Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Фиксаторите за резби Loctite на Henkel гарантират сигурността на мощни офроуд автомобили

15.07.2019 г.

 

Както при мощен състезателен офроуд автомобил, така и при кола, състояща се от само 49 части, всеки компонент трябва да работи безотказно. Именно с тази цел са разработени фиксаторите за резби Loctite, които гарантират, че крепежните елементи изпълняват надеждно предназначението си. „Компанията Local Motors се сблъсква с две предизвикателства при реализацията на два много различни автомобила: Rally Fighter®, мощна офроуд кола, и Strati™ – 3D принтиран електромобил, който има само 49 части. За да посрещне и двете предизвикателства, Local Motors се доверява на качеството на фиксаторите за резби Loctite на Henkel”, съобщиха за Инженер.bg от Хенкел България, Лепилни технологии.Компанията Local Motors е основана през 2007 г. Нейната дейност съчетава проектиране и дребносерийни производства, което води до безпрецедентна скорост при внедряване на иновации в механичните конструкции. Глобалната общност за съвместно проектиране на Local Motors се състои от ентусиасти, любители-иноватори и професионалисти. Компанията ръководи нарастваща глобална мрежа от малки производствени предприятия.При реализацията на проекта за състезателния офроуд автомобил Rally Fighter®, основното предизвикателство пред Local Motors се състои в това, той да може да издържи екстремните условия на каране без непрекъсната поддръжка. Същото се отнася и за Strati™, автомобил, при който са премахнати повече от 25 000 части, намиращи се в нормална кола.


Какво е решението?


Състезателните офроуд автомобили като Rally Fighter® са обект на тежки удари и вибрации, които могат да разхлабят дори най-затегнатите гайки и болтове. А всяка от 49-те части в Strati™ е от критична важност, така че, когато се пристъпва към реализацията на автомобилите, за Local Motors е важно да бъде гарантирано, че всички болтове и гайки са здраво затегнати.Използването на фиксатор за резби Loctite за резбовите съединения в двата автомобила дава увереност на компанията, че след като механиците затегнат болтовете или винтовете, те ще останат затегнати, дори и при най-екстремните условия на офроуд състезанията.

 


Освен 3D печат, бизнес моделът на Local Motors включва концепции за съвместно производство и привличане на широк кръг от специалисти за решаването на конкретни задачи по проектите, като по този начин осигурява гъвкавост на решенията. При случая със Strati™ компанията постига време за реализация от концепцията до изпитанията на полигон само в рамките на 4 месеца.„Local Motors са оценили силно приноса на продуктите Loctite, които в голяма степен допринасят всичко това да стане възможно. Henkel Adhesive Technologies е водещ доставчик на решения за лепила, уплътнители и функционални покрития в целия свят. Вече повече от 60 години фиксаторите за резби Loctite предотвратяват страничното движение на болтовете в резбовите съединения и подобряват значително надеждността им чрез запълване на падините в профила на резбата. Новите постижения в тази област осигуряват по-висока температурна устойчивост, подобрена маслоустойчивост и фиксиране без праймер“, коментираха в заключение от Хенкел България, Лепилни технологии.


Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Хенкел България, Лепилни технологии, Henkel Adhesive Technologies

Още от Машини, мех. системи