Внедрявания

ЛД: Изпийте чаша ароматно кафе TriBeCa, благодарение на доказаното качество на компресорите Mattei

27.05.2019 г.


Колкото и да е странно, кръстник на едно от най-висококачествените южноафрикански марки кафе TriBeCa е известният квартал в южната част на Манхатън (б.ред. TriBeCa идва от Triangle Below Canal Street). Но това не бива да ви обърква, южноафриканската компания, чиято основна дейност включва производството на кафе, а също така развива съпътстващи дейности в сектора на кетъринга, е основана от американец. „За да осигури отличното качество на своите продукти, TriBeCa избира ротационните компресори на Mattei, които гарантират качествен сгъстен въздух при тежки експлоатационни условия, характерни за процеса на изпичане на кафето“, разказаха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, която предлага компресорите на Mattei на българския пазар.

 


Историята на компанията TriBeCa започва през 1996 г., когато американецът Дейл Мейзон открива първото кафене TriBeCa в Претория, с идеята да пренесе атмосферата на нюйоркските кафенета в Южна Африка, където виреят висококачествени сортове кафе. Неговата интуиция му помага и с течение на времето компанията разширява бизнеса си, благодарение на участието на още двама много способни предприемачи, Мартин Фицджералд и Ърнст Пенжорн, които успяват да видят и други възможности. Тяхната дейност включва инвестиции в Европа с откриването на четири кафенета в Полша и партньорство с търговската верига Woolworths, започнало още от 2000-та година, което се разширява с времето. Но най-важната инвестиция си остава откриването на първото малко предприятие в Претория за производството на кафе.

 

„Благодарение на непрекъснатото проучване за закупуване на най-добрите суровини и оптимизираната политика, основаваща се на внимателно управление на стоковите запаси, ние гарантираме на нашите клиенти висококачествени смеси и високи стандарти по отношение на продуктите ни”, коментира г-н Сюрине Фелюен, главен оперативен директор на TriBeCa. „Днес фирмата произвежда конвенционално кафе и кафе на капсули, използвайки суровини от малки южноафрикански производители, като по този начин стимулира икономическото развитие на местните общности и взема участие в различни проекти за начално образование. От 2013 г. до днес са открити и няколко ресторанта под марката TriBeCa, които се фокусират върху предлагането на натурални продукти“, допълва г-н Фелюен.


Днес в мрежата на TriBeCa работят около 2000 служители и марката е лидер в Южна Африка за продажби на смляно кафе и кафе на зърна на дребно. Според последните данни от юни 2018 г. TriBeCa притежава 33% пазарен дял и продължава да се развива успешно. Компанията произвежда средно около 120-130 t печено кафе на месец, като има намерение да удвои производствения си капацитет с откриването на нов завод.


В кафето TriBeCa има и нотка на „Made in Italy“ – страната, която създаде културата на пиене на кафе. „В производството на кафе и в хранително-вкусовата индустрия като цяло, ролята на компресорите е от основно значение. Mattei се радва на отлична репутация в този сектор и затова разчитаме на доказаната им технология, за да гарантираме високите стандарти на качество на нашите продукти”, казва г-н Джефри Тарт, производствен мениджър в TriBeCa.

 

 

За да се справят с необходимостта от големи количества сгъстен въздух, в инсталацията за печене на кафето, в TriBeCa са инсталирани два компресора с честотно регулиране от серията Optima Plus с вградена сушилня и два компресора от серията ERC.

 

 

„90% от нашите инсталации са оборудвани с пневматични системи, които се нуждаят от постоянно подаване на сгъстен въздух. Ако това не бъде осигурено, производството ще се забави, което ще доведе до повишаване на допълнителните разходи и разбира се, ще окаже влияние върху крайното качество на продукта. При компресорите Mattei ние оценяваме високата им надеждност. Само с планираните периодични операции по поддръжката, които се осъществяват от местния дистрибутор Rotorvane, те издържат на изключително високия темп на работа без повреди и винаги осигуряват качествен сгъстен въздух”, пояснява г-н Тарт. „Освен това тези компресори могат да работят оптимално, дори при екстремни условия, като например при изключително високи температури, които по време на процеса на печене на кафето могат да достигнат 230 °C. Благодарение на стабилната работа на компресорите Mattei, ние можем да гарантираме на нашите клиенти високи стандарти за качество, които днес са визитната картичка на продуктите TriBeCa”, допълва той.


TriBeCa е компания, която непрекъснато се развива и скоро ще отвори нов завод за печене на кафе, за който вече е сключен договор с Mattei за доставка на компресори. „Новият завод ще получи един от най новите модели Blade 22i Plus“, обяснява г-н Синди ван дер Ват, мениджър „Компресорна техника“ в Rotorvane, официален дистрибутор на Mattei за Южна Африка от 2011 г. „Компресорът ще бъде оборудван с инвертор и вградена сушилня, като този модел се отличава с отлично съотношение цена/производителност. Компресорът е с директно задвижване от шпиндела на двигателя, като по този начин се осигурява оптимална експлоатация, дори при ниски скорости, а това води до икономия на енергия и по-безшумни операции“, коментираха в заключение от доказаната българска търговска и инженерингова компания ЛД.

 

Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ЛД, Mattei

Още от Машини, мех. системи