Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

03.09.2018 г.


Производството на химически продукти е специфичен индустриален сегмент, който изисква използването на специално оборудване, устойчиво на различни химични въздействия. Именно за доставката и въвеждането в експлоатация на такива помпени агрегати, един от доказаните български производители Континвест се доверява на фирма Илва, специализирана в областта на високотехнологичните помпени решения. Компанията извършва всички необходими дейности по инсталирането на помпено оборудване Grundfos, отговарящо на технологичните нужди на възложителя, с което за пореден път се затвърждава като надежден партньор на различни направления от българската индустрия.Континвест оперира на българския пазар вече 25 години, като през 2005 г. стартира и собствено производство на ферихлорид, ферихлорид сулфат, алуминиев сулфат в течна и твърда форма, полиалуминиев оксихлорид и натриев хипохлорид. Продуктите се изготвят в производствената база на предприятието, позиционирана в индустриалната зона на град Ямбол, чрез прилагането на първокласни, безопасни и енергоспестяващи технологии.


За целите на производството, Илва доставя и инсталира 4 процесни помпени системи от тип CRT за хипохлорид и ферихлорид на Grundfos. „Помпите са част от основната гама вертикални многостъпални центробежни помпи CR, но са изработени изцяло от титаниева сплав 12А15 Ti Grade 5. Доставени са в комплект с всички необходими аксесоари – също от титаний. „Това ги прави несравнимо устойчиви на химикали и заради това – подходящи за широко поле от индустриални приложения“, уточниха от българското дружество.Останалото оборудване, доставено и пуснато в експлоатация от Илва в Континвест, включва:


 - Честотно управление за помпени системи от тип CUE – 3 бр.;

 - Помпени системи за вода от тип CR-1 и CR-4 – 4 бр.;

 - Електронно управление за водните помпи тип Control MPC-EC – 2 бр.;

 - Сензори за налягане – 10 броя.


„Всички системи и продукти успешно преминаха тестово изпитване, преди да бъдат предоставени на Континвест за редовна експлоатация. Радваме се, че в лицето на българския производител намерихме още един доверен партньор“, споделиха от Илва.Фирма Илва е оторизиран дистрибутор на датския производител Grundfos. „Нашата мисия е да предоставяме индивидуални и ефективни решения на своите клиенти от различни сектори на индустрията, с които да им помагаме да спестяват разходи и да оптимизират технологичните си процеси“, коментираха в заключение специалистите от Илва.


Повече информация за Илва ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Илва, Grundfos

Още от Машини, мех. системи