Внедрявания

Висококачествени лагери на NSK спестяват близо 140 000 евро на британска компания

14.01.2019 г.


Когато британска компания регистрира постоянни повреди на лагерите в колесния възел на автоклавна карета, тя се обръща за експертен съвет към японския гигант NSK – доказан производител на лагери и лагерни възли, компоненти за линейни технологии и кормилни системи. „Лагерите за колелата на автоклавната карета трябва да издържат на големи натоварвания. По думите на клиента обаче, на всеки две седмици се регистрират повреди в 10-те оси на автоклавния колесник“, обясниха за Инженер.bg от NSK България. „Повредите в сачмените лагери довеждат до повреди и на околните елементи, включително корпуси и оси, което от своя страна повишава в голяма степен разходите за труд и резервни части, тъй като се налага редовната им подмяна“, уточниха още от фирмата.


Екипът от експерти на NSK извършва анализ на дефектиралите лагери, при който е установено, че попадането на твърди частици и влага, съчетано с прекомерно натоварване, е основната причина за преждевременните им повреди. При изготвянето на доклада си за приложението на лагерите, от NSK излизат с категоричното становище, че оригиналните сачмени лагери не отговарят на изискванията. В този смисъл екипът препоръчва смяната им със сферично-ролковите лагери за високи натоварвания NSKHPS, които притежават много по-подходящи качества за такава взискателна експлоатационна среда.


„Лагерите NSKHPS са специално проектирани да понасят по-големи натоварвания и да работят при по-високи температури. Тези характеристики позволяват на потребителите да постигнат по-дълъг експлоатационен живот и по-голяма надеждност, както се убеждава британската компания в конкретния случай“, коментираха от NSK.


В резултат от използването на лагерите NSKHPS за колесника на автоклава, необходимостта от непрекъсната поддръжка напълно отпада, което значително  намалява съпътстващите повреди на околните компоненти. Като цяло клиентът генерира икономии в размер на 138 382 евро в резултат от намалени разходи за лагери, поддръжка и части. 


Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи