Внедрявания

 • Орбико: Хидравличното масло Shell Tellus S2 M намалява значително разходите във фабрика за ауспуси в Тайланд

  Орбико: Хидравличното масло Shell Tellus S2 M намалява значително разходите във фабрика за ауспуси в Тайланд

  Тайландският производител на части за автомобилната индустрия Yarnapund е доказан със своите висококачествени продукти. Ежедневно от завода излизат по 500 комплекта ауспуси за тежкотоварни автомобили. „В процеса на производство една от критично важните машини излиза извън строя за около месец. Проблемът се оказва хидравличното масло и след смяната му с Shell Tellus S2 M разходите за поддръжка и непланирани престои са намалени драстично“, информираха от фирма Орбико България.

 • Специална система за нанасяне на лепило на кутии е поредният успешно завършен проект на Мултиинженеринг

  Специална система за нанасяне на лепило на кутии е поредният успешно завършен проект на Мултиинженеринг

  Специалистите от фирма Мултиинженеринг, утвърдена в производството и внедряването на машини и съоръжения от областта на хранително-вкусовата и леката промишленост, финализираха своя пореден успешен проект. Екипът на дружеството проектира и изработи за свой клиент система за нанасяне на лепило на кутии. „Новата транспортна система е изцяло автоматизирана, изградена е от неръждаема стомана и разполага с три процесни зони на работа“, съобщиха от компанията.

 • Кимекс: Заваръчният трактор MagTrac F 61 на Kemppi повишава производителността в завод за метални конструкции

  Кимекс: Заваръчният трактор MagTrac F 61 на Kemppi повишава производителността в завод за метални конструкции

  „Повече никога няма да заварявам на колене“, заяви г-н Рейно Кууслампи, заварчик в Rimera Oy. За него тази напрегната работна позиция вече е в историята. Финландската компания Rimera Oy, специализирана в производството на матрични форми за отливане на панели, намира успешен начин да подобри ергономичността на процеса и същевременно да увеличи производителността на заваръчните работи с използването на заваръчната количка MagTrac F 61 на Kemppi, коментираха от фирма Кимекс.

 • Мултиинженеринг разработи и внедри оборудване за транспортиране на ядки в два български завода

  Мултиинженеринг разработи и внедри оборудване за транспортиране на ядки в два български завода

  „В Мултиинженеринг разработваме специализирано оборудване за леката промишленост – елеватори, транспортьори, ленти завой, както и нестандартни транспортни системи. Екипът ни осигурява и профилактика, сервиз и поддръжка“, коментираха от дружеството. „Нови проекти, върху които работихме, бяха свързани с проектирането и изработката на Z-елеватори, предназначени за транспортиране на ядки в два завода на утвърдени български производители“, информираха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

 • Орбико България: Система за смазване на Shell Lubricants носи годишни икономии от над 167 000 USD на минна компания

  Орбико България: Система за смазване на Shell Lubricants носи годишни икономии от над 167 000 USD на минна компания

  Фирма Орбико България съобщи за поредно успешно решение на Shell Lubricants в областта на тежката индустрия в Южна Америка. Lagunas Norte е златна мина в Перу от открит тип с дробилна трошачка и депо за инертни материали, в което се използва технология на излужване. Тя е една от малкото златни мини в света с възможност да произвежда над един милион унции на година. Какво е техническото предизвикателство в конкретното приложение и как Shell Lubricants се справят с него, ще научим в статията.

 • Колоосните лагери на NSK със сертификат за хомологация от SNCF за високоскоростните влакове TGV

  Колоосните лагери на NSK със сертификат за хомологация от SNCF за високоскоростните влакове TGV

  Френската национална железница SNCF одобри окончателно използването на колоосните лагери на NSK във високоскоростните френски влакове TGV, информираха от компанията. Този документ представлява върховата точка на петгодишен проект, в който техническите специалисти на NSK работиха в тясно сътрудничество със SNCF, за да бъде гарантирано точно съответствие с поставените изисквания. За първи път компанията получава хомологация за приложение от такъв тип в Европа.

 • Кимекс: Заваряване от най-висок клас в алуминиеви плавателни съдове с новата заваръчна машина X8 MIG Welder на Kemppi

  Кимекс: Заваряване от най-висок клас в алуминиеви плавателни съдове с новата заваръчна машина X8 MIG Welder на Kemppi

  Buster Boats е добре известен европейски производител на алуминиеви моторни лодки, който се отличава с развоя и производството на високонадеждни плавателни съдове с ниски разходи за поддръжка. Решенията на водещия разработчик на заваръчна техника Kemppi, както и съвместната НИРД с компанията са важен елемент от успеха на Buster Boats. Сред най-новите разработки на Kemppi са заваръчните апарати X8 MIG Welder и софтуерът за управление на заваряването WeldEye.

 • Видео: Транспортьори с модулна лента под 90 градуса, проектирани и изработени от Мултиинженеринг

  Видео: Транспортьори с модулна лента под 90 градуса, проектирани и изработени от Мултиинженеринг

  От утвърдената българска производствена компания Мултиинженеринг, предлагаща решения в областта на машиностроенето, разказаха за един от най-новите си реализирани проекти. Конструкторският екип на компанията проектира транспортьори с модулна лента под 90 градуса за свой клиент. Конструкцията на транспортьорите е от стомана, прахово боядисана, със странични ограничители. Транспортьорите са произведени съобразно изискванията на клиента.

 • Безмаслени спирални компресори SF 22 на Atlas Copco доставят 100% безмаслен чист въздух в пивоварна

  Безмаслени спирални компресори SF 22 на Atlas Copco доставят 100% безмаслен чист въздух в пивоварна

  Бирата Copper, оригинален продукт на пивоварната OMB, е най-търсената крафт бира в окръг Мекленбърг в Северна Каролина, САЩ. Използвайки само най-висококачествени суровини за своята жива бира и залагайки на традиционните методи на производство, OMB използва модерно технологично оборудване. За целите на технологичния процес пивоварната внедрява два безмаслени спирални компресора SF 22 на Atlas Copco, които осигуряват 100% чист въздух без съдържание на масло.

 • Система за мониторинг състоянието на динамично оборудване на Брайт Инженеринг в Петротел-Лукойл

  Система за мониторинг състоянието на динамично оборудване на Брайт Инженеринг в Петротел-Лукойл

  Брайт Инженеринг е водеща българска инженерингова компания с многобройни успешно реализирани проекти в различни области на индустрията както у нас, така и в чужбина. Сред тях е инженерингова задача, включваща проектиране, доставка и монтаж на система за мониторинг състоянието на динамично оборудване в Петротел-Лукойл (Petrotel-Lukoil), Румъния. Системата е предназначена за мониторинг на 150 критични помпени агрегата, задвижвани от електродвигатели и малки парни турбини.

Още от Машини, мех. системи