Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Система на Bently Nevada за анализ вибрациите на турбокомпресорна група внедри Брайт Инженеринг

08.04.2014 г.

Утвърдената българска инженерингова фирма Брайт Инженеринг успешно въведе в експлоатация система Bently Nevada 3500, предназначена за мониторинг и защита на турбокомпресорна група (ТКГ) в цех „Азотна киселина“ на Агрополихим АД - Девня. Проектът, изпълнен от Брайт Инженеринг, включва и инсталацията на иновативната софтуерна платформа за анализ,диагностика и управление на състоянието на оборудването - Bently Nevada „System 1“. 


„Инсталираната комбинация от хардуерна  и софтуерна платформа, позволяват да се ограничи значително човешкият фактор ,производствените рискове, както и да се намали времето за ремонт и прекъсване на производството. Основната цел на подобна реализация е повишаване безопасността на производството и намаляване на разходите за регулярни ремонтни дейности, коментира за Инженер.bg инж. Панайот Панайотов, търговски директор на Брайт Инженеринг.


Комплексната система за измерване, защита и анализ на вибрациите на Bently Nevada осигурява:

 - Съкращаване обема и времето за провеждане на плановите ремонти;

 - Увеличаване на интервалите между два ремонта;

 - Ранна диагностика на повреди в агрегатите;

 - Цялостен контрол и данни за моментното състояние на оборудването ;

 - Избягване на непланирани престои на компресорите, спиране на производството или влошаване на качеството му."Благодарение на ранната диагностика на повреди в агрегатите, локализацията на причините, съкращаване на времето за ремонт и отново за пускане в експлоатация, системата за контрол на състоянието на ТКГ се изплаща още в първата година", категорични са от Брайт Инженеринг. "Осигурихме това високотехнологично решение за надеждна защита и експлоатация на ТКГ като част от изпълнението на проект за подмяна на системите за управление на цех „Азотна киселина“ и ново окабеляване в Агрополихим АД - Девня", допълват от Брайт Инженеринг.


Източник на снимковия материал: Брайт Инженеринг

Още от Машини, мех. системи