Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Софиана: Водещ доставчик на биофармацията избра фитинги и тръби за газове CleanFit на Parker Legris

13.04.2020 г.


Международен доставчик на фармацевтично и лабораторно оборудване за биофармацевтичната индустрия избра новата гама CleanFit на компанията Parker Legris, която е част от Parker Hannifin. Интегрираните решения на компанията подпомагат производителите на биофармацевтични продукти по света в тяхната разработка и производство на лекарства. „За своя нов биореактор, предназначен за култивиране на клетки и микробиологична ферментация, компанията има нужда от фитинги, както и от тръби за транспортиране на различни видове газове, които същевременно да не допускат каквото и да било замърсяване по веригата по време на работа. Фирмата намира надеждно и ефективно решение в продуктовата гама CleanFit“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните и хидравлични решения на Parker Hannifin у нас.Компанията за фармацевтично и лабораторно оборудване се запознава с новата продуктова линия от вставни фитинги и тръби CleanFit на Parker Legris по време на изложението Compamed в Дюселдорф. Започва процес на проверка за съответствие с изискванията и след 6-месечно тестване серията е одобрена за употреба. „Продуктите на Parker Legris изцяло отговарят на изискванията на потребителя“, допълниха от Софиана. Сред спецификите им са:


- Една продуктова гама, подходяща за различни газове: въздух, O2, N2 и CO2;

- Продукти, отговарящи на техническите спецификации по отношение на чистота, уплътняване, надеждност и цена.Изделията CleanFit имат следните технически характеристики:


  •  - Работна температура: от -10 °C до + 95 °C;

  •  - Работно налягане: 15 bar;

  •  - Съвместими флуиди: обдишващи, неутрални и чисти медицински газове.


„Продуктовата гама CleanFit включва стандартни ултрачисти продукти. Те притежават съответните сертификати за чистота и степен на уплътняване, като представляват надеждно решение, което може да замени аналогични изделия от неръждаема стомана“, коментираха от Софиана.


Друг важен фактор е това, че могат да се доставят както фитинги, така и тръби. Parker вече е одобрен доставчик на компанията за Германия, защото освен CleanFit, тя е избрала продуктите от гамата LiquIFit в системите си за чиста вода.Продуктовата гама CleanFit отговаря на следните стандарти:


 - DI: 2002/95/EC (RoHS), 2011/65/EC

 - DI: 1907/2006 (REACH)

 - ASTM: G93-03.B-300

 - ISO: 15001 < 30 bar

 - BAM (сертификация за наличие на масла)

 - CGA G4.1

 - EN 12021 < 0,1 mg/m3

 - VDI 2083-8 (в процес на сертифициране)Източник на снимковия материал: Софиана, Parker Hannifin

Още от Машини, мех. системи