Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Коботи от Солтех подпомагат производствените процеси в завода на Уилям Хюз България край Пловдив

  Коботи от Солтех подпомагат производствените процеси в завода на Уилям Хюз България край Пловдив

  Солтех интегрира колаборативни роботи на Universal Robots, опериращи в трисменен режим на работа, в производството на Уилям Хюз България, част от групата на водещия английски производител на пружини и огънати телени изделия William Hughes UK. В резултат компанията успява да постигне максимално уплътняване на машинните операции в режим 24/7, съкращаване на сроковете за изпълнение с 20%, както и стандартизирано подреждане на готовата продукция.

 • Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

  Илва достави химически устойчиво помпено оборудване на Grundfos за производствените нужди на Континвест

  Производството на химически продукти е специфичен индустриален сегмент, който изисква използването на специално оборудване, устойчиво на различни химични въздействия. Именно за доставката и въвеждането в експлоатация на такива помпени агрегати, Континвест се доверява на фирма Илва, специализирана в областта на високотехнологичните помпени решения. Компанията извършва всички необходими дейности по инсталирането на помпено оборудване Grundfos.

 • HTI България: Alvenius е част от изпълнението на лондонския Crossrail – един от най-мащабните проекти в Европа

  HTI България: Alvenius е част от изпълнението на лондонския Crossrail – един от най-мащабните проекти в Европа

  До края на 2018 г. в Лондон е планирано да приключи изпълнението на най-големия инфраструктурен проект в Европа през последните десетилетия – Crossrail. Нова подземна влакова линия с името на кралица Елизабет ще прекосява центъра на британската столица, като след пускане в експлоатация ще превозва по 72 000 пътници на час. За изпълнението на това мащабно съоръжение е необходима сериозна техника и оборудване от най-висок клас. Принос към него има Alvenius.

 • Палетната система с роботизирана количка Radio Shuttle на Стам оптимизира складовите операции в Кока-Кола ХБК

  Палетната система с роботизирана количка Radio Shuttle на Стам оптимизира складовите операции в Кока-Кола ХБК

  Българското дружество на Coca Cola – Кока-Кола ХБК България разполага със стелажна система с роботизирана количка. Оборудването е дело на фирма Стам Лтд, част от международната компания STAMH Group. „Стелажната система Radio Shuttle е иновативна технология, чрез която експлоатацията на складовото пространство е по-рентабилно, лесно и сигурно“, разказаха за Инженер.bg от Стам. Какви още са предимствата на тази система ще научим от днешния материал.

 • Бимекс Лимитид: Yamazaki Mazak достави още 3 машини, с които ще се произвеждат детайли за болидите на McLaren

  Бимекс Лимитид: Yamazaki Mazak достави още 3 машини, с които ще се произвеждат детайли за болидите на McLaren

  Отборът на McLaren от Формула 1 вече разполага с три нови машини на Yamazaki Mazak. През август т.г. водещият производител на металорежещи машини достави на технологичния център на отбора два вертикални 5-осни обработващи центри VRXi600 и един стругов център, модел QT 250 MY, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма Бимекс Лимитид, която е официален представител на Mazak за българския пазар.

 • Мултиинженеринг внедрява автоматични линии за производство на ядки с гъвкав дизайн и качествен контрол

  Мултиинженеринг внедрява автоматични линии за производство на ядки с гъвкав дизайн и качествен контрол

  Мултиинженеринг е доказана българска инженерингова компания, която конструира и произвежда лентови транспортьори и цялостни транспортни системи от стомана. „Специализирани сме основно в решения за хранително-вкусовата промишленост. Извършваме проектиране и изработка на линии за производство на ядки с разнообразни конструктивни решения, според изискванията на клиентите”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Компанията изпълнява дейности по конструиране на нестандартно оборудване.

 • Стам Лтд успешно премести автоматизиран самоносещ склад на Е.Миролио от Италия в България

  Стам Лтд успешно премести автоматизиран самоносещ склад на Е.Миролио от Италия в България

  Да складираш стоката си не е лесна задача. Но какво да кажем, когато се наложи да преместиш вече изграден и пълен склад на нова локация? Тогава е нужен доверен партньор, който освен нужното оборудване притежава и достатъчно опит. Ето защо, когато решите да преместите склада си през няколко държавни граници, обърнете се към Стам Лтд – утвърдено българско дружество в областта на цялостния инженеринг на складови системи и част от международната компания STAMH Group.

 • S Fusion на Filtermist решава проблеми с маслената мъгла при производството на металорежещи машини в немски завод

  S Fusion на Filtermist решава проблеми с маслената мъгла при производството на металорежещи машини в немски завод

  Немският производител на металорежещи машини Metzmeier Werkzeugservice е изключително впечатлен от ефективността на филтрите S Fusion при охлаждане с чисто масло. Затова взема решение да използва тези филтри във всички свои производствени машини. „Филтрите S Fusion успешно премахват субмикронни частици, получени при обработката на детайли, чието охлаждане се извършва с чисто масло“, коментираха за Инженер.bg от фирма Лазатек, която предлага продуктите на Filtermist у нас.

 • Schaeffler Group с участие в проект за възстановяване на буксови лагери по инициативата „Новият път на коприната“

  Schaeffler Group с участие в проект за възстановяване на буксови лагери по инициативата „Новият път на коприната“

  Schaeffler Group и компанията за производство на железопътни вагони JSC Kaztemirtrans, част от казахските държавни железници, подписаха договор за възстановяване на буксови лагери. В Казахстан се използват десетки хиляди такива лагери. От следващата година те ще бъдат възстановявани в завода на Schaeffler в Уляновск, Русия. Със своята програма за възстановяване на лагери Schaeffler ще съдейства за модернизацията на казахските железници.

 • Неон.БГ: Внедряването на абкант на Amada разшири възможностите ни за конструктивен дизайн, разработка и прототипиране

  Неон.БГ: Внедряването на абкант на Amada разшири възможностите ни за конструктивен дизайн, разработка и прототипиране

  Отделът за проучване и развитие на българската компания Неон.БГ вече разполага с прецизен абкант, модел Amada HD 1003, разработка на водещия японски производител Amada, съобщиха за Инженер.bg от Неон.БГ. „Новата машина ни дава много възможности за разширяване и подобряване на услугите, които предлагаме. Благодарение на нея вече можем много ефективно да изпълняваме услуги, свързани с конструктивен дизайн, разработка и прототипиране на изделия”, допълниха от фирмата.

Още от Машини, мех. системи