Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

HTI България: Alvenius е част от изпълнението на лондонския Crossrail – един от най-мащабните проекти в Европа

31.08.2018 г.


До края на 2018 г. в Лондон е планирано да приключи изпълнението на най-големия инфраструктурен проект в Европа през последните десетилетия – Crossrail. Нова подземна влакова линия с името на кралица Елизабет ще прекосява центъра на британската столица, като след пускане в експлоатация ще превозва по 72 000 пътници на час.„За изпълнението на това мащабно съоръжение е необходима сериозна техника и оборудване от най-висок клас. Принос към него има и нашият партньор Alvenius, утвърден производител на стоманени тръби за различни сектори на промишлеността“, съобщиха за Инженер.bg от HTI България, част от групата на международната логистична компания GC-HTI.Към днешна дата проектът, чиято обща стойност се оценява на 14.8 млрд. паунда, е изпълнен на 85%. Тунелите са с обща дължина 42 km и диаметър 6.5 m, като някои от тях достигат дълбочина от 40 m. До края на т.г. по план ще бъдат завършени и свързани всички нови 37 станции.


През последните три години новите тунели за влакове и станции са прокопани от осем 1 000-тонни машини, при това с работа 24 часа в денонощието. Alvenius доставя 80 km тръбопроводи, необходими за обезпечаването на сондажните машини с вода и сгъстен въздух“, разказаха от HTI България.Тръбите са от горещо поцинкована стомана и диаметър 152 mm. Осигурени са и всички съпътстващи свързващи елементи, фитинги и клапи.


„Alvenius е компания, основана през 1951 г., която е фокусирана върху осигуряването на висококачествени бързо свързващи се стоманени тръбни системи за нуждите на различни индустриални сектори. Днес нашите партньори от Швеция концентрират експертните си познания основно върху решения за изграждане на тунели, минни приложения, противопожарна защита, ВиК и още редица специални инженерни задачи“, коментираха от българското дружество на HTI.


Тръбите с марка Alvenius са изработени от високоякостна шведска стомана и са заварени спирално. „Това означава, че стените им могат да са тънки, но достатъчно здрави – факт, който води след себе си редица предимства“, поясниха от HTI България и добавиха: „Сред по-важните позитиви са по-ниско тегло, по-голям вътрешен диаметър и по-голямо допустимо работно налягане за един и същ външен диаметър“.Alvenius е само един от утвърдените международни партньори на HTI. Интернационалната компания, специализирана в доставката и логистичното обезпечаване на материали и оборудване за инфраструктурно строителство, работи с редица доказани имена, като предлага тръби, промишлена арматура, фитинги и аксесоари за ВиК и газификация, съоръжения за обработка на водата, решения за пътна инфраструктура, геосинтетика в екологията, материали за поддръжка по комунални услуги и мн. др.Повече информация за Ейч Ти Ай България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: HTI България, Alvenius, Crossrail

Още от Машини, мех. системи