Внедрявания

 • Мултиинженеринг внедрява автоматични линии за производство на ядки с гъвкав дизайн и качествен контрол

  Мултиинженеринг внедрява автоматични линии за производство на ядки с гъвкав дизайн и качествен контрол

  Мултиинженеринг е доказана българска инженерингова компания, която конструира и произвежда лентови транспортьори и цялостни транспортни системи от стомана. „Специализирани сме основно в решения за хранително-вкусовата промишленост. Извършваме проектиране и изработка на линии за производство на ядки с разнообразни конструктивни решения, според изискванията на клиентите”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Компанията изпълнява дейности по конструиране на нестандартно оборудване.

 • Стам Лтд успешно премести автоматизиран самоносещ склад на Е.Миролио от Италия в България

  Стам Лтд успешно премести автоматизиран самоносещ склад на Е.Миролио от Италия в България

  Да складираш стоката си не е лесна задача. Но какво да кажем, когато се наложи да преместиш вече изграден и пълен склад на нова локация? Тогава е нужен доверен партньор, който освен нужното оборудване притежава и достатъчно опит. Ето защо, когато решите да преместите склада си през няколко държавни граници, обърнете се към Стам Лтд – утвърдено българско дружество в областта на цялостния инженеринг на складови системи и част от международната компания STAMH Group.

 • S Fusion на Filtermist решава проблеми с маслената мъгла при производството на металорежещи машини в немски завод

  S Fusion на Filtermist решава проблеми с маслената мъгла при производството на металорежещи машини в немски завод

  Немският производител на металорежещи машини Metzmeier Werkzeugservice е изключително впечатлен от ефективността на филтрите S Fusion при охлаждане с чисто масло. Затова взема решение да използва тези филтри във всички свои производствени машини. „Филтрите S Fusion успешно премахват субмикронни частици, получени при обработката на детайли, чието охлаждане се извършва с чисто масло“, коментираха за Инженер.bg от фирма Лазатек, която предлага продуктите на Filtermist у нас.

 • Schaeffler Group с участие в проект за възстановяване на буксови лагери по инициативата „Новият път на коприната“

  Schaeffler Group с участие в проект за възстановяване на буксови лагери по инициативата „Новият път на коприната“

  Schaeffler Group и компанията за производство на железопътни вагони JSC Kaztemirtrans, част от казахските държавни железници, подписаха договор за възстановяване на буксови лагери. В Казахстан се използват десетки хиляди такива лагери. От следващата година те ще бъдат възстановявани в завода на Schaeffler в Уляновск, Русия. Със своята програма за възстановяване на лагери Schaeffler ще съдейства за модернизацията на казахските железници.

 • Неон.БГ: Внедряването на абкант на Amada разшири възможностите ни за конструктивен дизайн, разработка и прототипиране

  Неон.БГ: Внедряването на абкант на Amada разшири възможностите ни за конструктивен дизайн, разработка и прототипиране

  Отделът за проучване и развитие на българската компания Неон.БГ вече разполага с прецизен абкант, модел Amada HD 1003, разработка на водещия японски производител Amada, съобщиха за Инженер.bg от Неон.БГ. „Новата машина ни дава много възможности за разширяване и подобряване на услугите, които предлагаме. Благодарение на нея вече можем много ефективно да изпълняваме услуги, свързани с конструктивен дизайн, разработка и прототипиране на изделия”, допълниха от фирмата.

 • Система за преработка на отпадъчен материал на Wittmann Battenfeld спомага производствения процес в завода на Liebherr

  Система за преработка на отпадъчен материал на Wittmann Battenfeld спомага производствения процес в завода на Liebherr

  Нова система за гранулиране на пластмасови детайли и транспортиране на преработения материал спомага оперативната работа на завода на Либхер-Хаусгерете Марица край Пловдив. Проектирана и монтирана от българския офис на глобалния производител на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld, тя значително подобрява качеството на преработвателните операции, както и ефективността и стабилността на процесите.

 • Машина на Sodick подпомага научните изследвания във Факултета по физика и астрономия на университета в Сейнт Андрюс

  Машина на Sodick подпомага научните изследвания във Факултета по физика и астрономия на университета в Сейнт Андрюс

  Разположено на брега на Северно море, градчето Сейнт Андрюс (St Andrews) е известно с две неща, при това и двете са с дългогодишна история и установени традиции. Тук се намира едно от най-старите голф игрища в света St Andrews Old Course и най-старият шотландски университет St Andrews University, който приютява всепризнати научни светила. Един от факултетите с особен принос за неговата слава е този по физика и астрономия, а работата му се подпомага от нишкова ерозийна машина на Sodick.

 • Солтех: Мобилни роботи на MiR удвояват производството на измервателни устройства в завода на Kamstrup

  Солтех: Мобилни роботи на MiR удвояват производството на измервателни устройства в завода на Kamstrup

  Компанията Kamstrup, водеща в производството на интелигенти устройства за измерване разхода на вода и енергия, инвестира във внедряването на автономни мобилни роботи, производство на лидера в областта Mobile Industrial Robots (MiR). С тях те всъщност се отказват от едно традиционно използвано решение – конвейерните ленти. „Роботите се превръщат във важен фактор, осигуряващ по-голяма гъвкавост и генериращ устойчив растеж на компанията“, коментираха за Инженер.bg от фирма Солтех, партньор на MiR за българския пазар.

 • Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Тех-ко е водещ доставчик на резервни части и смазочни материали за следпродажбено обслужване на автомобили в България. Като резултат от разширяването на собствената си дистрибуторската мрежа и модернизацията на логистичните процеси, компанията изгражда нова складова площ. За професионален съвет относно стелажната система в нея от Тех-Ко се обръщат към специализираната в областта на складовите системи и решения компания Стам Лтд ООД.

 • Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е утвърден български производител в областта на машиностроенето. Едно от основните направления в дейността на фирмата е изграждането на лентови транспортьори. „Произвежданите машини и съоръжения са изцяло съобразени с изискванията и производствената технология на клиента. С тях се гарантира висока ефективност при преноса на продукция, оптимизиране на пространството в производствените помещения, както и по-висока производителност“, разказаха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

Още от Машини, мех. системи