Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Технологичните партньорства раждат креативни решения – вижте повече за проекта на Мултиинженеринг за Ремко

30.04.2020 г.


Рядко успехът се постига самостоятелно – особено, ако говорим за технически решения, които изискват нестандартен подход и разнопосочна инженерна гледна точка. Ето защо добрите партньорства раждат истински креативните решения. Доказателство за това е един от проектите на Мултиинженеринг, който е предназначен за нуждите на друга българска машиностроителна компания – Ремко ООД. Повече за разработката разказаха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг – специализирана в конструирането и изработването на специализирани машини и детайли.„Ремко е наследник на ремонтно-механичния цех на някогашната компания за антибиотични продукти Антибиотик АД, гр. Разград. Към днешна дата фирмата има над 60-годишен опит в проектирането, конструирането и производството на машини и съоръжения от неръждаема стомана, нестандартно оборудване, орбитално заварени тръбопроводи и цялостни инсталации за фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост, парфюмерията и козметиката”, обясниха от Мултиинженеринг.


За нуждите на своите колеги Мултиинженеринг проектира и изработи елеватор и инспекционна лента. Технологичното оборудване е от неръждаема стомана, а задвижването се осъществява посредством мотор-редуктор.


Елеваторът е с транспортна лента с напречни пера за поемане на продукт от долно ниво и странични ограничители.Освен че предлага транспортни ленти за хранително-вкусовата и леката промишленост, Мултиинженеринг осигурява демонтиране на стари ленти, както и монтаж и лепене на място при клиента на нови. Българското дружество разполага с преса за лепене на текстилни транспортни ленти, което позволява гъвкавост спрямо желанията на клиента.


„Инспекционната лента е предназначена за проверка и почистване на продукт в поток, преди последващата му обработка. Решението е със странични джобове за подаване на негодната продукция към долно ниво на лентата, неръждаем улей в нейния край, както и шабър за почистване“, поясниха още от българската машиностроителна компания.


Мултиинженеринг стартира дейността си през 2002 г., като постепенно разшири портфолиото си от услуги. Днес основен приоритет на фирмата е нестандартното оборудване, а основният пазарен сектор – хранително-вкусовата и леката промишленост.Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материалМултиинженеринг

Още от Машини, мех. системи