Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Медицинската индустрия и фармацията могат да разчитат на сигурни опаковъчни решения за стерилни продукти от Multivac

29.05.2020 г.


Медицинските изделия са с най-високите изисквания към качеството на използваната опаковка и сигурността в процеса на опаковане. Тенденцията в медицинския сектор към индивидуалност, сложност и разнообразие на продуктовата опаковка продължава да не намалява, което води до все по-малки размери на партидите. Международната компания Multivac спокойно може да отговори на тези предизвикателства. Ето какво споделиха от Мултивак България – българския офис на дружеството, пред Инженер.bg: „Предлагаме гъвкави решения за надеждно и ефективно серийно опаковане на малки продукти. Освен това разполагаме със сигурни методи за идентификация и проверка, които дават основен принос за постигане на още по-високи нива на безопасност на продуктите“.


 

От гамата трейсийлъри на Multivac, полуавтоматичният модел T 260 е специално разработен за високите изисквания на медицинската индустрия. Основни характеристики на тази компактна машина са нейното прецизно регулиране и разпределение на температурата, както и високият контрол върху налягането на уплътнението. „Затова този трейсийлър предлага максимално високо качество на опаковката, възпроизводимост и надеждност на процеса“, допълниха от Мултивак България.


 

Друга машина, разработена за медицинската промишленост, е камерата за вакуумиране C 300 TC, която позволява стерилните продукти да бъдат опаковани изключително сигурно. Всички модели от серията TC са оборудвани с устройство за контрол на температурата и разполагат с постоянно загрята уплътнителна лента, което означава, че процесите могат да бъдат калибрирани и валидирани. Удобното управление на машината предлага широка гама от софтуерни опции, например четене на производствени данни.

 


„Сред задължителните елементи в производството на медицински изделия е системата за идентификация и инспекция, която има важна роля за спазване на законовите изисквания за безопасност на пациентите. Наредбите за UDI (б.ред. уникална идентификация на устройството) изискват медицинските продукти да бъдат маркирани и идентифицирани еднозначно, а MDR (б.ред. Регламент за медицинските изделия) държи производителя отговорен за целостта на медицинския продукт до момента на употребата. Ето защо машините, които предлагаме, са безкомпромисни по отношение на качествената продукция“, разказаха от Мултивак България.

 


В този смисъл обозначаването на продукта се явява съществена стъпка в процеса на производство. А с това предизвикателство може да се се справи термоформиращата опаковъчна машина R 245. Тя има възможност да бъде свободно конфигурирана спрямо настоящите изисквания за маркиране на продукта. Този изключително гъвкав модел се използва за сигурно опаковане на широк спектър от размери на партиди в много различни формати и опаковъчни материали. Той може да бъде оборудван много лесно и с други системни компоненти, каквито са например автоматизираните модули за обработка.


 

„Всички машини на Multivac, предназначени за медицинската промишленост, са съвместими с високохигиенни помещения и отговарят на всички законови изисквания, както и на указанията на GMP, GAMP5 и ISO“, заявиха в заключение от Мултивак България.

 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мултивак България 

Още от Машини, мех. системи