Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  Част от удоволствието да караш нова кола е да виждаш как в гланцовата ѝ повърхност се отразяват светлините на нощния град. За да се постигне тази безупречна повърхност на един автомобил или домакински уред, е необходимо основата да има грапава структура. Ефектът се постига чрез ролки, които използват силен натиск, за да предадат собствената си структура на ламарината. Най-използваният метод за финишна обработка на тези ролки е електроерозията (б.ред. Electrical Discharge Texturing = EDT).

 • Производителят на нидерландско сирене A-ware рационализира процеса на опаковане с помощта на роботи FANUC

  Производителят на нидерландско сирене A-ware рационализира процеса на опаковане с помощта на роботи FANUC

  A-ware Food Group е специализирана в технологичните процеси по зреене, разфасоване, опаковане, съхранение и транспортиране на сирена и други хранителни продукти при контролирани санитарни условия. „За оптимизиране на процесите по вземане на хранителните продукти и опаковането им в производствените мощности в Зееволде, Нидерландия, компанията взема решение да използва роботи в процеса на пакетиране и палетизиране на разфасованото сирене“, разказаха от ФАНУК България.

 • SpaceCAD: Производство на оборудване за CNC машини и дизайнерски компоненти с 3D печат в метал

  SpaceCAD: Производство на оборудване за CNC машини и дизайнерски компоненти с 3D печат в метал

  Директният 3D печат в метал е сред най-съвременните тенденции в бързо развиващатата се адитивна индустрия, а утвърдената българска фирма SpaceCAD е сред пионерите у нас в тази област. Технологията прави възможно производството на висококачествени, комплексни метални детайли директно от 3D CAD модел. Компанията работи съвместно с редица производствени предприятия, като им предлага работещи решения, които съкращават времето за производство на крайни продукти.

 • 3D принтерите на Trumpf покриват най-високите изисквания при производството на компоненти за автомобили в CES

  3D принтерите на Trumpf покриват най-високите изисквания при производството на компоненти за автомобили в CES

  Глобалният доставчик на компоненти за автомобилната индустрия Continental Engineering Services (CES) вече максимално се възползва от преимуществата на адитивното производство. Благодарение на високотехнологичния лидер Trumpf и 3D принтерите на компанията, които CES сполучливо интегрира в своето производство. Частите, произведени на нововъведеното оборудване, се отличават с по-добро качество на повърхността и отлични резултати при изпитванe на различни натоварвания.

 • В завода за производство на високопрецизни лагери на Schaeffler в Хьохщат всички машини са свързани в мрежа и към облак

  В завода за производство на високопрецизни лагери на Schaeffler в Хьохщат всички машини са свързани в мрежа и към облак

  Това, което доскоро звучеше като научна фантастика, днес вече е реалност в новите решения за прогнозна поддръжка, предлагани от Schaeffler. „Автоматизираната диагностика на търкалящите лагери и изчисляването на оставащия им полезен живот са важни компоненти от концепцията Industriy 4.0. Schaeffler създаде нови решения за прогнозна поддръжка, които подават към операторите информация относно бъдещето състояние на машините“, коментираха за Инженер.bg от Шефлер България.

 • Капсулованите KVS лагери на NSK спестяват близо 3 милиона евро годишно на металургичен завод в Полша

  Капсулованите KVS лагери на NSK спестяват близо 3 милиона евро годишно на металургичен завод в Полша

  Металургичен завод в Полша пести близо 3 милиона евро годишно, след като преминава на капсулованите KVS лагери на NSK в своите прокатни станове. „Поради изключителната ефективност на тези четириредови конусно-ролкови лагери, компанията решава да ги внедри във всички свои прокатни станове за студено валцоване“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България. Ето какви подробности за проекта още споделиха от българския офис на международния лидер в разработката и производството на лагери.

 • ИВД Инженеринг: Намалете шума в автомобилния сервиз с помощта на винтови компресори на Ingersoll Rand

  ИВД Инженеринг: Намалете шума в автомобилния сервиз с помощта на винтови компресори на Ingersoll Rand

  Шумно, много шумно. Това е често срещано явление в автомобилните сервизи. „Ingersoll Rand отчита факта, че шумът влияе върху работната среда, а изборът на подходящ компресор оказва влияние върху крайния резултат. Затова компанията предлага разнообразие от компресорни изпълнения за ефективно захранване на пневматични инструменти и оборудване и за ограничаване на допълнителния шум в сервиза“, информираха за Инженер.bg от фирма ИВД Инженеринг.

 • Адара Инженеринг: Тестове за коронавирус и дезинфектанти се произвеждат с вакуумни помпи на Busch

  Адара Инженеринг: Тестове за коронавирус и дезинфектанти се произвеждат с вакуумни помпи на Busch

  Пандемията от COVID-19 все още владее света и пренарежда пазарите в медицинската и фармацевтичната индустрия. Тестовете за вируса, както и дезинфектантите като средство за превенция са новите стоки от първа необходимост. Но как се произвеждат те и как промишлеността отговаря на повишеното търсене? На тези въпроси отговор потърсихме от Адара Инженеринг – утвърдена българска компания в областта на помпеното оборудване и официален партньор на производителя на вакуумна техника Busch.

 • Ресторант в Германия предложи свежа и вкусна храна на своите клиенти по време на пандемията с вакуумна камера на Multivac

  Ресторант в Германия предложи свежа и вкусна храна на своите клиенти по време на пандемията с вакуумна камера на Multivac

  Питър Гайслер (Peter Geißler) готви пресни, сезонни и висококачествени ястия, използвайки местни продукти в своя винен бар „Hensler“, намиращ се в старата част на град Кемптен, Германия. За ресторанта си той пазарува директно от доставчици в района и познава лично всеки от тях, а гостите му оценяват качеството на храната и страстта му към кулинарното изкуство. Но разбира се, в днешните предизвикателни времена, причудливият бар за вино от 15-ти век със сводест таван се наложило да затвори.

 • Руската компания Транснефт избра инсталация за плазмено рязане Kiberys при модернизация на производството си

  Руската компания Транснефт избра инсталация за плазмено рязане Kiberys при модернизация на производството си

  Компанията Транснефт Сибир АД пусна нов високотехнологичен производствен комплекс в базата си в Тюменския ремонтно-механичен завод. Модернизацията е извършена съгласно специален инвестиционен договор за 3 милиарда рубли. „В рамките на този голям проект „Транснефт“ се довери на нашата компания, която достави и пусна в експлоатация инсталация за плазмено рязане с ЦПУ“, съобщиха за Инженер.bg от българския производител Kiberys.

Още от Машини, мех. системи