Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • B2N: Научете как JC Steele оптимизира процеса на леене в пясъчни форми с 3D принтер BigRep ONE

  B2N: Научете как JC Steele оптимизира процеса на леене в пясъчни форми с 3D принтер BigRep ONE

  Немската компанията BigRep, създадена през 2014 г. в Берлин, отвори нова страница в сферата на 3D печата и адитивното производство. Принтерите на тази марка могат да бъдат използвани практически навсякъде: за домашно приложение, в промишленото производство, в работилниците, в конструкторските бюра, в офисите и в творческите студиа. Те са в състояние да отпечатат най-различни обекти, като се започне от мебели и се стигне до средства за роботизация, скулптури и дизайнерски модели.

 • Адара Инженеринг: Нова интелигентна вакуум помпа на Busch оптимизира енергийните разходи във фабрика за месо

  Адара Инженеринг: Нова интелигентна вакуум помпа на Busch оптимизира енергийните разходи във фабрика за месо

  „Лидер във вакуумните решения, нашият партньор Busch прави крачка към Индустрия 4.0. С най-новата си помпа R 5 0760 A PLUS, компанията дава възможност на своите клиенти да оптимизират производствата си и да спестяват още повече енергия, използвайки най-новите дигитални технологии“, заявиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг, утвърдено българско дружество в областта на помпените решения и официален представител на Busch у нас. А ето и какво още научихме за немското предприятие Dieter Hein.

 • Аквастарт: Италия е лидер в кожарския сектор, но оптималното оборудване за него идва от Дания с помпите Lowara

  Аквастарт: Италия е лидер в кожарския сектор, но оптималното оборудване за него идва от Дания с помпите Lowara

  Кожарството е фин, трудоемък и прецизен занаят, но италианците го владеят изключително добре. Знаете ли обаче, че за процеса на щавене на кожите са необходими огромни количества гореща вода? Какво помпено оборудване е необходимо в този случай и как се охлажда то? Отговор на тези въпроси дадоха от Аквастарт. „Производителят на кожи BYPELL се довери на Lowara e-SV „Boiler”, за да оптимизира технологичните си процеси“, съобщиха от фирмата. А защо ви разказваме днес...

 • Walltopia се довери на Мултиинженеринг за автоматизираното оборудване за нанасяне на пясък в производството си

  Walltopia се довери на Мултиинженеринг за автоматизираното оборудване за нанасяне на пясък в производството си

  А вие обичате ли спортното катерене? Да извървиш пътя до върха, да изпиташ собствените си физически възможности и да пребориш личните си страхове, превърна този спорт в предпочитано забавление, а и в професионално занимание. Но дори и катеренето да не е сред хобитата ви, несъмнено сте чували за българската компания Walltopia, която се наложи като световен лидер в проектирането и производството на съоръжения за практикуването му.

 • SpaceCAD: Как Renault подобри производителността си при леене на метали и произвежда повече от 520 детайли за час

  SpaceCAD: Как Renault подобри производителността си при леене на метали и произвежда повече от 520 детайли за час

  QuickCAST е специализиран софтуер на ESI Group за симулация на леярски процеси и инструменти за леене на метали. Той предлага съчетан анализ oт типа „температура-поток-напрежения“. „Софтуерът е предпочитано решение от Renault, един от големите производители в автомобилната индустрия, чиято ефективност бележи значителен ръст след внедряването на системата ESI QuikCAST“, научи Инженер.bg от официалния партньор за България на решенията на ESI Group – SpaceCAD.

 • Евротех: Искате индустриална помпа, която пести място, но не и производителност? Изберете Netzsch

  Евротех: Искате индустриална помпа, която пести място, но не и производителност? Изберете Netzsch

  Електричество, вода, транспорт, суровини... Какво още е необходимо за едно производство? Ами, площ – достатъчно пространство за съответната технология, но не и толкова, че да коства рентабилността на процесите. Днес ще ви разкажем за една италианска компания, произвеждаща шампоани и сапуни, която избира помпено оборудване на Netzsch, именно за да оползотвори пълноценно пространството си. Повече за оптимизацията пред Инженер.bg разказаха от фирма Евротех – партньор на Netzsch.

 • Стам Лтд проектира, достави и внедри мобилни гравитачни стелажи в производствено хале на Готмар

  Стам Лтд проектира, достави и внедри мобилни гравитачни стелажи в производствено хале на Готмар

  Стам Лтд е компания, специализирана в проектиране, доставка, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на всички видове складови системи и решения. Репутацията на компанията се основава на многобройни реализирани проекти у нас и в чужбина. „При изготвянето на проекта за складовата система на Готмар ние трябваше да осигурим максимален брой гравитачни стелажи на минимална цена, включително проектиране и монтаж на нестандартни стелажи“, информираха от фирма Стам.

 • Атлас Техник: Вдъхновен от природата, робот-богомолка помага за работа в труднодостъпни терени

  Атлас Техник: Вдъхновен от природата, робот-богомолка помага за работа в труднодостъпни терени

  Природата и нейните удивителни създания продължават да вдъхновяват инженерните умове, като този път на световната технологична сцена вниманието ни привлече мобилен, многокрак робот-богомолка, носещ името MANTIS. Проектът е дело на разработчици от Развойния център по роботика към немския изследователски институт за изкуствен интелект DFKI и Бременския университет, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова фирма Атлас Техник.

 • Шприцмашини на Wittmann Battenfeld в помощ при създаване на нови концепции за нанасяне на декоративни покрития

  Шприцмашини на Wittmann Battenfeld в помощ при създаване на нови концепции за нанасяне на декоративни покрития

  Компанията Leonhard Kurz със седалище в град Фюрт, Германия, разработва и произвежда декоративни и функционални покрития за широк диапазон от приложения, които се нанасят върху пластмасови компоненти чрез монтажно фолио в процеса на леене под налягане. „За да постигне поставените цели, в Leonhard Kurz е създаден голям изпитвателен технологичен център за леене под налягане“, разказаха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Джи Ойл Експерт: Anmasi разработи за Danfoss усъвършенствана роботизирана система за почистване на метални части

  Джи Ойл Експерт: Anmasi разработи за Danfoss усъвършенствана роботизирана система за почистване на метални части

  Съвместната работа между датските компании Anmasi, доказан производител в областта на индустриалното ултразвуково почистване, и Danfoss – световен лидер в производството на механични и електрически компоненти за различни промишлени отрасли, включително и автоматизация на отоплителни и климатични инсталации, датира от 2017 г. Danfoss решава да подмени своята 28-годишна система за почистване. Подходящото решение тя намира в лицето на Anmasi.

Още от Машини, мех. системи