Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Г-н Бьокщегерс от Multivac: „Избрахме да инвестираме в България заради разположението и техническите кадри"

22.10.2018 г.

Вече няколко месеца новата производствена база на Мултивак България Продакшън е в експлоатация. Заводът се намира в Индустриална зона София-Божурище, а официалното му откриване в началото на юни събра висши мениджъри на компанията, представители на местната и държавната власт, както и многобройни партньори, клиенти и журналисти. По време на пресконференция, организирана в рамките на събитието, генералният изпълнителен директор на Multivac – г-н Ханс-Йоахим Бьокщегерс, коментира защо България е избрана за мащабната инвестиция, както и какво предстои пред производственото предприятие.


Защо изборът за нова производствена база пада върху България?


Multivac е световен лидер в опаковъчните решения. Компанията има заводи в Германия, Австрия, САЩ, Испания, Бразилия, Япония, а вече и в България. Предложението за инвестицията у нас идва именно от г-н Бьокщегерс. „Няколко са причините, заради които избрахме страната за новата ни фабрика. Първата от тях е чудесното геополитическо разположение“, обясни той и допълни: „България е член на Европейския съюз и законите тук са хармонизирани с европейските, което улеснява движението на стоки. Има и необходимата инфраструктура, а и валутата е обвързана с еврото“.


Според главния изпълнителен директор, доброто техническо образование също е сред факторите, играещи важна роля за изграждането на фабриката именно у нас. „Избрахме района на София, заради наличието на технически университет в града. Считаме, че това ще улесни намирането на подготвени и квалифицирани кадри. Този факт е изключително важен за нас, тъй като във всички наши производства поддържаме еднакво високо качество. А техническите специалисти са от водещо значение за отличното ниво на качеството и производителността“, коментира г-н Бьокщегерс.Какво и как ще произвежда Multivac у нас?


В базата в Божурище ще се произвеждат струговани и фрезовани детайли за машини от неръждаема стомана, които ще се изнасят основно за Германия и Австрия, за да бъдат вложени в асемблирането на машините на Multivac. „Планираме стъпка по стъпка да надграждаме производството в България, като се стремим и да изпълняваме стандартите на Индустрия 4.0 – всеки процес се въвежда в системата, за него има мониторинг и контрол – т.е. налична е пълна прозрачност за това какво и как се произвежда, което е гаранция за най-високите производствени стандарти“, изтъкна още г-н Бьокщегер.


На почит в оборудването, с което Multivac произвежда своите машини, е енергийната ефективност. „Техниката, която използваме, пести около 25% енергия. В бранша няма по-енергийно ефективни машини от нашите“, подчерта директорът на международната индустриална група.


Винаги работим с най-новото оборудване – средната възраст на машините ни е около 4-5 години, като повечето се подменят с чисто нови на всеки 8 години“, посочи още той.Повече информация за Мултивак България Продакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Мултивак България Продакшън 

Още от Машини, мех. системи