Внедрявания

Стам Лтд реализира проект за складовото пространство в най-голямата сръбска фармацевтична компания

19.02.2019 г.


Стам Лтд е запазена марка на Сторакт БГ, българска компания, създаваща едни от най-модерните решения за складова организация. Разработките на компанията постигат максимално оползотворяване на складовото пространство и пълна оптимизация на процесите по съхранение и транспорт. „В нашето портфолио присъстват различни стелажни системи за съхранение на палети, кутии, контейнери и др. Пример за успешно внедрен наш проект е стелажната система за голямата сръбска фармацевтична фирма Hemofarm, в който използвахме системата за подвижни стелажи Movirack“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.Hemofarm е лидер на сръбския фармацевтичен пазар с най-голям износ на фармацевтични продукти. Компанията произвежда над 4 милиарда таблетки и капсули годишно, като изнася продукцията си на три континента и разполага с екип от над 2500 служители. Освен че присъства на 38 пазара по целия свят, Hemofarm е един от най-големите фармацевтични производители в региона.


При изготвяне на проекта за складово пространство, Стам Лтд залага на мобилната стелажна система Movirack, като едно от най-функционалните решения за увеличаване капацитета на склада, без да се ограничава директният достъп до всеки палет. Стелажната конструкция е разположена върху управляеми подвижни основи, а те от своя страна – върху релси, фиксирани в пода. Основите са оборудвани с двигатели, електронно управление и системи за сигурност, които гарантират безопасността и ефективността на операциите.

 

Мобилната основа позволява да се намали необходимото място за транспортни коридори, като ги отваря само, когато и където е нужно. Релсите на подвижната основа са монтирани към пода и така не пречат на свободното маневриране на мотокарите. Основите се плъзгат странично и отварят необходимия коридор за директен достъп до желания палет. Системата извлича максимума от наличното пространство, тъй като увеличава капацитета и в същото време намалява застроената складова площ. Стелажната система Movirack обикновено се изгражда като комбинация от мобилни и статични стелажни елементи.

 

Проектът на Hemofarm е реализаран в две фази.

Първа фаза:

  •  - Мобилни стелажи: 22 подвижни основи;

  •  - Конвенционални стелажи: 9 статични стелажни блока;

  •  - Тип палети: 800/1200;

  •  - Тегло: 400/600 kg

  •  - Капацитет: 4427 палети.


Втора фаза:

  •  - Мобилни стелажи: 17 подвижни основи;

  •  - Конвенционални стелажи: 8 статични стелажни блока;

  •  - Тип палети: 800/1200;

  •  - Тегло: 400/600/800 kg;

  •  - Капацитет: 2877 палети.Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стам Лтд ООД

Още от Машини, мех. системи