Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Палетната система с роботизирана количка Radio Shuttle на Стам оптимизира складовите операции в Кока-Кола ХБК

29.08.2018 г.


Българското дружество на Coca Cola – Кока-Кола ХБК България разполага със стелажна система с роботизирана количка. Оборудването е дело на фирма Стам Лтд, част от международната компания STAMH Group. „Стелажната система Radio Shuttle е иновативна технология, чрез която експлоатацията на складовото пространство е по-рентабилно, лесно и сигурно“, разказаха за Инженер.bg от Стам. Какви още са предимствата на тази система и защо е предпочетена именно от Кока-Кола ще научим от днешния материал.Кока-Кола ХБК България предприема разширение на складовата си база, като включва допълнителни 392 броя палетни места. Стелажната система, която международният бранд избира, е Radio Shuttle. „Полуавтоматизирана и компактна, тази система увеличава значително използваемото пространство на вашия склад, в сравнение с конвенционалните решения и повишава цялостния му капацитет“, обясниха от българската фирма.


Палетната система се обслужва от роботизирани колички, които се движат независимо по интегрирани в стелажите релси. Мотокарът поставя товара върху количката, която от своя страна премества палета по дължина на релсите и го позиционира на определеното за него място. „Поредица от сензори контролират движението на количката и товара. Операторът изпълнява всички процедури по поставяне и изваждане на палетите с помощта на дистанционно управление, чрез което дава указания на роботизираната количка“, поясниха от Стам. Принципът на действие на системата спестява навлизането на мотокара в тунелите за съхранение.Radio Shuttle е стелажна система, при която плътността на съхранение на палети е висока. А какви допълнителни предимства крие споделиха специалистите на Стам:


 - Позволява съхраняването на различни артикули по зададен ред от модул;

 - Товаренето и разтоварването са с висока точност и ефективност;

 - Налична е опция за автоматичен режим на изваждане на палети, благодарение на която се намалява времето за разтоварване;

 - Минимален е рискът от увреждане на стелажните единици;

 - По-висока е производителността на потока от входящи и изходящи артикули;

 - Системата е съвместима с различни размери на палетите;

 - Решението позволява съхранение на стоки при различни температурни режими;

 - Понижен е рискът от възникване на инциденти.


„Палетната система Radio Shuttle е подходяща за хладилни и буферни складове за временно съхранение или за готови поръчки“, заявиха от Стам в заключение.


Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Още от Машини, мех. системи