Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Стам Лтд проектира, достави и внедри мобилни гравитачни стелажи в производствено хале на Готмар

11.09.2019 г.

In Macedonian   In Serbian   In Romanian

 

 

Стам Лтд е компания, специализирана в проектиране, доставка, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на всички видове складови системи и решения. Репутацията на компанията се основава на многобройни реализирани проекти у нас и в чужбина. „При изготвянето на проекта за складовата система на Готмар ние трябваше да осигурим максимален брой гравитачни стелажи на минимална цена, включително проектиране и монтаж на нестандартни стелажи, като всеки от тях следваше да бъде индивидуално съобразен с нуждите на клиента. Друго важно условие бе изискването за максимално използване на пространството, така че стелажите да се побират между носещите колони“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам.Готмар ЕООД е частна компания, специализирана в преработването на термопластмаси. Компанията предлага комплексни решения за опаковане – от разработката на дизайна и изработването на матрица, до производството на крайния продукт.При изпълнението на проекта за Готмар специалистите на Стам се сблъскват с доста специфични проблеми, свързани със строителната конструкция. Тъй като клиентът настоява за максимално използване на пространството, стелажите са вградени между носещите колони. Друг проблем е подът на сградата, който е с 0.5% наклон, но клиентът не е искал да го ремонтира. Конструкторите на Стам Лтд следвало да се съобразят с този факт при изчисляване на системата и следователно да поддържат необходимия 4% наклон на гравитационните стелажи. Имало е и отклонения в съществуващите колони. „Те бяха с около 6 – 7 cm разлика във височината, което при някои гравитачни стелажи може да бъде фатално. Това наложи допълнителни изчисления и система за нивелиране, така че палетите да преминават по релсите без проблем“, поясниха от доказаната българска фирма.Мобилната система за палети е едно от най-функционалните решения за увеличаване капацитета на един склад, без да се прави компромис с директния достъп до всеки палет. Стелажната конструкция е разположена върху мобилни бази, а те от своя страна върху релси, фиксирани в пода.Проектът на Готмар е реализиран в две фази


Първата фаза включва 4 блока стелажни блока за 2871 стандартни палета, а във втората фаза са изградени и допълнителни 2 блока за 1719 палета. Пет от блоковете са за стандартни палети с размери 800 x 1200 mm, а един от тях е за палети с размери 1000 x 1200 mm. „Специфика на този проект е, че един от блоковете бе разширение на вече съществуващ стелажен блок. Целият проект бе реализиран за три месеца, а монтажът на системата отне около месец“, допълниха от Стам Лтд.


„Предимствата на мобилните стелажни системи са в оптималното използване на наличното пространство. Като основен доставчик на детайли за Liebherr, с новата складова стелажна система Готмар вече може да гарантира бърза експедиция на стоките. Системата е внедрена в съществуващото пространство, без да е необходимо да се прави строителна реконструкция, което спести време и допълнителни инвестиции на клиента“, коментираха още от Стам Лтд.


Повече за проекта, реализиран от Стам Лтд в Готмар, вижте ТУК.

 

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Още от Машини, мех. системи