Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Инж. Маргарита Николова от БКК 95: Тайната на баланса между инженерната професия и семейството е отдаденост и в двете

18.12.2019 г.


Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как уменията, старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството? Инж. Маргарита Николова, част от екипа на БКК 95 ООД, застана пред Инженер.bg, за да даде отговор на тези и много други въпроси и да разкаже какви са целите и мечтите ѝ в професионален план, както и как успява да ги постигне? За да разберете какво още сподели тя с нас, прочетете следващите родове.

 

Здравейте! Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

 

Разбира се! Казвам се Маргарита Николова и работя в БКК 95 като инспектор „Качество на опаковката“. Извършвам входящ контрол на неметални изделия и краен контрол на готовата продукция.

 

Какво е образованието Ви?

 

Завършила съм висшето си образование в Технически университет – Габрово, специалност „Автоматика и информационна техника“.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Работният ми ден стартира с работа на компютър, тъй като в нашия отдел използваме хартиени документи, които трябва да се дигитализират. След това обхождам отделните участъци, където извършвам същинския контрол на произведените изделия, както и на входящите материали.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Работата ми е много динамична. Няма два еднакви дни и се работи в колектив, което на мен ми харесва. Хората в компанията са взаимосвързани и винаги можеш да разчиташ на колегите си, които са готови да помогнат с всичко и да ми дадат ценни съвети.

 

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

 

Едно от най-трудните и предизвикателни неща е да погледнеш обективно върху собствената си работа. Човек трябва да е достатъчно критичен към действията си и да знае, че винаги има няколко начина да извършиш определена задача, но това, към което трябва да се стремим е безкомпромисно качество и отлични резултати.

 

Какви са Вашите професионални мечти?

 

Вярвам, че всеки човек се чувства по-добре, когато израства професионално и се обогатява. Това се постига, когато има динамичност в работата и се радвам, че тук имам възможност всеки ден да научавам нещо ново.

 

Къде е балансът между личния и професионалния живот?

 

Балансът е в това да си изцяло отдаден на всичко, което правиш. Когато дойдеш на работа, оставяш семейните задължения вкъщи, докато не се прибереш вечер. Когато си тръгнеш от работа, оставяш работните ангажименти за следващата сутрин, когато отново ще се върнеш.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Проверявам дали съм приключила със задачите си докрай. Това ме удовлетворява най-много.


 

Повече информация за БКК 95 ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи