Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Видео: Мултиинженеринг с нов реализиран проект на транспортьор с въртящи маси във Фортекс Нутрасютикалс

  Видео: Мултиинженеринг с нов реализиран проект на транспортьор с въртящи маси във Фортекс Нутрасютикалс

  Българската компания Мултиинженеринг е доказан производител на транспортьори и цели транспортни системи. Екипът на компанията се гордее с все по-високо качество на предлаганите услуги и успешно сътрудничество с чуждестранни партньори. „Затова свидетелства нарастващият брой наши клиенти както в България, така и в чужбина. Една от последните ни реализации е транспортьор с въртящи маси за Фортекс Нутрасютикалс“, съобщиха от офиса на Мултиинженеринг.

 • Вдъхновени от свръхзвуковата скорост: Atlas Copco с участие в проекта-предизвикателство British Bloodhound SSC

  Вдъхновени от свръхзвуковата скорост: Atlas Copco с участие в проекта-предизвикателство British Bloodhound SSC

  Проектът „British Bloodhound SSC“ е световно инженерно предизвикателство, което цели не само да постави нов световен рекорд за наземна скорост, която в момента е 763 MPH, но и да надмине бариерата от 1000 MPH. По-важната цел на този знаков проект за научни изследвания и развитие е да вдъхнови следващото поколение учени и инженери. Оборудването на Atlas Copco се оказва особено ценно за реализацията на проекта за свръхзвуков автомобил British Bloodhound SSC.

 • Дигитализация в разкроя на ламарина с помощта на софтуера TruTops Fab на Trumpf във фабрика в Швейцария

  Дигитализация в разкроя на ламарина с помощта на софтуера TruTops Fab на Trumpf във фабрика в Швейцария

  Малките и средните предприятия все още избягват темата за дигитализацията. Но не и швейцарската компания Riguzzi, която в партньорство с Trumpf вече цифровизира своето производство за обработка на ламарина. „Компанията Riguzzi има няколко лазерни машини на Trumpf. Сега обаче, тя може дигитално да управлява, наблюдава и усъвършенства своето производство, благодарение на новия софтуер TruTops Fab от Trumpf“, съобщиха за Инженер.bg от Трумпф България.

 • Фин и гладък кувертюр за вашето производство? Мултиинженеринг може да изработи подходящото оборудване

  Фин и гладък кувертюр за вашето производство? Мултиинженеринг може да изработи подходящото оборудване

  Отново сме на вкусна тематика, отново ще си говорим за сладкиши, кувертюри, фъстъци и т.н. Иска ни се да споделим с вас някоя превкусна и лятна рецепта за майсторски десерт, но истината е, че за да можем да се насладим на всички сладки неща, то има хора – при това инженери, които са измислили технологията, инструментите и машините, с които те да бъдат приготвени. Ето защо отново обръщаме поглед към българската машиностроителна компания Мултиинженеринг.

 • Фиксаторите за резби Loctite на Henkel гарантират сигурността на мощни офроуд автомобили

  Фиксаторите за резби Loctite на Henkel гарантират сигурността на мощни офроуд автомобили

  Както при мощен състезателен офроуд автомобил, така и при кола, състояща се от само 49 части, всеки компонент трябва да работи безотказно. Именно с тази цел са разработени фиксаторите за резби Loctite, които гарантират, че крепежните елементи изпълняват надеждно предназначението си. Компанията Local Motors се сблъсква с две предизвикателства при реализацията на два много различни автомобила: Rally Fighter, мощна офроуд кола, и Strati – 3D принтиран електромобил, който има 49 части.

 • Лагери на Schaeffler осигуряват устойчивостта и надеждността на едни от най-впечатляващите мостове в света

  Лагери на Schaeffler осигуряват устойчивостта и надеждността на едни от най-впечатляващите мостове в света

  Мостовете са чувствителни конструкции. Те са подложени на огромни натоварвания и трябва да издържат на екстремно високи и ниски температури, бурни ветрове и дори земетресения. Това, което не се вижда зад бетона и стоманата, е фактът, че мостовете имат впечатляващи вътрешни елементи, които осигуряват всички строги изисквания. „Точно това е мястото, в което лагерните технологии на Schaeffler влизат в играта“, разказаха за Инженер.bg от Шефлер България.

 • Мултиинженеринг разработи и внедри лентов транспортьор с висока гъвкавост и конкурентна цена в Хенкел

  Мултиинженеринг разработи и внедри лентов транспортьор с висока гъвкавост и конкурентна цена в Хенкел

  Лентовите транспортьори са най-често използваните конвейери, защото предлагат най-добро съотношение между гъвкавост на приложението и цена. „Един от най-новите ни реализирани проекти е лентовият транспортьор за Хенкел България. Конструкцията на транспортьора е изработена от прахово боядисана стомана, а използваната зелена транспортна лента е с дебелина 2.6 mm и работна ширина от 500 mm“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.

 • ЛД: Изпийте чаша ароматно кафе TriBeCa, благодарение на доказаното качество на компресорите Mattei

  ЛД: Изпийте чаша ароматно кафе TriBeCa, благодарение на доказаното качество на компресорите Mattei

  Колкото и да е странно, кръстник на едно от най-висококачествените южноафрикански марки кафе TriBeCa е известният квартал в южната част на Манхатън. Но това не бива да ви обърква, южноафриканската компания, чиято основна дейност включва производството на кафе, а също така развива съпътстващи дейности в сектора на кетъринга, е основана от американец. За да осигури отличното качество на своите продукти, TriBeCa избира ротационните компресори на Mattei.

 • Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

  Компанията Automationware успешно използва големи сачмено-винтови двойки HTF на NSK

  Automationware, водеща италианска компания в технологиите за движение и контрол, е закупила две големи сачмено-винтови двойки от NSK, които да улеснят автоматичното преместване на тежките пресформи, използвани в машините за леене под налягане. „NSK разработи специалните сачмено-винтови двойки на базата на HTF технологията си, която е от най-висок клас в тази сфера, и е предпочитано решение в приложения за леене под налягане в световен мащаб“, съобщиха от NSK България.

 • Индуматик: Надеждността на перисталтичните помпи на Flowrox печели доверието на миннодобивна компания

  Индуматик: Надеждността на перисталтичните помпи на Flowrox печели доверието на миннодобивна компания

  Миннодобивната шведска компания LKAB използва отдавна помпите на Flowrox. Затова тя не се колебае да избере продукти от портфолиото на утвърдения производител на помпено оборудване за новия си проект, включващ изграждане на хвостохранилища. „Помпите LPP-T на Flowrox се характеризират с усъвършенствана конструкция на ролката, благодарение на която се намалява триенето и електропотреблението“, информираха от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.

Още от Машини, мех. системи