Внедрявания

Кимекс: Заваряване от най-висок клас в алуминиеви плавателни съдове с новата заваръчна машина X8 MIG Welder на Kemppi

07.09.2017 г.


Buster Boats е добре известен европейски производител на алуминиеви моторни лодки и пазарен лидер в своята област. Той се отличава с развоя и производството на високонадеждни плавателни съдове с ниски разходи за поддръжка. „Решенията на водещия разработчик и доставчик на висококачествена заваръчна техника Kemppi, както и съвместната научно-изследователска и развойна дейност с компанията са важен елемент от успеха на Buster Boats. Сред най-новите разработки на Kemppi са заваръчните апарати X8 MIG Welder и софтуерът за управление на заваряването WeldEye”, информираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител за България на Kemppi.Моторните лодки с марка Buster се произвеждат във фабриката Inha Works, част от група Fiskars, във Финландия. Моделите плавателни средства варират от 4 до 9 m, с мощност от 2 до 700 конски сили. Ключът към просперитета на компанията се крие в доброто качество на изделията, както и в постоянни инвестиции в тения развой и развитие. Досега са произведени близо 125 000 съда за доволни клиенти от целия свят, а наскоро фирмата стана част от семейството на Yamaha Motor Europe.

В завода Inha Works работят около 150 служители, 30 от които са заварчици. В момента използваме около 70 заваръчни машини, 60 от които са на Kemppi“, коментираха от Buster Boats. „В предприятието протичат 3 производствени фази – производство на части и възли, заваряване и крайни операции. Компанията прилага МИГ/МАГ и ВИГ заваряване“, добавиха те.„Заваряването на алуминий е доста капризен процес и затова имаме нужда от първокласно заваръчно оборудване. Също така, всички заварчици трябва да бъдат обучени за работа с него и тяхната работа редовно да се контролира“, обясниха още от дружеството.


Buster Boats е сред първите партньори на Kemppi, който тества новия X8 MIG Welder и го внедрява в своето производство, заявиха от Кимекс.„Сътрудничеството с Kemppi датира от дълго време и именно поради тази причина решихме да продължим нашия съвместен път. Те са добър доставчик за нас, защото имаме възможност и да развиваме заедно научно-изследователска и развойна дейност“, обясниха от Buster Boats.


„X8 MIG Welder на Kemppi е висок клас решение за прецизно, висококачествено заваряване на алуминий както по отношение на производителността, така и на качеството, базирано на най-съвременни IoT технологии“, заяви финландският производител.


Въпреки че ръчното заваряване не може да бъде извършвано много бързо, Buster Boats високо оценява ползите, дошли от редуцирането на времето за това: дори и 1 минута по-малко на лодка ще доведе до скъсяване с 2000 минути на производствения цикъл за година.Компанията Kemppi съсредоточава усилия върху най-важния инструмент на заварчика – заваръчния пистолет, оптимизирайки захвата, подвижността и стабилността му. „Заваръчният пистолет е наистина добър – по-добър от този на предишните модели“, коментира заварчик от финландската компания. „Позицията на захранващия кабел също е подобрена – сега е по-ниско, а така е по-удобно кабелът да се свърже към захранването“, добави още той.


Подробна информация за проекта бихте могли да получите от ВИДЕОТО по-долу!


Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Kemppi, Кимекс

Още от Машини, мех. системи