Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Атлас Техник: С профилните направляващи на Schneeberger вихровите машини на Burgsmüller са с нова модулна структура

08.05.2020 г.


Работните винтове, които се използват в ексцентричните шнекови помпи, са изложени на изключително сериозни натоварвания. За да се гарантира висока издръжливост, производството им следва да бъде изключително прецизно. „Германският машинопроизводител Burgsmüller е решил задачата в машините си с вихрова технология, като използва иновативните профилни направляващи от серията Monorail на доказаната немска компания за линейни технологии Schneeberger“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага продуктите на Schneeberger в България.Ексцентричните винтови помпи често се използват в хранително-вкусовата, химическата, петролната и строителната индустрия, както и в селското стопанство за транспортиране на агресивни, корозивни и абразивни среди. За производството на надеждни работни шнекове са необходими сложни машини като тези, произвеждани от Burgsmüller. Освен машини с вихрова технология, компанията разработва и голямо разнообразие от компоненти със спирална геометрия, включително винтове, резбови шпиндели и шнекове от всякакъв вид.

 

„Вихровата обработка е специален производствен процес, който е изключително продуктивен при производството на детайли със спираловидна геометрия. Освен това вихровите машини постигат изключително високо качество на повърхността, което е сравнимо с това на шлайфането“, поясниха от Атлас Техник.


 

Машините с вихрова технология на Burgsmüller се отличават с много предимства, едно от които е модулната им структура. Това означава, че всички използвани компоненти са с идентичен дизайн и се различават само по размерите си и работните показатели. Така потребителите могат да избират гъвкаво необходимия им типоразмер.

 

Профилните направляващи увеличават гъвкавостта


За да гарантира най-високо качество и гъвкавост при производството на машините, Burgsmüller внимателно подбира доставчиците си и не прави никакви компромиси по отношение на техническите качества на изделията им. „Изискванията към линейните направляващи, които са от критична важност за прецизността, са очаквано високи. Първоначално са използвани плъзгащи направляващи.

 

Благодарение на модерните профилни направляващи с моношина Monorail MR на Schneeberger, при най-новото поколение вихрови машини WM 250 на Burgsmüller нещата вече са различни“, поясниха от Атлас Техник.

 

При разработването на серията WM инженерите и техниците на Burgsmüller се фокусират върху модулния дизайн на машината. „С новата концепция компанията вече може да осигури гъвкавост от едно напълно ново измерение. Тя е в състояние да доставя системи, които започват с дължина на основата от три метра, но могат да достигнат и до 20 метра. Не на последно място това се дължи на използваните профилни направляващи на Schneeberger“, допълниха от Атлас Техник.


 

Отделните профилни шини могат да се съединят абсолютно точно една с друга за постигане на почти неограничена дължина. Дори подмяната на отделните компоненти, в случай на повреда или износване, е лесна по всяко време.

 

За постигане на нужната прецизност и качество на повърхността, в направляващите от серията Monorail MR има вградена система за измерване на абсолютна дължина AMS. Тя гарантира изпълнението на прецизни линейни ходове и спазването и най-тесните допуски. Според техническата спецификация, предоставена от Schneeberger, тези линейни профилни направляващи постигат максимален клас на точност от ± 5 pm/m. Тъй като направляващата и измервателната система са оптимално координирани помежду си, отпада необходимостта от сложни настройки и балансиране при монтажа на машината. Данните за позицията са на разположение веднага след включване. В машината са вградени мониторингова система за съобщаване за неизправности, както и дисплей за работното състояние.

 

„Ролковите направляващи от серията Monorail MR, използвани във вихровите машини WM 250, се характеризират с изключителна твърдост, висока динамична и статична товароносимост и плавно движение. Решаващ фактор за постигането им включва използването на висококачествена закалена стомана в основното тяло на направляващата и шината. Подвижните елементи, изработени от специално оформени ролки, са също толкова важни“, коментираха от Атлас Техник. „Машините с вихрова технология на Burgsmüller осигуряват възможност да се постигне възможно най-доброто изпълнение на обработката с оптимална точност на размерите и качествата на повърхността на детайлите“, допълниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.


 

Повече информация за Атлас Техник ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Атлас Техник, Schneeberger

Още от Машини, мех. системи