Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

 • Хиляди лагери на Schaeffler отварят сигурно и надеждно шлюзовете на новия Панамски канал

  Хиляди лагери на Schaeffler отварят сигурно и надеждно шлюзовете на новия Панамски канал

  На 26 юни 2016 г. бе пуснат в експлоатация новият Панамски канал. Неговите шлюзове са толкова големи, че през тях могат да преминат контейнеровози с дължина до 366 метра. Лагерите са елемент от изключителна важност за цялостното функциониране на шлюза, които трябва да работят при всякакви условия. За този голям инфраструктурен проект, Schaeffler осъществи доставките на повече от 3400 лагерa за шлюзовете и за използването на водните ресурси по безвреден за околната среда начин.

 • Мащабни системи за съхранение на Trumpf спестяват до 75% от пространството в унгарски завод на Zollner

  Мащабни системи за съхранение на Trumpf спестяват до 75% от пространството в унгарски завод на Zollner

  Какво бихте направили, когато се наложи да замените дадена машина във вашето производство? Със сигурност първото нещо ще бъде да закупите нов, последен модел от нея. Когато обаче унгарският производител Zollner Elektronik се изправя пред този избор преди 2 г., той решава да не поема по лесния път. Техниката на компанията постепенно започва да става неспособна да отговоря на изискванията на клиентите и тя вижда решение във високотехнологичното лазерно оборудване на Trumpf.

 • Аквастарт: Немска пивоварна избира индустриални резервоари за съхранение от неръждаема стомана на Börger

  Аквастарт: Немска пивоварна избира индустриални резервоари за съхранение от неръждаема стомана на Börger

  Какво кара голяма немска пивоварна да избере именно оборудване с марката Börger за съхранение на технологичните води, нужни за производствените ѝ процеси? Отговорът е еднозначен – компанията години наред поддържа мястото си сред лидерите в производството на помпени решения и индустриално оборудване и е категоричен избор на клиентите от индустрията, които търсят оптимално качество и функционалност. Повече за продуктите Börger разказаха от българската компания Аквастарт.

 • Орбико: Хидравлични масла на Shell Lubricants съкращават многократно разходите на китайски производител

  Орбико: Хидравлични масла на Shell Lubricants съкращават многократно разходите на китайски производител

  CNHTC е един от водещите производители на тежкотоварни камиони в Китай. Компанията използва смазочни масла на местен доставчик за първоначалното зареждане на хидравличните системи в една от своите леярни. След 4 месеца обаче хидравличните помпи започвали често да аварират. Компанията установила, че причина за това е преждевременното остаряване на използваните масла, в резултат на което те променяли своя цвят, имали по-висок вискозитет и киселинно число.

 • Акваком Електроникс внедри оборудване за производство и дозиране на варно мляко в Асарел-Медет

  Акваком Електроникс внедри оборудване за производство и дозиране на варно мляко в Асарел-Медет

  През последните няколко години българската компания Акваком Електроникс се включи в изпълнението на редица мащабни индустриални и инфраструктурни проекти, а сред най-новите от тях е „Възстановяване на инсталацията за производство и дозиране на варно мляко” към Пречиствателна станция за дренажни води при Асарел-Медет АД – гр. Панагюрище. Доставката, която правят за една от водещите минни компании у нас, включва всички важни елементи за правилното функциониране на системата.

 • Орбико: Масло Shell Mysella S5 N издържа на силно запрашена среда и намалява разходите на електрическа компания

  Орбико: Масло Shell Mysella S5 N издържа на силно запрашена среда и намалява разходите на електрическа компания

  Пакистанска електрическа компания, която осигурява непрекъснато електрозахранване на текстилна фабрика, регистрира високи експлоатационни разходи поради ефекта, който оказва високата запрашеност на въздуха върху работата на газовия стационарен двигател. Спешно се налага намирането на решение, което да защити агрегата, да намали разходите и да увеличи производителността. Специалистите на Shell Lubricants препоръчват смяна на използваното масло с Shell Mysella S5 N.

 • Шприцмашини на Wittmann Battenfeld осигуряват надеждността и ефективността на процесите в завод на Boryszew

  Шприцмашини на Wittmann Battenfeld осигуряват надеждността и ефективността на процесите в завод на Boryszew

  Специфичните знания в областта на галванизирането на пластмасови компоненти правят фирма Boryszew Oberflächentechnik Deutschland, базирана в Пренцлау, Германия, важен стратегически партньор за автомобилопроизводителите по света. За шприцването на пластмаси от повече от 10 години немската компания разчита на иновативните шприц технологии на световно утвърдения производител Wittmann Battenfeld, съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Миячна машина на Kittner заработи във фабрика за ремонт на двигатели на Cummins в Сърбия

  Миячна машина на Kittner заработи във фабрика за ремонт на двигатели на Cummins в Сърбия

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау успешно реализира проект в сръбското автомобилно предприятие на световния лидер в автомобилната индустрия Cummins Inc, съобщиха за Инженер.bg от немското машиностроително дружество. Фирма Киттнер проектира, произведе и пусна в експлоатация специализирана миячна машина за двигателни блокове, скоростни кутии и други машинни части. Това е третият такъв проект, реализиран в последните няколко години за представител или дъщерно дружество на Cummins.

 • ЛД: Ротационните пластинчати компресори на Mattei – основни елементи при модернизация на биогаз инсталация

  ЛД: Ротационните пластинчати компресори на Mattei – основни елементи при модернизация на биогаз инсталация

  Стриктните разпоредби на датското законодателство по отношение опазването на околната среда водят до факта, че страната разполага с едно от най-развитите зелени производства в света. Изключително модерните и напълно автоматизирани селскостопански ферми използват най-съвременни технологии за оптимизиране на производствената верига. Дори органичните отпадъци могат да бъдат използвани за добив на метан, който се подава в националната газоразпределителна мрежа.

 • Орбико: Хидравличното масло Shell Tellus S2 M намалява значително разходите във фабрика за ауспуси в Тайланд

  Орбико: Хидравличното масло Shell Tellus S2 M намалява значително разходите във фабрика за ауспуси в Тайланд

  Тайландският производител на части за автомобилната индустрия Yarnapund е доказан със своите висококачествени продукти. Ежедневно от завода излизат по 500 комплекта ауспуси за тежкотоварни автомобили. „В процеса на производство една от критично важните машини излиза извън строя за около месец. Проблемът се оказва хидравличното масло и след смяната му с Shell Tellus S2 M разходите за поддръжка и непланирани престои са намалени драстично“, информираха от фирма Орбико България.

Още от Машини, мех. системи