Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Джи Ойл Експерт: Anmasi разработи за Danfoss усъвършенствана роботизирана система за почистване на метални части

29.08.2019 г.

 

Съвместната работа между датските компании Anmasi, доказан производител в областта на индустриалното ултразвуково почистване, и Danfoss – световен лидер в производството на механични и електрически компоненти за различни промишлени отрасли, включително и автоматизация на отоплителни и климатични инсталации, датира от 2017 г. „Danfoss решава да подмени своята 28-годишна система за почистване, която е била със спрей зона за измиване, изплакване и изсушаване на детайлите. Подходящото решение тя намира в лицето на Anmasi, и то не само заради цената, а концепцията и идеята зад нея“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага продуктите и решенията на Anmasi в България.Причина за подмяната на почистващата система на Danfoss е остарялото оборудване, което не покрива актуалните изисквания за чистота на детайлите, както и необходимостта от автоматизация на процеса, за да бъдат избегнати ръчните манипулации.Конкретната задача се отнася до производството на корпуси за термопомпи, изработени от конструкционна стомана, които трябва да бъдат старателно измити както отвътре, така и отвън при 24-часов технологичен процес. Danfoss се свързва с няколко доставчици, които представят концепция, по която да бъде избрано най-доброто решение въз основа на постиганата чистота, качество, устойчивост, компетентност, надеждност и икономичност.

 

Освен това от доставчика се изисква да предложи цялостна концепция, която да включва не само нова система за почистване, но и автоматизация на процесите преди измиване и последващото опаковане на частите преди монтажа им. 

 


Danfoss избира Anmasi, чието системно решение включва


напълно автоматизирана система за почистване с два робота,


разработено в тясно сътрудничество с още няколко датски компании. Решението е реализирано и доставено в края на 2018 г.


То включва няколко системи, включително машина за 5-етапно измиване със специално проектирани зони за почистване със спрей и ултразвук, за да отговори на строгите изисквания за чистота както по вътрешността на детайлите със сложен профил с много отвори, така и на външната им повърхност.


„Резултатът е значително повишена чистота на корпусите на термопомпите, което намалява отпадането им от технологичните процеси на сглобяване и тестване, в пълно съответствие с изискванията на клиента“, поясниха от Джи Ойл Експерт.


Освен това, решението е с централизирана филтърна система MasterClean с лентов филтър, маслен сепаратор и буферен резервоар за непрекъснато филтриране на течността. Това е необходимо за справяне с голямото количество замърсяване, свързано с почистване на стоманени компоненти от такъв размер и обем.


Тъй като частите са с много сложен профил, те са разположени в цялата машина със специално проектирана ремъчна предавка. Корпусите се позиционират от робот, за да се постигне най-добрият резултат от почистването. След като детайлите са почистени със спрей, ултразвук и няколко пъти са изплакнати и изсушени, те се изваждат от почистващата система. Като последваща операция роботът поставя частите в транспортните кутии, преди те да излязат от роботизираната клетка.„Системата за почистване на Anmasi е доставена с автоматично дозиране на химикали, пълнене с вода, филтри, както и с технологичен и енергиен мониторинг, така че клиентът да бъде информиран не само за процеса на почистване, но и за консумацията на вода, електричество, химикали и сгъстен въздух“, коментираха в заключение от фирма Джи Ойл Експерт.

 

Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Anmasi

Още от Машини, мех. системи