Внедрявания

 • Schaeffler Group с участие в проект за възстановяване на буксови лагери по инициативата „Новият път на коприната“

  Schaeffler Group с участие в проект за възстановяване на буксови лагери по инициативата „Новият път на коприната“

  Schaeffler Group и компанията за производство на железопътни вагони JSC Kaztemirtrans, част от казахските държавни железници, подписаха договор за възстановяване на буксови лагери. В Казахстан се използват десетки хиляди такива лагери. От следващата година те ще бъдат възстановявани в завода на Schaeffler в Уляновск, Русия. Със своята програма за възстановяване на лагери Schaeffler ще съдейства за модернизацията на казахските железници.

 • Неон.БГ: Внедряването на абкант на Amada разшири възможностите ни за конструктивен дизайн, разработка и прототипиране

  Неон.БГ: Внедряването на абкант на Amada разшири възможностите ни за конструктивен дизайн, разработка и прототипиране

  Отделът за проучване и развитие на българската компания Неон.БГ вече разполага с прецизен абкант, модел Amada HD 1003, разработка на водещия японски производител Amada, съобщиха за Инженер.bg от Неон.БГ. „Новата машина ни дава много възможности за разширяване и подобряване на услугите, които предлагаме. Благодарение на нея вече можем много ефективно да изпълняваме услуги, свързани с конструктивен дизайн, разработка и прототипиране на изделия”, допълниха от фирмата.

 • Система за преработка на отпадъчен материал на Wittmann Battenfeld спомага производствения процес в завода на Liebherr

  Система за преработка на отпадъчен материал на Wittmann Battenfeld спомага производствения процес в завода на Liebherr

  Нова система за гранулиране на пластмасови детайли и транспортиране на преработения материал спомага оперативната работа на завода на Либхер-Хаусгерете Марица край Пловдив. Проектирана и монтирана от българския офис на глобалния производител на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld, тя значително подобрява качеството на преработвателните операции, както и ефективността и стабилността на процесите.

 • Машина на Sodick подпомага научните изследвания във Факултета по физика и астрономия на университета в Сейнт Андрюс

  Машина на Sodick подпомага научните изследвания във Факултета по физика и астрономия на университета в Сейнт Андрюс

  Разположено на брега на Северно море, градчето Сейнт Андрюс (St Andrews) е известно с две неща, при това и двете са с дългогодишна история и установени традиции. Тук се намира едно от най-старите голф игрища в света St Andrews Old Course и най-старият шотландски университет St Andrews University, който приютява всепризнати научни светила. Един от факултетите с особен принос за неговата слава е този по физика и астрономия, а работата му се подпомага от нишкова ерозийна машина на Sodick.

 • Солтех: Мобилни роботи на MiR удвояват производството на измервателни устройства в завода на Kamstrup

  Солтех: Мобилни роботи на MiR удвояват производството на измервателни устройства в завода на Kamstrup

  Компанията Kamstrup, водеща в производството на интелигенти устройства за измерване разхода на вода и енергия, инвестира във внедряването на автономни мобилни роботи, производство на лидера в областта Mobile Industrial Robots (MiR). С тях те всъщност се отказват от едно традиционно използвано решение – конвейерните ленти. „Роботите се превръщат във важен фактор, осигуряващ по-голяма гъвкавост и генериращ устойчив растеж на компанията“, коментираха за Инженер.bg от фирма Солтех, партньор на MiR за българския пазар.

 • Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Тех-ко е водещ доставчик на резервни части и смазочни материали за следпродажбено обслужване на автомобили в България. Като резултат от разширяването на собствената си дистрибуторската мрежа и модернизацията на логистичните процеси, компанията изгражда нова складова площ. За професионален съвет относно стелажната система в нея от Тех-Ко се обръщат към специализираната в областта на складовите системи и решения компания Стам Лтд ООД.

 • Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е утвърден български производител в областта на машиностроенето. Едно от основните направления в дейността на фирмата е изграждането на лентови транспортьори. „Произвежданите машини и съоръжения са изцяло съобразени с изискванията и производствената технология на клиента. С тях се гарантира висока ефективност при преноса на продукция, оптимизиране на пространството в производствените помещения, както и по-висока производителност“, разказаха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

 • ЛД: Магическите съставки в шоколадовите вълшебства на Libeert са антивибрационни опори АСЕ

  ЛД: Магическите съставки в шоколадовите вълшебства на Libeert са антивибрационни опори АСЕ

  Има една основна съставка, използвана при производството на шоколад, която няма нищо общо с какао, млечни продукти или захар. Досетихте ли се? Това са вибрациите! Формите, пълни с течен шоколад, се подлагат на вибрации, за да се получи необходимата консистенция в познатата плоска форма, преди шоколадът да се втвърди. По време на тази фаза от технологичния процес вибрациите могат да повлияят върху други аспекти от производството и дори да окажат влияние върху околните сгради.

 • Нови лагери на NSK за помпи спестяват 28 970 евро годишно на ТЕЦ в Румъния

  Нови лагери на NSK за помпи спестяват 28 970 евро годишно на ТЕЦ в Румъния

  След като голяма топлоелектрическа централа (ТЕЦ) с комбинирано производство на топло- и електроенергия в Румъния е изправена пред чести повреди на центробежните помпи, тя се обръща към NSK и нейния местен дистрибутор със задачата да бъдат проверени лагерите за помпи на място. Резултатът от тази проверка показва лошо смазване на лагерите, което е и причината за честите повреди на помпите. „NSK предлага решение с използване на капсуловани лагери с двустранни контактни уплътнения DDU и високотемпературна грес“, съобщиха от NSK.

 • Адара Инженеринг: Месопроизводител пести по 62 700 kWh енергия годишно с вакуумна система от Busch

  Адара Инженеринг: Месопроизводител пести по 62 700 kWh енергия годишно с вакуумна система от Busch

  През септември 2015 г. в немска месарница с десетилетна история заработва нова вакуумна система, необходима при пакетирането на крайните продукти. Обновените съоръжения са на утвърдения производител на помпи и помпени решения за индустрията Busch, а месопроизводителят Block House Fleischerei успява да спести близо 7 000 евро годишно от електроенергия, както и да намали емисиите въглероден диоксид с повече от 36 t за година. Повече за продуктите на Busch разказаха от Адара Инженеринг.

Още от Машини, мех. системи