Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Милен Петров, производствен директор в БКК 95: „Ако трябва да избирам отново, пак бих станал инженер“

09.04.2020 г.


„За да получиш уважението на колегите си, без значение дали си ръководител, директор или сътрудник, първо трябва да им покажеш, че могат да ти вярват“ 


Милен Петров


Днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ ще Ви срещнем с инж. Милен Петров, производствен директор в БКК 95 ООД, за да Ви разкажем защо е избрал именно тази професия и как преминава неговият работен ден. Ще разберем какво означава за него успешен край на работната смяна, как се справя с грижата за около 370 човека персонал и как ги мотивира всеки ден да вършат работата си с желание. И не на последно място, ще научим какви са неговите професионални мечти и как ги постига. Отговорът на тези и още много интересни факти от професионалното му ежедневие четете в следващите редове.

 

Здравейте! Как се казвате и каква длъжност заемате?

 

Казвам се Милен Петров и съм производствен директор в БКК 95. Работя в компанията от 6 години.

 

Какво е Вашето образование?

 

Завършил съм „Комуникационна техника и технологии“ в Технически университет – Габрово.

 

Разкажете ни как разбрахте, че инженерната професия е вашето призвание?

 

Би могло да се каже, че техниката ми е „на сърце“ още от дете. Баща ми се пенсионира като началник „Енергомеханичен“ отдел на АЕЦ Козлодуй, където поддържаха и ремонтираха реакторите. Майка ми е икономист и работеше като главен счетоводител на централата. Аз съм човек, който обича движението и комуникацията. Харесва ми да работя с ръцете си, както и предизвикателството да се справям с все по-трудни задачи. Ако трябва да избирам отново, пак бих избрал да съм инженер.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Режимът на работа в предприятието е двусменен и моето първо задължение сутрин е да проверя статуса на изпълнените задачи от предходната смяна и спрямо това да планирам работата на следващата. Важно е да се обхване всяко едно звено, като започнем от разкроя, металното производство, праховото боядисване, опаковането, шприцването на пластмаси и стигнем до втората производствена площадка на предприятието.

 

Споделете с какви проблеми се сблъсквате в процеса на работа?

 

Възникването на аварии е един от проблемите, пред които се налага да се изправяме. На първо място се стремим, ако можем да ги предвидим. Но ако не успеем, реагираме незабавно и ги отстраняваме, в момента в който се случат.

 

Също така, по време на отпуските, когато нямаме производство, разработваме план за отстраняване на належащи проблеми и цялостна профилактика на оборудването.

 

Какви са отношенията в екипа Ви?

 

Би могло да се каже, че имам грижата за около 370 човека, които са заети в производствените звена на компанията. Човешкият фактор е изключително сложен за контрол, тъй като е най-трудно предвидим. С времето съм установил, че „душата на човек се вади с памук“, а не с нож. Това ще рече, че ръководителят трябва да приложи индивидуален подход към всеки един отделен служител, за да може правилно да го мотивира и вдъхнови да се справи безупречно с работата си и да я върши всеки ден с желание.

 

За да получиш уважението на колегите си без значение дали си ръководител, директор или сътрудник, първо трябва да им покажеш, че могат да ти вярват, че имаш познания и си способен и във всеки момент на трудност ще сте заедно. Това се стремя да постигна като отношения в екипа си.

 

Какви са Вашите професионални мечти?

 

Напред и нагоре към следващото стъпало. Ако един човек няма желание и възможност да се разрива, спира да се старае и си мисли, че знае и може всичко.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Стремя се да не съм прекалено критичен към себе си, още повече, че не спирам да мисля за работата и след като се прибера вкъщи.


 

Повече информация за БКК 95 ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи