Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

28.03.2018 г.

In Macedonian   In RomanianМултиинженеринг е утвърден български производител в областта на машиностроенето. Едно от основните направления в дейността на фирмата е изграждането на лентови транспортьори. „Произвежданите машини и съоръжения са изцяло съобразени с изискванията и производствената технология на клиента. С тях се гарантира висока ефективност при преноса на продукция, оптимизиране на пространството в производствените помещения, както и по-висока производителност“, разказаха за Инженер.bg от Мултиинженеринг. Доказателство за качеството и ефективността на системите са многото референти проекти на компанията, сред които е и проектирането и изработването на лентов транспортьор за една от най-големите български фирми за производство и дистрибуция на санитарни продукти – Паломита ЕАД.


За конструкцията на транспортьора, който произведохме по поръчка на фирма Паломита, избрахме алуминиеви профили на немската фирма Paletti, на която сме официален представител за България. „Тези профили се характеризират с високо качество на изработка, а голямото разнообразие от размери и форми ни дава сериозна свобода и спокойствие при конструирането“, коментираха от Мултиинженеринг.


Алуминиевите профили на Paletti ca стандартни компоненти, които са подходящи за изграждане на машини, транспортни системи, ролкови транспортьори, предпазни ограждения, работни места, линейни модули със и без задвижване, обзавеждане на работни помещения, специални изпълнения и свързващи елементи. „Сред основните предимства на профилите са минимално време за конструиране и монтаж; минимализиране на грешките на всеки един етап; малка производствена площ, както и чиста работа, без да се налага използването на специални инструменти. Профилите позволяват голяма гъвкавост по отношение на бъдещо развитие и промяна на конструкцията; възможност за повторно използване на компонентите; устойчивост на корозия и атрактивен дизайн“, коментираха от Мултиинженеринг.


Конструктивните специфики на изработения за Паломита транспортьор включват още носещ плот от неръждаема стомана и регулируеми пети, както и разполагането на странични ограничители по цялата дължина на лентата. „Тази, която използвахме, е от текстил с PVC покритие, а моделът е съобразен изцяло с изискванията на клиента“, поясниха от Мултиинженеринг.


Лентовият транспортьор е доставен оборудван още с ел. табло, честотен регулатор, както и със Старт и Стоп бутони.


Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг

 

 

Още от Машини, мех. системи