Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Софиана: Водещ доставчик на биофармацията избра фитинги и тръби за газове CleanFit на Parker Legris

  Софиана: Водещ доставчик на биофармацията избра фитинги и тръби за газове CleanFit на Parker Legris

  Международен доставчик на фармацевтично и лабораторно оборудване за биофармацевтичната индустрия избра новата гама CleanFit на компанията Parker Legris. „За своя нов биореактор, предназначен за култивиране на клетки и микробиологична ферментация, компанията има нужда от фитинги, както и от тръби за транспортиране на различни видове газове. Фирмата намира ефективно решение в гамата CleanFit“, съобщиха от фирма Софиана.

 • Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  Оборудване от Мултиинженеринг помага за устойчивото производство на керамични изделия във Винербергер, Луковит

  Разнообразието от технологично оборудване, което доказаното българско дружество Мултиинженеринг разработва и произвежда, е огромно. Проектите на компанията се внедряват в най-различни сектори на промишлеността, а една от успешно изпълнените им поръчки е предназначена за Винербергер – водещ производител на висококачествени керамични строителни продукти, част от Wienerberger Group. Ето какво научи Инженер.bg за интересния проект.

 • 3500 робота на FANUC ще произвеждат новите модели на немския символ на скоростните коли и свободния дух BMW

  3500 робота на FANUC ще произвеждат новите модели на немския символ на скоростните коли и свободния дух BMW

  Лидерът в производството на индустриални роботи FANUC и немският автомобилен гигант BMW подписаха рамково споразумение за доставката на 3500 робота за новите производствени линии и заводи на компанията. Роботите на FANUC ще бъдат внедрени в производството на актуални и бъдещи модели BMW. Първите роботи бяха инсталирани в края на 2019 г., а останалите ще бъдат използвани в производствените мощности на BMW Group както в Германия, така и в други страни по света.

 • Кимекс: Стоманени ягоди растат в градината на финландския Парламент с помощта на заваръчно оборудване на Kemppi

  Кимекс: Стоманени ягоди растат в градината на финландския Парламент с помощта на заваръчно оборудване на Kemppi

  Стотици метри заваръчни шевове са били необходими на Юка Лехтинен при изработката на неговото произведение на изкуството пред сградата на финландския Парламент. „Цветове с огромни размери се извисяват на височина от три и половина метра, а две гигантски ягоди, всяка от които по 100 kg, висят във въздуха. Инсталацията печели конкурс на висшия законодателен орган на Финландия и е направена с оборудване на Kemppi“, разказаха за Инженер.bg от фирма Кимекс.

 • Джи Ойл Експерт: Чисти детайли и надеждно филтрирана смазочно-охладителна течност с професионално оборудване на Anmasi

  Джи Ойл Експерт: Чисти детайли и надеждно филтрирана смазочно-охладителна течност с професионално оборудване на Anmasi

  Brandt Metalindustri е нова, динамично развиваща се датска компания, която произвежда части за пластмасовата и машиностроителната промишленост чрез струговане и фрезоване. Когато в компанията възникват проблеми с чистотата на детайлите и филтрирането на смазочно-охлаждащата течност, тя намира решение с изделията на Anmasi. Тя е предложила на Brandt Metalindustri ефективно решение на проблемите в тяхното производство.

 • Машини на Мултиинженеринг внедрени в производството на Смарт Органик – една очаквано добра комбинация

  Машини на Мултиинженеринг внедрени в производството на Смарт Органик – една очаквано добра комбинация

  И Вие се опитвате да се храните здравословно и балансирано, нали? И вероятно купувате продукти с био произход, екологично отглеждани и с най-високо качество, стремейки се да осигурите най-доброто „гориво“ за вашето тяло, както и добро здраве за вашето семейство. Само суровините ли имат значение за крайния продукт обаче? В днешния материал Инженер.bg ще ви разкаже за сътрудничеството между две български компании, което доказва, че ако влагаш всичко в работата си, успехът е неминуем.

 • ЛД: Ефективно компресиране на въздух с винтови компресори S-4 на BOGE при производството на хлебни изделия

  ЛД: Ефективно компресиране на въздух с винтови компресори S-4 на BOGE при производството на хлебни изделия

  Сигурността на технологичния процес и енергийната му ефективност са най-важните изисквания в този сектор, тъй като наред с безопасността на храните, важен фактор е и рентабилното производство. Винтовите компресори S-4 на BOGE са оптимално проектирани за приложения, при които потреблението на сгъстен въздух е променливо и се работи в условия на запрашена среда. Интелигентното управление осигурява ефективно производство и дава възможност за свързване с други производствени етапи.

 • Етикетиращо устройство с конвейер L 310 на Multivac съхранява автентичната идентичност на марката Albert Spiess

  Етикетиращо устройство с конвейер L 310 на Multivac съхранява автентичната идентичност на марката Albert Spiess

  „Традицията винаги се основава на иновации“. Повече от век от Albert Spiess са ангажирани с тази философия. Швейцарската компания за месни специалитети умело съчетава традиционните методи на ръчна изработка с най-съвременните технологии за производство и опаковане. „От март 2019 г. опаковките, в които се поставят иновативните продукти на Albert Spiess, се етикетират автоматично и високоефективно с решения на Multivac“, разказаха за Инженер.bg от дъщерното дружество Мултивак България.

 • Мултиинженеринг с нов реализиран проект – система за автоматично подреждане на бисквитки

  Мултиинженеринг с нов реализиран проект – система за автоматично подреждане на бисквитки

  Мултиинженеринг е доказана българска компания, която предлага цялостно конструиране и изграждане на транспортьори, съобразени с изискванията на клиента и неговите производствени нужди. „Нашата основна цел е успехът на клиента. Ето защо ние не предлагаме просто продукти, а цялостни технически и технологични решения. Една от областите, за която проектираме транспортни линии, е хранително-вкусовата промишленост“, разказаха за Инженер.bg от офиса на компанията.

 • Дърводелска фабрика преминава от ръчно към автоматично смазване със системата Concept8 на Schaeffler

  Дърводелска фабрика преминава от ръчно към автоматично смазване със системата Concept8 на Schaeffler

  Клиент на Schaeffler е голяма фабрика за дървен материал, в която се бичат букови трупи на дъски. Благодарение на решението, което предлага Schaeffler, е подобрена експлоатационната готовност на широколентова шлайфмашина, която е от критична важност за производствения процес. По този начин клиентът избягва престоите, намалени са изискванията за техническа поддръжка и е подобрена превенцията срещу злополуки“, информираха за Инженер.bg от Шефлер България.

Още от Машини, мех. системи