Интервю

 • Атанас Апостолов и Самир Кочолу от Костал България Аутомотив: „Предстои ни сериозно увеличаване на производството“

  Атанас Апостолов и Самир Кочолу от Костал България Аутомотив: „Предстои ни сериозно увеличаване на производството“

  Международната група Kostal е глобален лидер в производството на електрически, електромеханични и механични изделия за автомобилната индустрия. За да ни разкажат повече за Kostal, за дейността у нас и за инвестиционните си намерения, екип на Инженер.bg се срещна с инж. Атанас Апостолов, директор „Производство“ и инж. Самир Кочолу, ръководител на отдел „Производствен инженеринг“ в най-новото поделение на Kostal в България - Костал България Аутомотив.

 • Костадинка Киттнер: Устойчивото производство е резултат от равностойното развитие на всички отдели в компанията

  Костадинка Киттнер: Устойчивото производство е резултат от равностойното развитие на всички отдели в компанията

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау е немска машиностроителна компания, която оперира изцяло у нас вече повече от 20 години, като произвежда оборудване за автомобилната, фармацевтичната, химическата и хранително-вкусовата промишленост. Дружеството изнася продукция в над 30 държави на 6 континента. Eкипът на Инженер.bg се срещна с г-жа Костадинка Киттнер, съосновател и управител на компанията, за да ни разкаже как заедно с екипа ѝ са превърнали малката фирма в днешния еталон за качество.

 • Петя Сотирова от „Дни на кариерата“: „Подемкран работи с визия за дългосрочно развитие на младите специалисти“

  Петя Сотирова от „Дни на кариерата“: „Подемкран работи с визия за дългосрочно развитие на младите специалисти“

  Имат ли място старите български машиностроителни компании на форуми като „Дни на кариерата“? Отговорът е „Да“, разбира се! Доказателство за това е участието на утвърдения през годините български производител на кранове, кранови системи и компоненти Подемкран. „На изложението виждам много интелигентни млади хора, каквито ще се радвам да работят при нас“, заяви пред Инженер.bg г-жа Петя Сотирова от българката компания.

 • Силвана Георгиева от Строително оборудване ЕООД: „Търсим мотивирани специалисти с желание за развитие“

  Силвана Георгиева от Строително оборудване ЕООД: „Търсим мотивирани специалисти с желание за развитие“

  „Трудолюбие и желание да учат и да се развиват – това са качествата, които търсим приоритетно в кандидатите за работа или стаж”, заяви г-жа Силвана Георгиева, мениджър „Човешки ресурси” в русенската компания Строително оборудване ЕООД, част от Групата Атлас Копко. В интервю за Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към ТУ – София, HR-специалистът споделя още, че що се касае до младите специалисти, очаква да види интерес към конкретната позиция, за която кандидатстват.

 • Индустриални роботи: За ползите от роботизираната техника в различните й области на приложение

  Индустриални роботи: За ползите от роботизираната техника в различните й области на приложение

  Индустриални Роботи ЕООД е сред фирмите, опериращи на българския пазар, които имат ясна визия и поглед по отношение на технологиите на бъдещето. Компанията предлага широка гама от напълно обслужени и рециклирани роботи втора употреба на световно утвърдени марки, при изключително достъпни условия. За ползите от използването на роботизирано оборудване в различни области на приложение, пред Инженер.bg коментира инж. Николай Георгиев, управител на българската компания.

 • Инж. Хаджийски: „Киттнер ме привлече с желанието си да инвестира в развитието на млади специалисти“

  Инж. Хаджийски: „Киттнер ме привлече с желанието си да инвестира в развитието на млади специалисти“

  Утвърдената немска компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау е дружество с над 20-годишна история, опит и традиции в областта на машиностроенето. Фирмата разполага с екип от доказани и висококвалифицирани специалисти в бранша, а повече за компанията, работната атмосфера, екипа от професионалисти, за предизвикателствата пред тях и за възможностите, които Киттнер предлага на младите инженери, пред Инженер.bg разказва инж. Костадин Хаджийски, инженер-конструктор във фирмата.

 • Николай Георгиев от Индустриални роботи: „Поемаме пълно следпродажбено обслужване на роботите втора употреба“

  Николай Георгиев от Индустриални роботи: „Поемаме пълно следпродажбено обслужване на роботите втора употреба“

  Индустриални Роботи е българска компания, развиваща дейност в сферата на роботизацията и автоматизацията. Дружеството е специализирано в продажбата, инсталацията и програмирането на промишлени роботи втора употреба. Повече за самата фирма, за оборудването, което предлага на българския пазар, за тенденциите при търсенето на техника „втора ръка“, за обслужването, поддръжката и приложението й, разказва специално за Инженер.bg инж. Николай Георгиев, управител на Индустриални роботи ЕООД.

 • Инж. Кирил Бакалов: „Да работя във фирма като Киттнер е голямо признание за мен“

  Инж. Кирил Бакалов: „Да работя във фирма като Киттнер е голямо признание за мен“

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау е немски производител на решения за индустрията с утвърдени традиции и опит. Дружеството притежава обширна производствена база край Пловдив, в която конструира и произвежда машини и съоръжения от неръждаема стомана за своите клиенти. Какво е да си служител в компания като Киттнер разказва за Инженер.bg инж. Кирил Бакалов, инженер-конструктор във фирмата. „Да работя в компания като Киттнер е голямо признание за мен и за положения от мен труд за развитието ми като професионалист“, заяви г-н Бакалов.

 • Йоханес Греме от BHTC България: Развойната дейност съчетава високото качество с елегантен дизайн и удобство

  Йоханес Греме от BHTC България: Развойната дейност съчетава високото качество с елегантен дизайн и удобство

  „В автомобилната индустрия развойната дейност е призвана да съчетае високото качество и здравината с елегантен дизайн и удобство на устройствата“. Това заяви Йоханес Греме, директор „Развойна дейност“ в Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД (BHTC България), в интервю пред Инженер.bg. Той разказа още за мотивацията и за спецификата на неговата работа, за предизвикателствата в нея, за отдела по развойна дейност на BHTC, както и за екипността и удовлетворението от работа.

 • Omega Air: Впечатлени сме от отношението и техническите познания на българските специалисти за нашите продукти

  Omega Air: Впечатлени сме от отношението и техническите познания на българските специалисти за нашите продукти

  По време на тазгодишното издание на изложенията МашТех, Вода София и Булконтрола се срещахме и разговаряхме с един от световно утвърдените производители на индустриални филтри и сепаратори – Omega Air, чиито продуктови решения на българския пазар предлага фирма ЛД. Представител на словенската компания – г-н Лука Тършар, мениджър „Продажби“ във фирмата, разказа пред Инженер.bg за партньорството си с ЛД, впечатленията от българския пазар, за техническите изделия и др.

Още от Машини, мех. системи