Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Бимекс Лимитид: Yamazaki Mazak достави още 3 машини, с които ще се произвеждат детайли за болидите на McLaren

27.08.2018 г.


Отборът на McLaren от Формула 1 вече разполага с три нови машини на Yamazaki Mazak. През август т.г. водещият производител на металорежещи машини достави на технологичния центърна отбора два вертикални 5-осни обработващи центри VRXi600 и един стругов център, модел QT 250 MY, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма Бимекс Лимитид, която е официален представител на Mazak за българския пазар.Yamazaki Mazak е официален доставчик на металорежещи машини на McLaren вече повече от 19 години. Наред с най-новата доставка, в технологичния център на отбора, който е позициониран в гр. Съри, Великобритания, работят още 33 машини, произведени от Mazak. „С помощта на японското оборудване се произвеждат над 12% от детайлите за автомобилите на McLaren“, поясниха от Бимекс Лимитид.Промени в регулациите на Формула 1, въведени през сезон 2017 г., налагат всички части на автомобилите да бъдат модифицирани. Така всяка седмица машините Yamazaki Mazak произвеждат близо 3 000 детайла.


„Болидите от Формула 1 са не просто автомобили – те са изложени на изключителни натоварвания, особено, когато става въпрос за трансмисия, окачване и аеродинамични елементи“, разказаха от българското дружество. „Ето защо за тяхната изработка са необходими високо качество, гъвкавост, прецизност, бързо програмиране и кратки времена за производство. Точно тези фактори осигуряват и машините наMazak“, посочиха още от Бимекс Лимитид.


Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Yamazaki Mazak

Още от Машини, мех. системи