Внедрявания

Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

21.05.2019 г.


Automationware, водеща италианска компания в технологиите за движение и контрол, е закупила две големи сачмено-винтови двойки от NSK, които да улеснят автоматичното преместване на тежките пресформи, използвани в машините за леене под налягане. „NSK разработи специалните сачмено-винтови двойки на базата на HTF технологията си, която е от най-висок клас в тази сфера, и е предпочитано решение в приложения за леене под налягане в световен мащаб“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.


Разположена близо до Венеция, Automationware е създадена през 2002 г. с предмет на дейност, обхващащ основните технологии за движение и контрол, използвани в модерната мехатроника. Линейните оси и електрическите цилиндри на компанията осигуряват оригинални алтернативни решения на хидравличните и пневматичните системи. „Като проактивна и прогресивна компания на пазара, Automationware инвестира сериозно в разработването на нови решения и наскоро се обърна към NSK за съдействие по един специален проект“, допълниха от офиса на NSK у нас.

 

Джанпаоло Барако, инженер продажби 

в Европейското индустриално 

бизнес подразделение на NSK

Automationware е била в процес на разработка на големи електрически задвижващи механизми (цилиндри) за преместването на тежките пресформи, използвани в пресите за леене под налягане. Предназначени за машини с височина над 6 m, цилиндрите трябва да генерират усилия до 80 kN и да се движат със скорост до 1 m/s.


Основната цел на проекта е да се гарантира, че необходимото усилие може да се прилага 24 часа в денонощието за период от най-малко две години. „Фокусирана върху тази цел, през март 2018 г. NSK от своя страна започна разработката на две сачмено-винтови двойки, базирани на HTF технологията си за големи натоварвания“, разказаха от NSK България.


HTF означава „High Tough Force“ (б.ред. голямо устойчиво усилие) – абревиатура, която по същество отразява характерните особености на този тип задвижвания, които са разработени, за да предлагат електромеханична алтернатива на хидравличните задвижвания. „Усъвършенстваните сачмено-винтови двойки позволяват високи скорости (съответно кратки времеви интервали) в комбинация с висока прецизност и изключително големи аксиални сили. Тяхната патентована геометрия е проектирана да разпределя аксиалните сили равномерно върху всички сачмени елементи. В тандем със сепараторната технология (разделяне на сачмените елементи), геометрията предотвратява преждевременното износване и гарантира висока надеждност“, поясниха от NSK.

„Първите две сачмено-винтови двойки HTF на NSK за Automationware, една от които с дължина над 1.8 m, бяха доставени през януари 2019 г. Компанията възнамерява да покаже новите си електрически цилиндри със сачмено-винтови двойки на изложението SPS Italia 2019 (от 28 до 30 май, град Парма, Италия), водещо търговско изложение за индустриална автоматизация и цифровизация“, допълниха в заключение от NSK България.


Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи