Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Внедрявания

 • Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Новата складова база на Тех-ко е с триетажна стелажна система Conventional, реализирана изцяло от Стам Лтд

  Тех-ко е водещ доставчик на резервни части и смазочни материали за следпродажбено обслужване на автомобили в България. Като резултат от разширяването на собствената си дистрибуторската мрежа и модернизацията на логистичните процеси, компанията изгражда нова складова площ. За професионален съвет относно стелажната система в нея от Тех-Ко се обръщат към специализираната в областта на складовите системи и решения компания Стам Лтд ООД.

 • Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Лентов транспортьор за Паломита е сред референтните проекти на Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е утвърден български производител в областта на машиностроенето. Едно от основните направления в дейността на фирмата е изграждането на лентови транспортьори. „Произвежданите машини и съоръжения са изцяло съобразени с изискванията и производствената технология на клиента. С тях се гарантира висока ефективност при преноса на продукция, оптимизиране на пространството в производствените помещения, както и по-висока производителност“, разказаха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

 • ЛД: Магическите съставки в шоколадовите вълшебства на Libeert са антивибрационни опори АСЕ

  ЛД: Магическите съставки в шоколадовите вълшебства на Libeert са антивибрационни опори АСЕ

  Има една основна съставка, използвана при производството на шоколад, която няма нищо общо с какао, млечни продукти или захар. Досетихте ли се? Това са вибрациите! Формите, пълни с течен шоколад, се подлагат на вибрации, за да се получи необходимата консистенция в познатата плоска форма, преди шоколадът да се втвърди. По време на тази фаза от технологичния процес вибрациите могат да повлияят върху други аспекти от производството и дори да окажат влияние върху околните сгради.

 • Нови лагери на NSK за помпи спестяват 28 970 евро годишно на ТЕЦ в Румъния

  Нови лагери на NSK за помпи спестяват 28 970 евро годишно на ТЕЦ в Румъния

  След като голяма топлоелектрическа централа (ТЕЦ) с комбинирано производство на топло- и електроенергия в Румъния е изправена пред чести повреди на центробежните помпи, тя се обръща към NSK и нейния местен дистрибутор със задачата да бъдат проверени лагерите за помпи на място. Резултатът от тази проверка показва лошо смазване на лагерите, което е и причината за честите повреди на помпите. „NSK предлага решение с използване на капсуловани лагери с двустранни контактни уплътнения DDU и високотемпературна грес“, съобщиха от NSK.

 • Адара Инженеринг: Месопроизводител пести по 62 700 kWh енергия годишно с вакуумна система от Busch

  Адара Инженеринг: Месопроизводител пести по 62 700 kWh енергия годишно с вакуумна система от Busch

  През септември 2015 г. в немска месарница с десетилетна история заработва нова вакуумна система, необходима при пакетирането на крайните продукти. Обновените съоръжения са на утвърдения производител на помпи и помпени решения за индустрията Busch, а месопроизводителят Block House Fleischerei успява да спести близо 7 000 евро годишно от електроенергия, както и да намали емисиите въглероден диоксид с повече от 36 t за година. Повече за продуктите на Busch разказаха от Адара Инженеринг.

 • Мултиинженеринг изработи и монтира шнек за транспортиране на захар в завода на Интерион в Костинброд

  Мултиинженеринг изработи и монтира шнек за транспортиране на захар в завода на Интерион в Костинброд

  Мултиинженеринг е утвърдена българска машиностроителна компания, чиято дейност е насочена към конструиране, разработване и внедряване на специализирано оборудване, предназначено най-вече за хранително-вкусовата промишленост. Фирмата има множество успешно изпълнени проекти в страната и чужбина, а един от последните включва проектирането, изработването и монтирането на шнек за транспортиране на захар в производствената база на компанията Интерион АД.

 • Хиляди лагери на Schaeffler отварят сигурно и надеждно шлюзовете на новия Панамски канал

  Хиляди лагери на Schaeffler отварят сигурно и надеждно шлюзовете на новия Панамски канал

  На 26 юни 2016 г. бе пуснат в експлоатация новият Панамски канал. Неговите шлюзове са толкова големи, че през тях могат да преминат контейнеровози с дължина до 366 метра. Лагерите са елемент от изключителна важност за цялостното функциониране на шлюза, които трябва да работят при всякакви условия. За този голям инфраструктурен проект, Schaeffler осъществи доставките на повече от 3400 лагерa за шлюзовете и за използването на водните ресурси по безвреден за околната среда начин.

 • Мащабни системи за съхранение на Trumpf спестяват до 75% от пространството в унгарски завод на Zollner

  Мащабни системи за съхранение на Trumpf спестяват до 75% от пространството в унгарски завод на Zollner

  Какво бихте направили, когато се наложи да замените дадена машина във вашето производство? Със сигурност първото нещо ще бъде да закупите нов, последен модел от нея. Когато обаче унгарският производител Zollner Elektronik се изправя пред този избор преди 2 г., той решава да не поема по лесния път. Техниката на компанията постепенно започва да става неспособна да отговоря на изискванията на клиентите и тя вижда решение във високотехнологичното лазерно оборудване на Trumpf.

 • Аквастарт: Немска пивоварна избира индустриални резервоари за съхранение от неръждаема стомана на Börger

  Аквастарт: Немска пивоварна избира индустриални резервоари за съхранение от неръждаема стомана на Börger

  Какво кара голяма немска пивоварна да избере именно оборудване с марката Börger за съхранение на технологичните води, нужни за производствените ѝ процеси? Отговорът е еднозначен – компанията години наред поддържа мястото си сред лидерите в производството на помпени решения и индустриално оборудване и е категоричен избор на клиентите от индустрията, които търсят оптимално качество и функционалност. Повече за продуктите Börger разказаха от българската компания Аквастарт.

 • Орбико: Хидравлични масла на Shell Lubricants съкращават многократно разходите на китайски производител

  Орбико: Хидравлични масла на Shell Lubricants съкращават многократно разходите на китайски производител

  CNHTC е един от водещите производители на тежкотоварни камиони в Китай. Компанията използва смазочни масла на местен доставчик за първоначалното зареждане на хидравличните системи в една от своите леярни. След 4 месеца обаче хидравличните помпи започвали често да аварират. Компанията установила, че причина за това е преждевременното остаряване на използваните масла, в резултат на което те променяли своя цвят, имали по-висок вискозитет и киселинно число.

Още от Машини, мех. системи