.

 

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Още от Машини, мех. системи