Внедрявания

Когато става въпрос за надеждност и сигурност на малките деца, 4moms разчита на решенията на Loctite

07.03.2019 г.


4moms е компания, която проектира и произвежда иновативни и естетични детски колички, люлеещи се бебешки столчета и друго оборудване за малки деца, което трябва да отговаря на най-високите стандарти за безопасност, определени от най-пристрастния контролен орган в света – този на щастливите нови родители. „Благодарение на технологиите за 3D печат и продуктите Loctite, компанията 4moms вече е в състояние бързо да разработва своите изделия за този така взискателен пазар. Това още веднъж доказва, че създаването на детски изделия не е детска игра“, споделят за Инженер.bg от Хенкел България, част от гиганта Henkel Group.


 

„Целта ни е да доставяме перфектните продукти“, казва съоснователят на 4moms Хенри Торн. „Това означава, че освен всичко друго, родителите не искат крепежните елементи да стърчат от конструкцията. Затова ние използваме решения на Loctite за вътрешните монтажи и по този начин постигаме освен надеждност и красив външен вид", допълва той.

 

Принтерите за 3D печат на 4moms работят по 24 часа, 7 дни в седмицата, за да отпечатат елементите за новите изделия. Това позволява на компанията да създаде завършен прототип на продукта, чиято функционалност е същата като на истинското изделие. Свързването на частите, отпечатани с 3D принтер, е от решаващо значение. Търсейки надеждно техническо решение, което осигурява естетичен външен вид на изделието, проектантите на 4mom откриват моментните лепила на Loctite. „С помощта на 3D печата, лепилата Loctite и други материали, ние можем да изследваме, тестваме и по-бързо да постигнем по-добри решения, а като цяло резултатът да е по-бърза разработка на продукта“, коментира Кевин Даулинг, технически вицепрезидент на 4moms. „А това винаги е ключът към успеха в нашия бизнес“, допълва той.

 

Едно от решенията, които използва 4moms, е моментното лепило Loctite 401. Това е прозрачен, еднокомпонентен продукт, предназначен за сглобяване на трудни за свързване материали. Прилагането на ускорител стимулира по-бързото втвърдяване на лепилото и позволява прототипът да се използва незабавно. "Специалистите на Loctite разполагаха с нужните продукти, така че за нас оставаше само да изберем подходящата серия, която да ни позволи да закрепим елементите по начин, който няма да позволи тяхното разпадане при експлоатация от клиента", заявява г-н Торн.


 

4moms използва фиксатори за резба Loctite, за да гарантира надеждното затягане на гайките и болтовете, тъй като изделията са подложени на постоянна вибрация. Прилагането на лепила вместо механични крепежни елементи също спомага за постигане на естетичен дизайн на продуктите.

 

„Нашите изделия трябва да имат ресурс от хиляди часове, защото се предават от родител на родител и винаги са подложени на вибрации“, пояснява г-н Торн като подължава: „Вибрациите са предпоставка за разхлабване на болтовете. Ние трябваше да намерим начин да свържем отделните компоненти по такъв начин, че никога да не се разпаднат. И точно тук е мястото, където влизат в употреба лепилата Loctite".

 

Моментните лепила Loctite осигуряват отлична здравина на връзката с широка гама от материали, включително пластмаси, гуми и метали. Те са лесни за употреба и бързо се втвърдяват при стайна температура без топлина или светлина. Запълвайки профила на резбата и предотвратявайки страничното изместване, лепилата Loctite значително подобряват надеждността на резбовите съединения вече повече от 60 години. Новите разработки осигуряват още по-голяма устойчивост към висока температура, масла и не изискват праймер.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Още от Машини, мех. системи