Внедрявания

 • Орбико България: Система за смазване на Shell Lubricants носи годишни икономии от над 167 000 USD на минна компания

  Орбико България: Система за смазване на Shell Lubricants носи годишни икономии от над 167 000 USD на минна компания

  Фирма Орбико България съобщи за поредно успешно решение на Shell Lubricants в областта на тежката индустрия в Южна Америка. Lagunas Norte е златна мина в Перу от открит тип с дробилна трошачка и депо за инертни материали, в което се използва технология на излужване. Тя е една от малкото златни мини в света с възможност да произвежда над един милион унции на година. Какво е техническото предизвикателство в конкретното приложение и как Shell Lubricants се справят с него, ще научим в статията.

 • Колоосните лагери на NSK със сертификат за хомологация от SNCF за високоскоростните влакове TGV

  Колоосните лагери на NSK със сертификат за хомологация от SNCF за високоскоростните влакове TGV

  Френската национална железница SNCF одобри окончателно използването на колоосните лагери на NSK във високоскоростните френски влакове TGV, информираха от компанията. Този документ представлява върховата точка на петгодишен проект, в който техническите специалисти на NSK работиха в тясно сътрудничество със SNCF, за да бъде гарантирано точно съответствие с поставените изисквания. За първи път компанията получава хомологация за приложение от такъв тип в Европа.

 • Кимекс: Заваряване от най-висок клас в алуминиеви плавателни съдове с новата заваръчна машина X8 MIG Welder на Kemppi

  Кимекс: Заваряване от най-висок клас в алуминиеви плавателни съдове с новата заваръчна машина X8 MIG Welder на Kemppi

  Buster Boats е добре известен европейски производител на алуминиеви моторни лодки, който се отличава с развоя и производството на високонадеждни плавателни съдове с ниски разходи за поддръжка. Решенията на водещия разработчик на заваръчна техника Kemppi, както и съвместната НИРД с компанията са важен елемент от успеха на Buster Boats. Сред най-новите разработки на Kemppi са заваръчните апарати X8 MIG Welder и софтуерът за управление на заваряването WeldEye.

 • Видео: Транспортьори с модулна лента под 90 градуса, проектирани и изработени от Мултиинженеринг

  Видео: Транспортьори с модулна лента под 90 градуса, проектирани и изработени от Мултиинженеринг

  От утвърдената българска производствена компания Мултиинженеринг, предлагаща решения в областта на машиностроенето, разказаха за един от най-новите си реализирани проекти. Конструкторският екип на компанията проектира транспортьори с модулна лента под 90 градуса за свой клиент. Конструкцията на транспортьорите е от стомана, прахово боядисана, със странични ограничители. Транспортьорите са произведени съобразно изискванията на клиента.

 • Безмаслени спирални компресори SF 22 на Atlas Copco доставят 100% безмаслен чист въздух в пивоварна

  Безмаслени спирални компресори SF 22 на Atlas Copco доставят 100% безмаслен чист въздух в пивоварна

  Бирата Copper, оригинален продукт на пивоварната OMB, е най-търсената крафт бира в окръг Мекленбърг в Северна Каролина, САЩ. Използвайки само най-висококачествени суровини за своята жива бира и залагайки на традиционните методи на производство, OMB използва модерно технологично оборудване. За целите на технологичния процес пивоварната внедрява два безмаслени спирални компресора SF 22 на Atlas Copco, които осигуряват 100% чист въздух без съдържание на масло.

 • Система за мониторинг състоянието на динамично оборудване на Брайт Инженеринг в Петротел-Лукойл

  Система за мониторинг състоянието на динамично оборудване на Брайт Инженеринг в Петротел-Лукойл

  Брайт Инженеринг е водеща българска инженерингова компания с многобройни успешно реализирани проекти в различни области на индустрията както у нас, така и в чужбина. Сред тях е инженерингова задача, включваща проектиране, доставка и монтаж на система за мониторинг състоянието на динамично оборудване в Петротел-Лукойл (Petrotel-Lukoil), Румъния. Системата е предназначена за мониторинг на 150 критични помпени агрегата, задвижвани от електродвигатели и малки парни турбини.

 • Линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици инсталира Кимекс в УниПОС, Плевен

  Линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици инсталира Кимекс в УниПОС, Плевен

  Българският производител на пожароизвестителна техника УниПОС избра висококачествените продуктови решения и надеждни услуги на фирма Кимекс при изпълнението на проект за автоматизация на производствения си процес. „Кимекс ООД проектира, достави, инсталира, програмира и пусна в експлоатация специализирана линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици за УниПОС – Плевен. Роботите са на световнодоказания производител Fanuc“, информираха за Инженер.bg от Кимекс.

 • Бибус България: С вендузи на Piab завод от ХВП реализира със 70% по-висока производителност

  Бибус България: С вендузи на Piab завод от ХВП реализира със 70% по-висока производителност

  Piab е компания с 66-годишен опит в проектирането на иновативни вакуумни решения, които подобряват енергийната ефективност, производителността и работната среда на ползвателите на вакуумни технологии по целия свят. Продуктите и решенията на Piab са достъпни и за българските потребители чрез утвърдената българо-швейцарска компания Бибус България ООД. Специално за читателите на Инженер.bg от Бибус България разказаха за една от успешните практически реализации на Piab в завод от ХВП.

 • Орбико: С Shell Tellus S2 M 46 китайска компания увеличи периода на дрениране на хидравлични течности със 100%

  Орбико: С Shell Tellus S2 M 46 китайска компания увеличи периода на дрениране на хидравлични течности със 100%

  Китайската компания Omni Plastics е специализирана в инжекционно формоване и асемблиране на медицински, автомобилни и потребителски стоки и експлоатира повече от 100 инжекционно-формовъчни машини. Тя използва хидравлична течност в машините си, която има интервал на дрениране от година и половина. Въпреки това филтрите често блокират, причинявайки повреди на помпи. Как от Shell Lubricants преодоляват поредното предизвикателство разказват от фирма Орбико България.

 • Високотехнологични машини на Wittmann Battenfeld работят в новия български завод на IMI

  Високотехнологични машини на Wittmann Battenfeld работят в новия български завод на IMI

  Интегрейтид Микро-Електроникс България е част от структурата на Integrated Micro-Electronics (IMI) – глобален лидер в областта на електрониката. През месец април 2017 г., на официална церемония, дружеството отбеляза 20-та годишнина от старта на своето производство в страната и откри нови производствени мощности в гр. Ботевград. „В цеха за пластмасови детайли вече работят 10 шприц машини Battenfeld, оборудвани с роботи и периферни устройства Wittmann“, информираха за Инженер.bg от компанията.

Още от Машини, мех. системи