Внедрявания

 • Фиксаторите за резби Loctite на Henkel гарантират сигурността на мощни офроуд автомобили

  Фиксаторите за резби Loctite на Henkel гарантират сигурността на мощни офроуд автомобили

  Както при мощен състезателен офроуд автомобил, така и при кола, състояща се от само 49 части, всеки компонент трябва да работи безотказно. Именно с тази цел са разработени фиксаторите за резби Loctite, които гарантират, че крепежните елементи изпълняват надеждно предназначението си. Компанията Local Motors се сблъсква с две предизвикателства при реализацията на два много различни автомобила: Rally Fighter, мощна офроуд кола, и Strati – 3D принтиран електромобил, който има 49 части.

 • Лагери на Schaeffler осигуряват устойчивостта и надеждността на едни от най-впечатляващите мостове в света

  Лагери на Schaeffler осигуряват устойчивостта и надеждността на едни от най-впечатляващите мостове в света

  Мостовете са чувствителни конструкции. Те са подложени на огромни натоварвания и трябва да издържат на екстремно високи и ниски температури, бурни ветрове и дори земетресения. Това, което не се вижда зад бетона и стоманата, е фактът, че мостовете имат впечатляващи вътрешни елементи, които осигуряват всички строги изисквания. „Точно това е мястото, в което лагерните технологии на Schaeffler влизат в играта“, разказаха за Инженер.bg от Шефлер България.

 • Мултиинженеринг разработи и внедри лентов транспортьор с висока гъвкавост и конкурентна цена в Хенкел

  Мултиинженеринг разработи и внедри лентов транспортьор с висока гъвкавост и конкурентна цена в Хенкел

  Лентовите транспортьори са най-често използваните конвейери, защото предлагат най-добро съотношение между гъвкавост на приложението и цена. „Един от най-новите ни реализирани проекти е лентовият транспортьор за Хенкел България. Конструкцията на транспортьора е изработена от прахово боядисана стомана, а използваната зелена транспортна лента е с дебелина 2.6 mm и работна ширина от 500 mm“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.

 • ЛД: Изпийте чаша ароматно кафе TriBeCa, благодарение на доказаното качество на компресорите Mattei

  ЛД: Изпийте чаша ароматно кафе TriBeCa, благодарение на доказаното качество на компресорите Mattei

  Колкото и да е странно, кръстник на едно от най-висококачествените южноафрикански марки кафе TriBeCa е известният квартал в южната част на Манхатън. Но това не бива да ви обърква, южноафриканската компания, чиято основна дейност включва производството на кафе, а също така развива съпътстващи дейности в сектора на кетъринга, е основана от американец. За да осигури отличното качество на своите продукти, TriBeCa избира ротационните компресори на Mattei.

 • Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

  Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

  Automationware, водеща италианска компания в технологиите за движение и контрол, е закупила две големи сачмено-винтови двойки от NSK, които да улеснят автоматичното преместване на тежките пресформи, използвани в машините за леене под налягане. „NSK разработи специалните сачмено-винтови двойки на базата на HTF технологията си, която е от най-висок клас в тази сфера, и е предпочитано решение в приложения за леене под налягане в световен мащаб“, съобщиха от NSK България.

 • Индуматик: Надеждността на перисталтичните помпи на Flowrox печели доверието на миннодобивна компания

  Индуматик: Надеждността на перисталтичните помпи на Flowrox печели доверието на миннодобивна компания

  Миннодобивната шведска компания LKAB използва отдавна помпите на Flowrox. Затова тя не се колебае да избере продукти от портфолиото на утвърдения производител на помпено оборудване за новия си проект, включващ изграждане на хвостохранилища. „Помпите LPP-T на Flowrox се характеризират с усъвършенствана конструкция на ролката, благодарение на която се намалява триенето и електропотреблението“, информираха от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.

 • Мултиинженеринг реализира два проекта за автоматизирани транспортни системи в Софарма Трейдинг

  Мултиинженеринг реализира два проекта за автоматизирани транспортни системи в Софарма Трейдинг

  Българската компания Мултиинженеринг предлага цялостно конструиране и изграждане на транспортьори, съобразени с изискванията на клиента и неговите производствени нужди. „В зависимост от спецификата на поръчката, транспортьорите се изработват както на модулен принцип, така и внедрени и работещи като цялостна автоматизирана система. За нашия партньор Софарма Трейдинг ние реализирахме два проект“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.

 • Когато става въпрос за надеждност и сигурност на малките деца, 4moms разчита на решенията на Loctite

  Когато става въпрос за надеждност и сигурност на малките деца, 4moms разчита на решенията на Loctite

  4moms е компания, която проектира и произвежда иновативни и естетични детски колички, люлеещи се бебешки столчета и друго оборудване за малки деца, което трябва да отговаря на най-високите стандарти за безопасност, определени от най-пристрастния контролен орган в света – този на щастливите нови родители. „Благодарение на технологиите за 3D печат и продуктите Loctite, компанията 4moms вече е в състояние бързо да разработва своите изделия за този така взискателен пазар.

 • Стам Лтд реализира проект за складовото пространство в най-голямата сръбска фармацевтична компания

  Стам Лтд реализира проект за складовото пространство в най-голямата сръбска фармацевтична компания

  Стам Лтд е запазена марка на Сторакт БГ, българска компания, създаваща едни от най-модерните решения за складова организация. Разработките на компанията постигат максимално оползотворяване на складовото пространство и пълна оптимизация на процесите по съхранение и транспорт. „Пример за успешно внедрен наш проект е стелажната система за голямата сръбска фармацевтична фирма Hemofarm, в който използвахме системата за подвижни стелажи Movirack“, информираха от фирма Стам Лтд.

 • Висококачествени лагери на NSK спестяват близо 140 000 евро на британска компания

  Висококачествени лагери на NSK спестяват близо 140 000 евро на британска компания

  Когато британска компания регистрира постоянни повреди на лагерите в колесния възел на автоклавна карета, тя се обръща за експертен съвет към японския гигант NSK – доказан производител на лагери и лагерни възли, компоненти за линейни технологии и кормилни системи. „Лагерите за колелата на автоклавната карета трябва да издържат на големи натоварвания. По думите на клиента обаче, на всеки две седмици се регистрират повреди в 10-те оси на автоклавния колесник“, обясниха за Инженер.bg от NSK България.

Още от Машини, мех. системи