Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Ивайло Димитров от Мултивак: „Оборудването, с което работим, е аналог на Porsche в автомобилната индустрия“

30.07.2018 г.

Преди малко повече от месец с официална церемония бе открита новата производствена база на Мултивак България Продакшън, част от международния лидер в опаковъчните решения – Multivac. Тържественият официален старт бе предшестван от пресконференция, на която изпълнителният директор на българското дружество г-н Ивайло Димитров разказа любопитни подробности за компанията в световен мащаб, както и за инвестицията у нас.„Новият дом на Мултивак България Продакшън е в Индустриална зона София – Божурище. Изградихме това модерно високотехнологично съоръжение за период от 2.5 години, като вложенията надхвърлят 18.5 млн. евро“, обяви г-н Димитров. Производствената база включва освен цехове, чиято площ е 3 000 m2, офисна част, която се простира на 1 500 m2, както и обширен индустриален шоурум.


„Проектирайки шоурума, целта ни бе да се доближим максимално до работните условия на нашите клиенти и да ги накараме да се почувстват като в собствените си предприятия. Идвайки при нас, те ще могат да видят как функционират машините ни в реални условия“, коментира управителят на българското дружество. В плановете за развитие на демонстрационната зала са включени различни инициативи, например „Дни на отворените врати“ и „Мултивак академия“, които ще задълбочават връзките между разработчик и клиент.Индустриалната част на базата се допълва от 1 100 m2 логистични площи.


На разположение на служителите вече са столова, паркинг, фитнес, както и обширни зелени площи. „За колегите и стажантите, които не са от София, сме предвидили общежитие, където да могат да отседнат“, посочи още г-н Димитров.


Общо 153 нови висококвалифицирани работни места ще бъдат разкрити във връзка с инвестицията през следващите три години. „До края на 2018 г. в производството ще заработят общо 40 ултрамодерни машини. Оборудването, с което ние работим, е аналог на Porsche в автомобилната индустрия – машините, с които произвеждаме, са последно поколение, гарантирайки високо качество и енергийна ефективност“, подчерта г-н Димитров.


Multivac присъства в България от 2008 г., като едно от общо 85-те дъщерни дружества на компанията по света. Производствени бази имаме в Германия, където те са 4 на брой, в Австрия, САЩ, Испания, Бразилия, Япония, а вече и в България“, изтъкна още той. В глобален мащаб Multivac реализира продажби в размер на повече от 1 млрд. евро годишно. Повече от 200 000 опаковъчни машини на компанията работят по света. По данни на фирмата над 60% от термоформовъчните вакуумноопаковачни машини в света са на Multivac.„Оборотът на Мултивак България от продажби надхвърля 13 млн. лв., като през последните години бележим сериозен растеж. Стремим се непрекъснато да разширяваме мрежата от специалисти и сътрудници, за да сме максимално близо до нашите клиенти“, заяви още управителят на фирмата.


„Истинска чест за нас е, че логото на Multivac е изписано на кирилица на една от фасадите на новото съоръжение. Единствената друга международна компания, която е позволила изписването на името си на български, е Кока-Кола“, подчерта в заключение г-н Димитров.


Очаквайте коментара на главния изпълнителен директор на Multivac г-н Ханс-Йоахим Бокщегерс в следващия материал на Инженер.bg.


Повече информация за Мултивак България Продакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Мултивак България Продакшън

Още от Машини, мех. системи