Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

 • Милен Петров, производствен директор в БКК 95: „Ако трябва да избирам отново, пак бих станал инженер“

  Милен Петров, производствен директор в БКК 95: „Ако трябва да избирам отново, пак бих станал инженер“

  Днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ ще ви срещнем с инж. Милен Петров, производствен директор в БКК 95 ООД, за да ви разкажем защо е избрал именно тази професия и как преминава неговият работен ден. Ще разберем какво означава за него успешен край на работната смяна, как се справя с грижата за около 370 човека персонал и как ги мотивира всеки ден да вършат работата си с желание. И не на последно място, ще научим какви са неговите професионални мечти и как ги постига.

 • Инж. Илчев от Костал: „Най-голямото удовлетворение идва, когато осъзнаеш, че си станал по-добър в своята работа“

  Инж. Илчев от Костал: „Най-голямото удовлетворение идва, когато осъзнаеш, че си станал по-добър в своята работа“

  Работата в Костал България Аутомотив среща инж. Спас Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения за автомобилната индустрия и път към индивидуалното професионално израстване. За най-ярките щрихи от професионалните ангажименти на инженер-конструкторите в дружеството, както и за обучението на инженерните специалисти говорим днес с инж. Илчев.

 • Инж. Павлов, технически директор в Трейс Ипома: Харесва ми да работя в компания, която се стреми да е на „гребена на вълната“

  Инж. Павлов, технически директор в Трейс Ипома: Харесва ми да работя в компания, която се стреми да е на „гребена на вълната“

  Какво е да изпитваш интерес към работата си в продължение на 20 години, въпреки всички трудности и предизвикателства, които срещаш. Да се стремиш да подобряваш работната среда, да изпробваш нови подходи, да даваш „зелена светлина" на нови идеи, да въвеждаш подобрени методи на работа и да си буквално на „ти“ с най-новите тенденции в производството. За екипа на Инженер.bg бе удоволствие да се срещне с инж. Александър Павлов, технически директор на Трейс Ипома АД.

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.

 • Инж. Борислав Борисов от БКК 95: „Интересът ми към инженерството започна от една брошура в кабинета по физика“

  Инж. Борислав Борисов от БКК 95: „Интересът ми към инженерството започна от една брошура в кабинета по физика“

  Как един млад човек, въпреки очакванията на семейството и приятелите си, от усилено изучаване на чужди езици в гимназията в крайна сметка става инженер? Това ще разберем от разказа на инж. Борислав Борисов от БКК 95 в рубриката на Инженер.bg, „Един работен ден на...“ днес. Ще научим още какво го е привлякло в инженерните науки и защо работата като конструктор-технолог в БКК 95 всъщност е точно „неговата“ работа, която върши с удоволствие от сутрин до мрак.

 • Васил Георгиев от Либхер-Транспортейшън Системс Марица: Когато възникне проблем, не питам „Кой?“, а „Защо?“

  Васил Георгиев от Либхер-Транспортейшън Системс Марица: Когато възникне проблем, не питам „Кой?“, а „Защо?“

  Когато бивш военен попадне в производствения отдел на голяма международна компания, ситуацията може да стане наистина интересна! Днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ ви срещаме с Васил Георгиев, началник смяна в Либхер-Транспортейшън Системс Марица, който ни разказа защо трябва да прекарваш обедната почивка с колегите си и колко е важно, когато възникне проблем, да не се пита „Кой?“, а „Защо?“. Вижте какво още сподели г-н Георгиев.

 • Инж. Маргарита Николова от БКК 95: Тайната на баланса между инженерната професия и семейството е отдаденост и в двете

  Инж. Маргарита Николова от БКК 95: Тайната на баланса между инженерната професия и семейството е отдаденост и в двете

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как уменията, старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството? Инж. Маргарита Николова, част от екипа на БКК 95 ООД, застана пред Инженер.bg, за да даде отговор на тези и много други въпроси и да разкаже какви са целите и мечтите ѝ в професионален план, както и как успява да ги постигне? Ето какво още сподели тя с нас.

 • Инж. Самоковлиев от Костал: „Ежедневно доказваме, че сплотеният екип успява да реши всеки проблем“

  Инж. Самоковлиев от Костал: „Ежедневно доказваме, че сплотеният екип успява да реши всеки проблем“

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад по отношение на най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. За предизвикателствата на работното място, за тяхното преодоляване и ролята на екипния дух разговаряме с инж. Цветан Самоковлиев – мениджър „Инструментален цех“, който е новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 • Инж. Иванов от Либхер-Транспортейшън Системс: Работя по дизайна на самолетни системи и това е вълнуващо!

  Инж. Иванов от Либхер-Транспортейшън Системс: Работя по дизайна на самолетни системи и това е вълнуващо!

  Ако споменаването на термина „машиностроене“ извиква в съзнанието ви асоциации на шум и изцапани с масло ръце, бързаме да разрушим тази представа, като ви запознаем с днешния гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Екипът на Инженер.bg разговаря с инж. Явор Иванов – част от най-новия отдел на Либхер-Транспортейшън Системс, в който се прави не какво да е, а конструиране на самолетни системи. Вижте какво ни разказа той за работата на инженер-конструктора.

 • Сенка Райкович от Стам Лтд: Установих се в България заради любовта ми към креативността в инженерната работа

  Сенка Райкович от Стам Лтд: Установих се в България заради любовта ми към креативността в инженерната работа

  Да се сблъскаш с нов език и нови порядки, да извървиш пътя на „чужденец“, да останеш заради стремежа към креативност в инженерната работа, да гониш изпълнението на амбициозни планове и да се усъвършенстваш всеки ден. Това е приключението на Сенка Райкович от Ниш, Сърбия. В рубриката „Един работен ден на...“ днес ще ви разкажем какви са предизвикателствата в ежедневието на един архитект по образование и инженер по призвание и как преминава нейният ден на работа в Стам Лтд.

Още от Машини, мех. системи