Внедрявания

 • Орбико: Хидравлични масла на Shell Lubricants съкращават многократно разходите на китайски производител

  Орбико: Хидравлични масла на Shell Lubricants съкращават многократно разходите на китайски производител

  CNHTC е един от водещите производители на тежкотоварни камиони в Китай. Компанията използва смазочни масла на местен доставчик за първоначалното зареждане на хидравличните системи в една от своите леярни. След 4 месеца обаче хидравличните помпи започвали често да аварират. Компанията установила, че причина за това е преждевременното остаряване на използваните масла, в резултат на което те променяли своя цвят, имали по-висок вискозитет и киселинно число.

 • Акваком Електроникс внедри оборудване за производство и дозиране на варно мляко в Асарел-Медет

  Акваком Електроникс внедри оборудване за производство и дозиране на варно мляко в Асарел-Медет

  През последните няколко години българската компания Акваком Електроникс се включи в изпълнението на редица мащабни индустриални и инфраструктурни проекти, а сред най-новите от тях е „Възстановяване на инсталацията за производство и дозиране на варно мляко” към Пречиствателна станция за дренажни води при Асарел-Медет АД – гр. Панагюрище. Доставката, която правят за една от водещите минни компании у нас, включва всички важни елементи за правилното функциониране на системата.

 • Орбико: Масло Shell Mysella S5 N издържа на силно запрашена среда и намалява разходите на електрическа компания

  Орбико: Масло Shell Mysella S5 N издържа на силно запрашена среда и намалява разходите на електрическа компания

  Пакистанска електрическа компания, която осигурява непрекъснато електрозахранване на текстилна фабрика, регистрира високи експлоатационни разходи поради ефекта, който оказва високата запрашеност на въздуха върху работата на газовия стационарен двигател. Спешно се налага намирането на решение, което да защити агрегата, да намали разходите и да увеличи производителността. Специалистите на Shell Lubricants препоръчват смяна на използваното масло с Shell Mysella S5 N.

 • Шприцмашини на Wittmann Battenfeld осигуряват надеждността и ефективността на процесите в завод на Boryszew

  Шприцмашини на Wittmann Battenfeld осигуряват надеждността и ефективността на процесите в завод на Boryszew

  Специфичните знания в областта на галванизирането на пластмасови компоненти правят фирма Boryszew Oberflächentechnik Deutschland, базирана в Пренцлау, Германия, важен стратегически партньор за автомобилопроизводителите по света. За шприцването на пластмаси от повече от 10 години немската компания разчита на иновативните шприц технологии на световно утвърдения производител Wittmann Battenfeld, съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Миячна машина на Kittner заработи във фабрика за ремонт на двигатели на Cummins в Сърбия

  Миячна машина на Kittner заработи във фабрика за ремонт на двигатели на Cummins в Сърбия

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау успешно реализира проект в сръбското автомобилно предприятие на световния лидер в автомобилната индустрия Cummins Inc, съобщиха за Инженер.bg от немското машиностроително дружество. Фирма Киттнер проектира, произведе и пусна в експлоатация специализирана миячна машина за двигателни блокове, скоростни кутии и други машинни части. Това е третият такъв проект, реализиран в последните няколко години за представител или дъщерно дружество на Cummins.

 • ЛД: Ротационните пластинчати компресори на Mattei – основни елементи при модернизация на биогаз инсталация

  ЛД: Ротационните пластинчати компресори на Mattei – основни елементи при модернизация на биогаз инсталация

  Стриктните разпоредби на датското законодателство по отношение опазването на околната среда водят до факта, че страната разполага с едно от най-развитите зелени производства в света. Изключително модерните и напълно автоматизирани селскостопански ферми използват най-съвременни технологии за оптимизиране на производствената верига. Дори органичните отпадъци могат да бъдат използвани за добив на метан, който се подава в националната газоразпределителна мрежа.

 • Орбико: Хидравличното масло Shell Tellus S2 M намалява значително разходите във фабрика за ауспуси в Тайланд

  Орбико: Хидравличното масло Shell Tellus S2 M намалява значително разходите във фабрика за ауспуси в Тайланд

  Тайландският производител на части за автомобилната индустрия Yarnapund е доказан със своите висококачествени продукти. Ежедневно от завода излизат по 500 комплекта ауспуси за тежкотоварни автомобили. „В процеса на производство една от критично важните машини излиза извън строя за около месец. Проблемът се оказва хидравличното масло и след смяната му с Shell Tellus S2 M разходите за поддръжка и непланирани престои са намалени драстично“, информираха от фирма Орбико България.

 • Специална система за нанасяне на лепило на кутии е поредният успешно завършен проект на Мултиинженеринг

  Специална система за нанасяне на лепило на кутии е поредният успешно завършен проект на Мултиинженеринг

  Специалистите от фирма Мултиинженеринг, утвърдена в производството и внедряването на машини и съоръжения от областта на хранително-вкусовата и леката промишленост, финализираха своя пореден успешен проект. Екипът на дружеството проектира и изработи за свой клиент система за нанасяне на лепило на кутии. „Новата транспортна система е изцяло автоматизирана, изградена е от неръждаема стомана и разполага с три процесни зони на работа“, съобщиха от компанията.

 • Кимекс: Заваръчният трактор MagTrac F 61 на Kemppi повишава производителността в завод за метални конструкции

  Кимекс: Заваръчният трактор MagTrac F 61 на Kemppi повишава производителността в завод за метални конструкции

  „Повече никога няма да заварявам на колене“, заяви г-н Рейно Кууслампи, заварчик в Rimera Oy. За него тази напрегната работна позиция вече е в историята. Финландската компания Rimera Oy, специализирана в производството на матрични форми за отливане на панели, намира успешен начин да подобри ергономичността на процеса и същевременно да увеличи производителността на заваръчните работи с използването на заваръчната количка MagTrac F 61 на Kemppi, коментираха от фирма Кимекс.

 • Мултиинженеринг разработи и внедри оборудване за транспортиране на ядки в два български завода

  Мултиинженеринг разработи и внедри оборудване за транспортиране на ядки в два български завода

  „В Мултиинженеринг разработваме специализирано оборудване за леката промишленост – елеватори, транспортьори, ленти завой, както и нестандартни транспортни системи. Екипът ни осигурява и профилактика, сервиз и поддръжка“, коментираха от дружеството. „Нови проекти, върху които работихме, бяха свързани с проектирането и изработката на Z-елеватори, предназначени за транспортиране на ядки в два завода на утвърдени български производители“, информираха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

Още от Машини, мех. системи