Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Дигитализация в разкроя на ламарина с помощта на софтуера TruTops Fab на Trumpf във фабрика в Швейцария

01.08.2019 г.


Малките и средните предприятия все още избягват темата за дигитализацията. Но не и швейцарската компания Riguzzi, която в партньорство с Trumpf вече цифровизира своето производство за обработка на ламарина. „Компанията Riguzzi има няколко лазерни машини на Trumpf. Сега обаче тя може дигитално да управлява, наблюдава и усъвършенства своето производство, благодарение на новия софтуер TruTops Fab от Trumpf“, съобщиха за Инженер.bg от Трумпф България.Когато настъпва денят X за Riguzzi, нейният собственик, г-н Андреас Ригуци, се чувствал малко неспокоен. Все пак, само за една нощ процъфтяващата му компания за металообработка трябвало да се превърне в модел на компания с дигитално производство. Самопрограмиращата се база данни Access е отделена и безсистемно обвързаните преди това работни процеси са свързани с натискането на един бутон. Но не новата система била причината за неговото безпокойство, напротив, той имал доверие в производителя Trumpf, чиито лазерни, щанцови и огъващи машини работели в производството на Riguzzi.

 


Да подготвиш екипа си за дигитализацията


Андреас Ригуци се тревожел повече за служителите си. Ще се чувстват ли те достатъчно сигурни, стоейки пред машините с таблети, а не с познатите хартиени документи във формат А4? Тази загриженост не е неоснователна, но в случая била напълно излишна. Андреас Ригуци и експертите на Trumpf били подготвили добре служителите чрез провеждане на предварителни обучения. Всички участници в настъпилата промяна в производството допълнително обсъдили предимствата на това софтуерно решение и общото заключение било, че вече тяхната компания е по-добре позиционирана за бъдещето с този нов инструмент.

 

Да постигнеш растеж чрез дигитализация


Промяната към дигитализирано производство се дължи на факта, че Riguzzi била изправена пред проблема, който стои и пред много други компании, а именно проблемът на растежа. Андреас Ригуци винаги е отдавал голямо значение на оборудването с модерни металорежещи машини на наследената от баща му компания за метални конструкции. И той бързо забелязал следнотоколкото по-модерна ставала компанията му, толкова повече клиенти му възлагали поръчки. За Андреас Ригуци това била двойна награда, защото, от една страна, компанията му за метални конструкции се развивала по възходяща линия, а от друга страна, клиентите му го възнаграждавали за ентусиазма да използва нови технологии.

 

 

Целия материал можете да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК!

 

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Trumpf, Riguzzi

Още от Машини, мех. системи