Внедрявания

 • Кимекс: Заваръчното оборудване на Kemppi осигурява надеждността на сложната стоманена конструкция на моста Хохмозел

  Кимекс: Заваръчното оборудване на Kemppi осигурява надеждността на сложната стоманена конструкция на моста Хохмозел

  SEH Engineering е немска компания с централен офис в Хановер, която работи в областта на металните конструкция повече от 200 години. Наскоро фирмата разшири своята дейност, като предлага вече не само производство на стоманени конструкции, но и инженерингова дейност. С избора на заваръчното оборудване SuperSnake на Kemppi, SEH Engineering успява да намали физическото натоварване на заварчиците и да увеличи производителността при реализацията на този важен проект.

 • Солтех: Коботи на Universal Robots приготвят вкусни пици по близо 5 милиона рецепти за 30 секунди

  Солтех: Коботи на Universal Robots приготвят вкусни пици по близо 5 милиона рецепти за 30 секунди

  Коботи вече могат да имитират основните движения на опитни майстор-пицари. Зад оригиналната идея стоят стартъп-компанията EKIM, основана от двама млади френски инженери, и шеф Тиери Графагино, трикратен световен шампион по приготвяне на пица. „Universal Robots пък бе производителят, на който френското дружество избра да се довери в проектирането на иновативния робот-пицар PAZZI“, коментираха за Инженер.bg от фирма Солтех, официален представител за България на Universal Robots.

 • Джи Ойл Експерт: Машина за почистване с ултразвук на Anmasi е внедрена в месопреработвателно предприятие

  Джи Ойл Експерт: Машина за почистване с ултразвук на Anmasi е внедрена в месопреработвателно предприятие

  Датската компания Anmasi притежава над 25-годишен опит в областта на индустриалното ултразвуково почистване на машини и оборудване. Клиентът на Anmasi – датската компания Urskou, е специализирана в разработването, производството и поддръжката на машини, използвани в месопреработвателни предприятия. По препоръка на вече съществуващ клиент на Anmasi тя се обръща към компанията за партньорство в ултразвуковото почистване на компоненти, замърсени с масло, грес и различни примеси.

 • Индуматик: Дисперсна система за прахоподтискане Dustex на VSR е внедрена в склад за съхранение на варовик в Румъния

  Индуматик: Дисперсна система за прахоподтискане Dustex на VSR е внедрена в склад за съхранение на варовик в Румъния

  Прахът не само ни дразни, но е и много вреден за здравето. По тази причина повечето държави имат законови разпоредби, които изискват намаляване на праховите емисии. Използването на дъждовални системи води до навлажняване на материалите или до тяхното слепване. Целенасоченото прахоподтискане означава да се свърже колкото се може повече прах с минимално количество вода. Това е и основното предимство на инсталациите Dustex на утвърдената немска компания VSR Industrietechnik.

 • Омникар БГ: С маслата Mobil™ гарантираме ефективна и безаварийна работа на машините Wittmann Battenfeld в Доев ООД

  Омникар БГ: С маслата Mobil™ гарантираме ефективна и безаварийна работа на машините Wittmann Battenfeld в Доев ООД

  Какъв е пътят към това да се утвърдиш като доверен доставчик на едни от големите имена в машиностроенето и производството у нас? Откъде минава успехът и какви инвестиции изисква? Инженер.bg потърси отговор на тези въпроси от г-н Димитър Славов, мениджър „Индустриални продукти“ в Омникар БГ, който ни разказа за българското предприятие Доев ООД, което осигурява полимерни изделия за нуждите на Liebherr, LEM България, AXXON България, Mexon и мн.др.

 • „Плуващият във въздуха трамвай“ във Вупертал – иновативно решение за градска мобилност с лагерите на Schaeffler

  „Плуващият във въздуха трамвай“ във Вупертал – иновативно решение за градска мобилност с лагерите на Schaeffler

  За да осигурят на пътниците по-бързо и комфортно пътуване с висока безопасност, градските власти във Вупертал, Германия, инвестираха 122 млн. евро в 31 нови модерни вагона за своята популярна окачена железница. „Както при създаването й, така и сега, заводите на Schaeffler във Вупертал бяха едни от първите доставчици за новия проект, предоставяйки едноредови цилиндрично-ролкови и двуредови конусно-ролкови лагери за ходовата част на железницата“, разказаха от Шефлер България.

 • Автоматизирана производствена линия за вафлени кори е сред успешно реализираните проекти от Мултиинженеринг

  Автоматизирана производствена линия за вафлени кори е сред успешно реализираните проекти от Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е утвърдено име сред производителите на лентови транспортьори и цялостни транспортни системи от стомана. Компанията има множество изпълнени проекти, сред които е и разработването и внедряването на високопроизводителна автоматизирана производствена линия за вафлени кори. „Дългогодишният опит в конструирането на конвейери, транспортни ленти и транспортни системи ни позволи да се справим успешно и в срок с тази задача“, разказаха от фирмата.

 • Мултиинженеринг: Сред произведените от нас манипулатори са за подреждане на гипсофазер и листов материал

  Мултиинженеринг: Сред произведените от нас манипулатори са за подреждане на гипсофазер и листов материал

  Разработването на манипулатори с различно приложение в промишлеността е важно направление от дейността на Мултиинженеринг, водеща българска компания в изграждането, внедряването и поддръжката на транспортни ленти, транспортьори и транспортни системи. „Нашата цел е да произвеждаме качествени и надеждни манипулатори, с които се постига висока ефективност в автоматизацията и роботизацията на процесите“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Коботи от Солтех подпомагат производствените процеси в завода на Уилям Хюз България край Пловдив

  Коботи от Солтех подпомагат производствените процеси в завода на Уилям Хюз България край Пловдив

  Солтех интегрира колаборативни роботи на Universal Robots, опериращи в трисменен режим на работа, в производството на Уилям Хюз България, част от групата на водещия английски производител на пружини и огънати телени изделия William Hughes UK. В резултат компанията успява да постигне максимално уплътняване на машинните операции в режим 24/7, съкращаване на сроковете за изпълнение с 20%, както и стандартизирано подреждане на готовата продукция.

 • Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

  Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

  Производството на химически продукти е специфичен индустриален сегмент, който изисква използването на специално оборудване, устойчиво на различни химични въздействия. Именно за доставката и въвеждането в експлоатация на такива помпени агрегати, Континвест се доверява на фирма Илва, специализирана в областта на високотехнологичните помпени решения. Компанията извършва всички необходими дейности по инсталирането на помпено оборудване Grundfos.

Още от Машини, мех. системи