Внедрявания

Стам Лтд успешно премести автоматизиран самоносещ склад на Е.Миролио от Италия в България

08.08.2018 г.


Да складираш стоката си не е лесна задача. Но какво да кажем, когато се наложи да преместиш вече изграден и пълен склад на нова локация? Тогава е нужен доверен партньор, който освен нужното оборудване притежава и достатъчно опит. Ето защо, когато решите да преместите склада си през няколко държавни граници, обърнете се към Стам Лтд – утвърдено българско дружество в областта на цялостния инженеринг на складови системи и част от международната компания STAMH Group. Повече подробности за един от успешно изпълнените им трансгранични проекти разказаха за Инженер.bg от фирмата.„Сред нашите клиенти е фирма Е.Миролио ЕАД – водещ производител на висококачествен текстил и прежди. Компанията се обърна към нас, за да преместим автоматизиран склад от тяхната собственост в Алба (Пиемонт, Италия) в помещенията на фирмата в Сливен“, разясниха от Стам Лтд.Съоръжението, което трябва да бъде преместено от Италия в България, е самоносещ склад с размери 110 m х 55 m и височина 26 m, оборудван с 2 стакер крана и автоматизиран трансфер от единия работен коридор към другия. Стелажите на складовата конструкция са предназначени за повече от 39 000 позиции, на които се съхраняват палети и текстилни ролки.„Реализирахме пълен демонтаж, контрол на системата и подготовка за товарене и транспорт. На новата локация извършихме повторно сглобяване на склада, което бе предшествано от проверка и преработване на структурите. Успешно въведохме в експлоатация и всички автоматизирани и електронни системи“, посочиха от българската фирма.


127 товарни автомобила извършват преместването на склада на Е.Миролио. В изпълнението на дейностите са ангажирани 50 човека. „В екипа бяха включени инженери, подемни оператори и квалифицирани техници“, подчертаха от Стам Лтд.


Към момента автоматизираният склад функционира безпроблемно, като отговаря на всички изисквания на международния текстилен производител. Успешни проекти в сферата на логистичната дейност българското дружество Стам Лтд извършва и за Coca Cola, Liebherr, Schenker, Nestle, Хемофарм, Actavis и мн.др.


Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Още от Машини, мех. системи