Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Евротех: Искате индустриална помпа, която пести място, но не и производителност? Изберете Netzsch

12.09.2019 г.


Електричество, вода, транспорт, суровини... Какво още е необходимо за едно производство? Ами, площ – достатъчно пространство за съответната технология, но не и толкова, че да коства рентабилността на процесите. Истината е, че в днешно време площта става все по-оскъден и скъп ресурс и всеки предприемач или индустриалец се опитва да я редуцира до минимум. Днес ще ви разкажем за една италианска компания, произвеждаща шампоани и сапуни, която избира помпено оборудване на Netzsch, именно за да оползотвори пълноценно пространството си. Повече за оптимизацията пред Инженер.bg разказаха от фирма Евротех – партньор на Netzsch у нас.„Компактната помпа с въртящ се лоб T.Sano 08/8 увеличава мобилността и ефективността в процесите на италианския козметичен производител, като едновременно спестява място и повишава производителността на технологията“, заявиха от Евротех. А как точно се случва това ще разберете от следващите редове.


Какво е съществуващото положение?


Основните материали за шампоаните трябва да се транспортират от резервоарите, в които се намират, до производствените линии при налягане 2 bar със скорост на потока между 1 и 6 m³/h. Съществуващите помпи обаче се нуждаят от толкова място в иначе ограниченото пространство, че това не само възпрепятства самата инсталация, но и всякакви дейности по поддръжката и почистването на оборудването.


Защо T.Sano 08/8 от серията Tornado T2 на Netzsch е оптимален избор?


Компанията избира да инсталира изцяло металната T.Sano 08/8, проектирана специално за приложения с високи изисквания по отношение на химическа устойчивост и хигиена. Максималният ѝ капацитет е до 8 m³/h.


Поради специалния си дизайн, моделите от този тип се нуждаят от значително по-малко пространство в сравнение със сравними помпи, без да жертват нищо по отношение на производителността“, разясниха от Евротех и допълниха: „Причината е в ремъчното задвижване, което задейства въртящите се лобове и гарантира тяхното синхронизиране. Благодарение на тази двойна функция не е необходимо използването на сложна скоростна кутия, а в допълнение моторът може да бъде поставен директно над транспортиращата камера, което означава, че е необходима изключително малка дълбочина на монтаж“.


Ремъчното задвижване има и допълнителни предимства:

 - Работи плавно, което намалява износването;

 - Напълно безмаслено е, в резултат на което няма нужда от смазване;

 - Значително по-здраво е по отношение на повреди или злополуки в сравнение с конвенционалните задвижвания със зъбни колела, тъй като ремъкът може да бъде свален и подменен за „отрицателно“ време, ако е необходимо. По този начин разходите за поддръжка и престои се свеждат до минимум.


„Изборът на материали също накланя везните в полза на T.Sano. В конструкцията на помпата са използвани само неръждаема или други специални стомани както по отношение на корпуса, така и за въртящите се лобове, което гарантира дълъг експлоатационен живот и високи нива на хигиена“, посочиха в заключение от Евротех.


Повече информация за Евротех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Евротех, Netzsch, freepik.com

Още от Машини, мех. системи