Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

13.03.2020 г.

         


Разнообразието от технологично оборудване, което доказаното българско дружество Мултиинженеринг разработва и произвежда, е огромно. Проектите на компанията се внедряват в най-различни сектори на промишлеността, а една от успешно изпълнените им поръчки е предназначена за Винербергер – водещ производител на висококачествени керамични строителни продукти, част от Wienerberger Group. Ето какво научи Инженер.bg за интересния проект.

 

За производствените нужди на Винербергер, чиято база се намира в гр. Луковит, изработихме бункер и лентов транспортьор. Заводът им е един от най-модерните не само в България, но и в Европа, покривайки всички изисквания за енергийна ефективност, опазване на околната среда и здравословни и безопасни условия на труд“, заявиха от Мултиинженеринг.


Предприятието произвежда керамични изделия с бранда Porotherm, които представляват голямоформатни керамични блокове за защитена зидария с вертикални кухини и порьозна структура, използвани при строителството на сгради с обществено или стопанско предназначение. Технологичният процес е изцяло автоматизиран, управлението на линията се осъществява посредством компютри и програмируеми контролери.


За нуждите на Винербергер инженерите на Мултиинженеринг са проектирали и изработили:


 - Бункер с конструкция от П-образен профил 100х50х6 mm. Страниците са оребрени, а бункерът е с отворена предна част, ръчна клапа на изхода, гумени ограничители по периферията на изходящия отвор и издигаща платформа.


 - Лентов транспортьор от стомана, прахово боядисана с гумена транспортна лента. Машината е оборудвана още с гумирани валове с грайфер и поддържащи ролки. Задвижването се извършва посредством мотор-редукторна група. Транспортьорът има странични ограничители, шабър и изходящ улей.„Нашето оборудване е част от всички съоръжения от последно поколение, които заводът използва. Производствената площ е 15 000 m2. Стабилното и устойчиво производство, което Винербергер налага като стандарт ни кара да се гордеем, че сме техен партньор“, коментираха от българската машиностроителна компания.Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг, Винербергер

Още от Машини, мех. системи