Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Инж. Борислав Борисов от БКК 95: „Интересът ми към инженерството започна от една брошура в кабинета по физика“

29.01.2020 г.


„Харесва ми, че в БКК 95 можем да се учим и да експериментираме с всичко. Тук се толерира мисленето“ 


инж. Борислав Борисов


Как един млад човек, въпреки очакванията на семейството и приятелите си, от усилено изучаване на чужди езици в гимназията в крайна сметка става инженер? Това ще разберем от разказа на инж. Борислав Борисов от БКК 95 в рубриката на Инженер.bg, „Един работен ден на...“ днес. Ще научим още какво го е привлякло в инженерните науки и защо работата като конструктор-технолог в БКК 95 всъщност е точно „неговата“ работа, която върши с удоволствие от сутрин до мрак. Ако сте любопитни да разберете, четете нататък.

 

Как се казвате и каква длъжност заемате?

 

Казвам се Борислав Борисов и съм конструктор-технолог. Отговарям за разработването на новите изделия и тяхното производство, за изработката на мострите и прототипите, както и за настройката на технологичното оборудване.


 

От колко време работите в компанията?

 

В компанията съм от три години и половина.

 

Какво е образованието Ви?

 

Завършил съм специалността „Машиностроене и уредостроене“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

 

Защо решихте да учите за инженер?

 

Аз съм завършил езикова гимназия и всички очакваха, че ще кандидатствам хуманитарни науки с английски език. Интересът ми към инженерните науки започна случайно от една брошура в кабинета по физика със специалностите на Технически университет – София. В крайна сметка се спрях на университета в Русе и се радвам, че завърших точно тази специалност там.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Моят работен ден стартира с проверка и отстраняване на възникнали проблеми в отдела от предишния ден. След това се занимавам с разработката на новите изделия и други организационни задачи за деня.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Харесва ми, че в БКК 95 можем да се учим и да експериментираме с всичко. Тук се толерира мисленето и никой не ни ограничава да правим нещата само по един определен начин. Хубаво е, че имаме възможност да тестваме нови методи на работа и да постигаме резултати.


 

Повече информация за БКК 95 ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи