Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • БГ Роботи: Във времето на физическото дистанциране робот на KUKA подпомага рехабилитацията на пациенти

  БГ Роботи: Във времето на физическото дистанциране робот на KUKA подпомага рехабилитацията на пациенти

  „Когато се налага хората да спазват определена дистанция помежду си, за да се възпрепятства разпространението на коронавируса, могат да бъдат използвани различни технически средства. Роботизираното медицинско оборудване Robert има за цел да подпомогне физиотерапевтите в тяхната ежедневна работа. За неговата реализация е използван лекият робот LBR Med на KUKA“, информираха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД).

 • Сачмени лагери на NSK спестяват 10 874 евро на година в завод за безалкохолни напитки във Великобритания

  Сачмени лагери на NSK спестяват 10 874 евро на година в завод за безалкохолни напитки във Великобритания

  Британски производител на безалкохолни напитки е имал проблем с преждевременна амортизация на лагерите на автоматизирана машина за поставяне на термоетикети, който е решил, използвайки безконтактни капсуловани сачмени лагери от NSK. Това довело до 52 пъти по-дълъг експлоатационен живот на лагерите. Производителят предполагал, че причината за отказа на лагерите е замърсяването от праховото покритие по вътрешната страна на пластмасовите термоетикети, които се нанизват на бутилките.

 • Медицинската индустрия и фармацията могат да разчитат на сигурни опаковъчни решения за стерилни продукти от Multivac

  Медицинската индустрия и фармацията могат да разчитат на сигурни опаковъчни решения за стерилни продукти от Multivac

  Медицинските изделия са с най-високите изисквания към качеството на използваната опаковка и сигурността в процеса на опаковане. Тенденцията в медицинския сектор към индивидуалност, сложност и разнообразие на продуктовата опаковка продължава да не намалява, което води до все по-малки размери на партидите. Международната компания Multivac спокойно може да отговори на тези предизвикателства. Ето какво споделиха от Мултивак България – българския офис на дружеството, пред Инженер.bg.

 • Концепцията TruConnect на Trumpf отвежда немската металообработваща компания FBT към завода на бъдещето

  Концепцията TruConnect на Trumpf отвежда немската металообработваща компания FBT към завода на бъдещето

  По-бързо, по-гъвкаво и оптимизирано производство са водещи цели на бранденбургския производител на детайли от метални листове FBT Feinblechtechnik. За да ги постигне, компанията взема решение да адаптира цялата си производствена дейност към стандартите на Индустрия 4.0 и предприема своите първи стъпки към завода на бъдещето. Но как? Заедно с експертите от Trumpf и тяхната концепция TruConnect. А какви са първите резултати? Повече от впечатляващи!

 • JLAB: Заваръчна техника на Cloos подобрява производствената среда в немска металообработваща компания

  JLAB: Заваръчна техника на Cloos подобрява производствената среда в немска металообработваща компания

  Основният стремеж на немската металообработваща компания Glüpker Blechtechnologie е да повиши качеството на продуктите и да подобри производителността на своя завод, осигурявайки си конкурентно предимство в дългосрочен план. „За изпълнението на заваръчните операции – както за ръчните, така и за автоматизираните, повече от 20 години производителят разчита на технологичните решения на Cloos“, информираха от фирма JLAB, официален представител на компанията за българския пазар.

 • Содибул: Компания за разработка на прототипи разчита от години на машините за електроерозийна обработка на Sodick

  Содибул: Компания за разработка на прототипи разчита от години на машините за електроерозийна обработка на Sodick

  Японската компания Sodick има над 30-годишни традиции в производството на ерозийни машини. Те се отличават с безкомпромисна точност на изпълнение на обработените детайли, което е оценено и от CA Models – компания за изработка на прототипи. „В завода на компанията в Стърлинг, Великобритания функционират две EDM машини на Sodick, като най-новата е Sodick AQ537L с възможности да обработва детайли с размери до 770х520х340 mm“, разказаха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • Атлас Техник: С профилните направляващи на Schneeberger вихровите машини на Burgsmüller са с нова модулна структура

  Атлас Техник: С профилните направляващи на Schneeberger вихровите машини на Burgsmüller са с нова модулна структура

  Работните винтове, които се използват в ексцентричните шнекови помпи, са изложени на изключително сериозни натоварвания. За да се гарантира висока издръжливост, производството им следва да бъде изключително прецизно. „Германският машинопроизводител Burgsmüller е решил задачата в машините си с вихрова технология, като използва иновативните профилни направляващи от серията Monorail на доказаната немска компания за линейни технологии Schneeberger“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник.

 • FANUC: Роботи помагат на медицинските специалисти, автоматизирайки тестването и съхранението на пробите за COVID-19

  FANUC: Роботи помагат на медицинските специалисти, автоматизирайки тестването и съхранението на пробите за COVID-19

  През последните месеци все повече медицински специалисти са заети със създаване и изпълнение на процедури за тестване наличието на коронавирус. Немската компания BoKa Automatisierung разработи ново решение за изследване, при което между изследвания човек и медицинския персонал няма контакт. Прототипът използва видеосистема и робот на FANUC, за да провежда безконтактно тестване и да съхранява пробите.

 • Технологичните партньорства раждат креативни решения – вижте повече за проекта на Мултиинженеринг за Ремко

  Технологичните партньорства раждат креативни решения – вижте повече за проекта на Мултиинженеринг за Ремко

  Рядко успехът се постига самостоятелно – особено, ако говорим за технически решения, които изискват нестандартен подход и разнопосочна инженерна гледна точка. Ето защо добрите партньорства раждат истински креативните решения. Доказателство за това е един от проектите на Мултиинженеринг, който е предназначен за нуждите на друга българска машиностроителна компания – Ремко ООД. Повече за разработката разказаха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.

 • INTRAMA внедри индустриалните роботи на FANUC в свои опаковъчни решения за хранително-вкусовата промишленост

  INTRAMA внедри индустриалните роботи на FANUC в свои опаковъчни решения за хранително-вкусовата промишленост

  Продукция с по-ниска себестойност, постоянно високо качество, повишена ефективност и прогнозируеми срокове за изпълнение – към това се стреми индустрията днес. Тези цели важат с особена сила за хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Ето защо към опаковъчните си линии за ХВП специалистите от фирма INTRAMA интегрират индустриални роботи на FANUC. Така роботизираните им решения за ХВП комбинират висока производителност, понижени разходи и отсъствие на ръчно обработване.

Още от Машини, мех. системи