Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Мултиинженеринг внедрява автоматични линии за производство на ядки с гъвкав дизайн и качествен контрол

14.08.2018 г.

In Macedonian   In Romanian


Мултиинженеринг е доказана българска инженерингова компания, която конструира и произвежда лентови транспортьори и цялостни транспортни системи от стомана. „Специализирани сме основно в решения за хранително-вкусовата промишленост. Извършваме проектиране и изработка на линии за производство на ядки с разнообразни конструктивни решения, според изискванията на клиентите”, съобщихи за Инженер.bg от фирмата.Компанията успешно изпълнява дейности по конструиране на нестандартно оборудване и специализирани машини, които намират ефективно приложение при производството на ядки. „Нашите специалисти проектираха и изработиха автоматизирана поточна линия за овкусяване и печене на ядки, при това с непрекъснат производствен процес”, коментираха от Мултиинженеринг. Линията, на която се извършват всички операции по транспортирането и обработката на хранителните продукти, се отличава с висока производителност – резултат от минималните разходи по обслужването ѝ и бързината на напълно автоматизираните операции.


„За да допълним функционалността при този вид производствени линии, в нашите оферти включихме и системи за контрол на качеството на обработваемия продукт. В асортимента си вече разполагаме с металдетектори, рентгенови системи и везни за динамични измервания”, поясниха от Мултиинженеринг.


Контролните системи са пригодени за директно вграждане в автоматизираните линии, конструирани от Мултиинженеринг. Ролята им е да следят дали продуктът отговаря на определеното тегло и размери, включително да откриват замърсителите. „Контролните системи отхвърлят продукта, при несъответствието му със зададените параметри, като с помощта на рентгеновите системи се идентифицират метални частици и други примеси”, категорични са от фирмата.Автоматизираните линии на Мултинженеринг се проектират изключително гъвкаво, за да се пригодят към помещенията на промишлените предприятия. Конструирането им е предизвикателство към въображението на инженерите в компанията. „Ние конструираме линиите за производство на ядки, като се съобразяваме много точно с нуждите на клиента по отношение размера, формата и разположението на отделните модули”, съобщиха от фирмата.


„При една от поточните линии, които внедрихме, трябваше да проектираме транспортната система за пренос на продукти, така че ядките да се качват от склада до второто ниво в базата на клиента”, поясниха от българската компания. За същия проект Мултиинженеринг свързва системата от транспортьори със съоръженията, където металдетектор Thermo-Apex 100 извършва проверка на ядките за възможни метални частици.


Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ЕТ Мултиинженеринг

Още от Машини, мех. системи