Внедрявания

Мултиинженеринг реализира два проекта за автоматизирани транспортни системи в Софарма Трейдинг

28.03.2019 г.


Българската компания Мултиинженеринг предлага цялостно конструиране и изграждане на транспортьори, съобразени с изискванията на клиента и неговите производствени нужди. „В зависимост от спецификата на поръчката, транспортьорите се изработват както на модулен принцип, така и внедрени и работещи като цялостна автоматизирана система. За нашия партньор Софарма Трейдинг ние реализирахме два проекта, а именно: автоматизирана система за отвеждане на празни кашони и автоматизирана система за транспортиране на палети“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.Ролковите транспортьори са конвейерно оборудване, представляващо метална конструкция със свободно въртящи се ролки за транспортиране на различни видове обемни и пакетирани изделия. Придвижването на товара или продукцията се реализира под въздействието на собственото тегло на преместваните обекти или с човешка намеса. На ролковите конвейери се монтират също механични задвижващи механизми и хидравлични подемници.


Автоматизираната система за транспортиране на палети, която Мултиинженеринг внедри в Софарма Трейдинг, е решена конструктивно с ролкови транспортьори и хидравлични подемници с реверсивно движение за свързване на два складови терминала на Софарма. Системата е с автоматичен режим на работа и е снабдена с три пулта за управление със сензорен дисплей. Хидравличните подемници са напълно оградени за предотвратяване на достъпа до тях с цел безопасност. Линията е с дължина 40 m и пренася палети с продукти между двата терминала.Системата се състои от:

  •  - Приемен ролков транспортьор за товарене и разтоварване на палети с продукти в терминал 1 на склада;

  •  - Ролков транспортьор с хидравличен подемник с височина на повдигане 5 m;

  •  - Ролков транспортьор с дължина 30 m за връзка между двата подемника, снабден със сензори за позиция и преброяване на палетите;

  •  - Хидравличен подемник с ролкова въртяща маса;

  •  - Ролков транспортьор за изваждане на палетите посредством палетна количка на второ ниво на склада на терминал 2 и автоматична предпазна врата за ограничаване на достъпа до подемника;

  •  - Ролков транспортьор за товарене и разтоварване на палетите на първо ниво на склада на терминал 2.


Освен изработването на транспортьори, Мултиинженеринг предлага сервиз и ремонт за тях. „Развиваме това направление от дейността ни от години. За времето, в което фирмата ни работи в тази област, се гордеем с все по-високо качество на предлаганите услуги и успешно сътрудничество с чуждестранни партньори. Гаранция за това е нарастващият брой доволни клиенти както в България, така и в чужбина“, коментираха от Мултиинженеринг.


Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг

Още от Машини, мех. системи