Внедрявания

 • ЛД: Ефективно компресиране на въздух с винтови компресори S-4 на BOGE при производството на хлебни изделия

  ЛД: Ефективно компресиране на въздух с винтови компресори S-4 на BOGE при производството на хлебни изделия

  Сигурността на технологичния процес и енергийната му ефективност са най-важните изисквания в този сектор, тъй като наред с безопасността на храните, важен фактор е и рентабилното производство. Винтовите компресори S-4 на BOGE са оптимално проектирани за приложения, при които потреблението на сгъстен въздух е променливо и се работи в условия на запрашена среда. Интелигентното управление осигурява ефективно производство и дава възможност за свързване с други производствени етапи.

 • Етикетиращо устройство с конвейер L 310 на Multivac съхранява автентичната идентичност на марката Albert Spiess

  Етикетиращо устройство с конвейер L 310 на Multivac съхранява автентичната идентичност на марката Albert Spiess

  „Традицията винаги се основава на иновации“. Повече от век от Albert Spiess са ангажирани с тази философия. Швейцарската компания за месни специалитети умело съчетава традиционните методи на ръчна изработка с най-съвременните технологии за производство и опаковане. „От март 2019 г. опаковките, в които се поставят иновативните продукти на Albert Spiess, се етикетират автоматично и високоефективно с решения на Multivac“, разказаха за Инженер.bg от дъщерното дружество Мултивак България.

 • Мултиинженеринг с нов реализиран проект – система за автоматично подреждане на бисквитки

  Мултиинженеринг с нов реализиран проект – система за автоматично подреждане на бисквитки

  Мултиинженеринг е доказана българска компания, която предлага цялостно конструиране и изграждане на транспортьори, съобразени с изискванията на клиента и неговите производствени нужди. „Нашата основна цел е успехът на клиента. Ето защо ние не предлагаме просто продукти, а цялостни технически и технологични решения. Една от областите, за която проектираме транспортни линии, е хранително-вкусовата промишленост“, разказаха за Инженер.bg от офиса на компанията.

 • Дърводелска фабрика преминава от ръчно към автоматично смазване със системата Concept8 на Schaeffler

  Дърводелска фабрика преминава от ръчно към автоматично смазване със системата Concept8 на Schaeffler

  Клиент на Schaeffler е голяма фабрика за дървен материал, в която се бичат букови трупи на дъски. Благодарение на решението, което предлага Schaeffler, е подобрена експлоатационната готовност на широколентова шлайфмашина, която е от критична важност за производствения процес. По този начин клиентът избягва престоите, намалени са изискванията за техническа поддръжка и е подобрена превенцията срещу злополуки“, информираха за Инженер.bg от Шефлер България.

 • B2N: Научете как JC Steele оптимизира процеса на леене в пясъчни форми с 3D принтер BigRep ONE

  B2N: Научете как JC Steele оптимизира процеса на леене в пясъчни форми с 3D принтер BigRep ONE

  Немската компанията BigRep, създадена през 2014 г. в Берлин, отвори нова страница в сферата на 3D печата и адитивното производство. Принтерите на тази марка могат да бъдат използвани практически навсякъде: за домашно приложение, в промишленото производство, в работилниците, в конструкторските бюра, в офисите и в творческите студиа. Те са в състояние да отпечатат най-различни обекти, като се започне от мебели и се стигне до средства за роботизация, скулптури и дизайнерски модели.

 • Адара Инженеринг: Нова интелигентна вакуум помпа на Busch оптимизира енергийните разходи във фабрика за месо

  Адара Инженеринг: Нова интелигентна вакуум помпа на Busch оптимизира енергийните разходи във фабрика за месо

  „Лидер във вакуумните решения, нашият партньор Busch прави крачка към Индустрия 4.0. С най-новата си помпа R 5 0760 A PLUS, компанията дава възможност на своите клиенти да оптимизират производствата си и да спестяват още повече енергия, използвайки най-новите дигитални технологии“, заявиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг, утвърдено българско дружество в областта на помпените решения и официален представител на Busch у нас. А ето и какво още научихме за немското предприятие Dieter Hein.

 • Аквастарт: Италия е лидер в кожарския сектор, но оптималното оборудване за него идва от Дания с помпите Lowara

  Аквастарт: Италия е лидер в кожарския сектор, но оптималното оборудване за него идва от Дания с помпите Lowara

  Кожарството е фин, трудоемък и прецизен занаят, но италианците го владеят изключително добре. Знаете ли обаче, че за процеса на щавене на кожите са необходими огромни количества гореща вода? Какво помпено оборудване е необходимо в този случай и как се охлажда то? Отговор на тези въпроси дадоха от Аквастарт. „Производителят на кожи BYPELL се довери на Lowara e-SV „Boiler”, за да оптимизира технологичните си процеси“, съобщиха от фирмата. А защо ви разказваме днес...

 • Walltopia се довери на Мултиинженеринг за автоматизираното оборудване за нанасяне на пясък в производството си

  Walltopia се довери на Мултиинженеринг за автоматизираното оборудване за нанасяне на пясък в производството си

  А вие обичате ли спортното катерене? Да извървиш пътя до върха, да изпиташ собствените си физически възможности и да пребориш личните си страхове, превърна този спорт в предпочитано забавление, а и в професионално занимание. Но дори и катеренето да не е сред хобитата ви, несъмнено сте чували за българската компания Walltopia, която се наложи като световен лидер в проектирането и производството на съоръжения за практикуването му.

 • SpaceCAD: Как Renault подобри производителността си при леене на метали и произвежда повече от 520 детайли за час

  SpaceCAD: Как Renault подобри производителността си при леене на метали и произвежда повече от 520 детайли за час

  QuickCAST е специализиран софтуер на ESI Group за симулация на леярски процеси и инструменти за леене на метали. Той предлага съчетан анализ oт типа „температура-поток-напрежения“. „Софтуерът е предпочитано решение от Renault, един от големите производители в автомобилната индустрия, чиято ефективност бележи значителен ръст след внедряването на системата ESI QuikCAST“, научи Инженер.bg от официалния партньор за България на решенията на ESI Group – SpaceCAD.

 • Евротех: Искате индустриална помпа, която пести място, но не и производителност? Изберете Netzsch

  Евротех: Искате индустриална помпа, която пести място, но не и производителност? Изберете Netzsch

  Електричество, вода, транспорт, суровини... Какво още е необходимо за едно производство? Ами, площ – достатъчно пространство за съответната технология, но не и толкова, че да коства рентабилността на процесите. Днес ще ви разкажем за една италианска компания, произвеждаща шампоани и сапуни, която избира помпено оборудване на Netzsch, именно за да оползотвори пълноценно пространството си. Повече за оптимизацията пред Инженер.bg разказаха от фирма Евротех – партньор на Netzsch.

Още от Машини, мех. системи