Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

20.04.2018 г.


Тех-ко е водещ доставчик на резервни части и смазочни материали за следпродажбено обслужване на автомобили в България. Като резултат от разширяването на собствената си дистрибуторската мрежа и модернизацията на логистичните процеси, компанията изгражда нова складова площ. За професионален съвет относно стелажната система в нея от Тех-Ко се обръщат към специализираната в проектиране, доставка, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на всички видове складови системи и решения компания Стам Лтд ООД (STAMH).След проведените консултации, взимайки предвид нуждите и изискванията на Тех-ко по отношение разположението на стелажите, специалистите от Стам Лтд предлагат триетажна стелажна система Conventional. „Тя осигурява висока товароносимост на всяко ниво и е много подходящо решение за складове, в които се съхранява голямо разнообразие от артикули на палети. Широката гама профили и аксесоари осигуряват пълна адаптация към всеки товар и специфичните изисквания към него, а всяко едно от нивата е изградено с метални полици“, разказаха за Инженер.bg от Стам Лтд.


При изграждането на системата е предвидено отделните нива да се обслужват с помощта на междинни пътеки, осигуряващи необходимата товароносимост за безопасно обслужване на втория етаж. Подът на третия етаж е покрит изцяло с ПДЧ (б.ред. плоскости от пресовани дървесни частици). Предвидени са и зони с вертикални профили, които излизат над него за изграждане на офис площи.

 

„Основно изискване на клиента бе максимално уплътняване на складовия обем. Това бе постигнато с използването на модули с дължини на гредите и дълбочини, позволяващи максимално уплътняване на помещението спрямо размера на товарните единици“, поясниха от Стам Лтд. Спазено е и изискването системата да бъде проектирана, така че да позволява съхраняване както на тежки и едрогабаритни кашони, така и на дребни товари.„Интересното при проектирането на тази система е предвидената възможност за използване на конвейер, който да транспортира товарите от етаж 1 с кота 0.00 mm до етаж 2 с кота 2800 mm. За тази цел в дъното на склада е вградена транспортна лента, която минава през всички стелажи и позволява взимане и оставяне на товари във всеки един от работните коридори“, поясниха от Стам Лтд.


Към момента на реализацията на проекта конвейерната система не е изградена, като е предвидено това да се случи в бъдеще. Зоната, предвидена за транспортьора, е окомплектована с нива за стифиране.


С оглед удобното обслужване, от Стам Лтд обособяват зони за поставяне на палети, които се обезопасяват с плъзгащи врати и врати, тип гондоли.Изградената триетажна система Conventional е с дължина 20 250 mm, ширина 15 700 mm и височина 8 500 mm. Стелажите са проектирани, така че всички колони и трегери от помещението да бъдат вградени в модулите. „Стифирането на товари в кашони и кутии се извършва на 10 нива само на етаж 2, като първите 5 нива се обслужват от пода, а останалите 5 - от изградени междинни пътеки с ширина 900 mm и товароносимост до 250 kg/m2, поясниха от Стам Лтд.


Третият етаж е предвиден за поставяне на товари на палетни единици. Тук са обособени и зони за изграждане на офис площи.


Системата се обслужва от общо 4 стълби, по две за всеки етаж. На етаж 1 с кота 0.00 mm е обособен проход, свързващ двата основни входа на помещението.


Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стам Лтд

 

 

Още от Машини, мех. системи