Внедрявания

 • Линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици инсталира Кимекс в УниПОС, Плевен

  Линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици инсталира Кимекс в УниПОС, Плевен

  Българският производител на пожароизвестителна техника УниПОС избра висококачествените продуктови решения и надеждни услуги на фирма Кимекс при изпълнението на проект за автоматизация на производствения си процес. „Кимекс ООД проектира, достави, инсталира, програмира и пусна в експлоатация специализирана линия за роботизирано сглобяване на пожароизвестителни датчици за УниПОС – Плевен. Роботите са на световнодоказания производител Fanuc“, информираха за Инженер.bg от Кимекс.

 • Бибус България: С вендузи на Piab завод от ХВП реализира със 70% по-висока производителност

  Бибус България: С вендузи на Piab завод от ХВП реализира със 70% по-висока производителност

  Piab е компания с 66-годишен опит в проектирането на иновативни вакуумни решения, които подобряват енергийната ефективност, производителността и работната среда на ползвателите на вакуумни технологии по целия свят. Продуктите и решенията на Piab са достъпни и за българските потребители чрез утвърдената българо-швейцарска компания Бибус България ООД. Специално за читателите на Инженер.bg от Бибус България разказаха за една от успешните практически реализации на Piab в завод от ХВП.

 • Орбико: С Shell Tellus S2 M 46 китайска компания увеличи периода на дрениране на хидравлични течности със 100%

  Орбико: С Shell Tellus S2 M 46 китайска компания увеличи периода на дрениране на хидравлични течности със 100%

  Китайската компания Omni Plastics е специализирана в инжекционно формоване и асемблиране на медицински, автомобилни и потребителски стоки и експлоатира повече от 100 инжекционно-формовъчни машини. Тя използва хидравлична течност в машините си, която има интервал на дрениране от година и половина. Въпреки това филтрите често блокират, причинявайки повреди на помпи. Как от Shell Lubricants преодоляват поредното предизвикателство разказват от фирма Орбико България.

 • Високотехнологични машини на Wittmann Battenfeld работят в новия български завод на IMI

  Високотехнологични машини на Wittmann Battenfeld работят в новия български завод на IMI

  Интегрейтид Микро-Електроникс България е част от структурата на Integrated Micro-Electronics (IMI) – глобален лидер в областта на електрониката. През месец април 2017 г., на официална церемония, дружеството отбеляза 20-та годишнина от старта на своето производство в страната и откри нови производствени мощности в гр. Ботевград. „В цеха за пластмасови детайли вече работят 10 шприц машини Battenfeld, оборудвани с роботи и периферни устройства Wittmann“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Линейните направляващи на NSK осигуряват безпроблемно функциониране на асемблиращи машини от тип „pick & place“

  Линейните направляващи на NSK осигуряват безпроблемно функциониране на асемблиращи машини от тип „pick & place“

  Изправен пред непрекъснато появяващи се проблеми със своите линейни направляващи, утвърден производител на асемблиращи машини за повърхностен монтаж (SMT) тип „pick & place“ се обръща към NSK за намиране на решение. След като е уточнен точният източник на проблема, NSK препоръчва използването на линейни направляващи от серията NH Linear Guide. Към днешна дата на клиента са доставени вече няколко хиляди такива устройства, като преждевременни повреди на направляващите не са наблюдавани.

 • Мултиинженеринг: „Трябва да разбираме процесите в дадено производство, за да дадем най-доброто решение”

  Мултиинженеринг: „Трябва да разбираме процесите в дадено производство, за да дадем най-доброто решение”

  Как се правят вафли? „С инженерно решение, разбира се!”, отговарят от Мултиинженеринг, водеща българска компания, предлагаща разработки за машиностроенето, която е на пазара вече 15 години. „Радваме се, когато успяваме да отвърнем на точните нужди на нашите клиенти с възможно най-доброто решение”, заявиха пред Инженер.bg от утвърдената българска компания. Сред най-новите проекти, изпълнени от Мултиинженеринг, е и ролков транспортьор за Симлоджик.

 • Линия за асемблиране на LED крушки в завод на Окта Лайт България е изцяло автоматизирана с роботи на Fanuc

  Линия за асемблиране на LED крушки в завод на Окта Лайт България е изцяло автоматизирана с роботи на Fanuc

  Един от най-големите заводи на територията на България – на компанията Octa Light, вече е превърнат в истински шедьовър на автоматизацията. В него вече цялостната дейност по асемблирането на светодиодите се извършва с помощта на множество индустриални роботи Fanuc. Изпълнител на проекта е фирма Трейд Майстер, която близо 2 години работи по проекта и успява да постигне забележителни резултати, съобщиха за Инженер.bg от Фанук България.

 • СолТех: Коботи UR10 – в „сърцето“ на индустриалните процеси на Continental, редуцирайки с 50% времето на операциите

  СолТех: Коботи UR10 – в „сърцето“ на индустриалните процеси на Continental, редуцирайки с 50% времето на операциите

  Мултинационалният гигант Continental е отличен пример за преход на производството към Четвъртата индустриална революция. „През миналата 2016 г. групата взе решение да внедри няколко кобота UR10 на Universal Robots, с което да автоматизира производствения процес на печатни електронни платки, намалявайки времето между операциите наполовина – от 40 на 20 минути“, разказаха за Инженер.bg от фирма СолТех, която предлага решения на Universal Robots на българския пазар.

 • Мултиинженеринг разработи транспортна система с елеватор за автоматично подаване на тесто за свой клиент

  Мултиинженеринг разработи транспортна система с елеватор за автоматично подаване на тесто за свой клиент

  Водещата българска производствена компания, оперираща в областта на машиностроенето Мултиинженеринг, съобщи за Инженер.bg за поредния си успешно реализиран проект. Екипът на Мултиинженеринг проектира и изработи транспортна система за автоматично подаване на тесто за бисквити за свой клиент от хранително-вкусовата индустрия. Системата включва транспортьор с приемен бункер, наклонен транспортьор – елеватор с разтоварване под 45 градуса и транспортьор с изходящ бункер.

 • Кимекс достави заваръчен робот AM100IC7L-30B на Fanuc в производствена база на Старт Инженеринг

  Кимекс достави заваръчен робот AM100IC7L-30B на Fanuc в производствена база на Старт Инженеринг

  Заваръчен робот, модел AM100iC/7L-30B, на световния лидер в индустриалната роботизация Fanuc работи в производствената база на утвърдената българска компания Старт Инженеринг в София. Доставката и интеграцията на робота са извършени от водещия системен интегратор на висoкокачествена заваръчна и металообработваща техника и системи – фирма Кимекс. От Кимекс и Фанук България разказаха пред Инженер.bg повече за проекта и спецификите на индустриалния робот.

Още от Машини, мех. системи