Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

 • Силвана Георгиева от Строително оборудване ЕООД: „Търсим мотивирани специалисти с желание за развитие“

  Силвана Георгиева от Строително оборудване ЕООД: „Търсим мотивирани специалисти с желание за развитие“

  „Трудолюбие и желание да учат и да се развиват – това са качествата, които търсим приоритетно в кандидатите за работа или стаж”, заяви г-жа Силвана Георгиева, мениджър „Човешки ресурси” в русенската компания Строително оборудване ЕООД, част от Групата Атлас Копко. В интервю за Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към ТУ – София, HR-специалистът споделя още, че що се касае до младите специалисти, очаква да види интерес към конкретната позиция, за която кандидатстват.

 • Индустриални роботи: За ползите от роботизираната техника в различните й области на приложение

  Индустриални роботи: За ползите от роботизираната техника в различните й области на приложение

  Индустриални Роботи ЕООД е сред фирмите, опериращи на българския пазар, които имат ясна визия и поглед по отношение на технологиите на бъдещето. Компанията предлага широка гама от напълно обслужени и рециклирани роботи втора употреба на световно утвърдени марки, при изключително достъпни условия. За ползите от използването на роботизирано оборудване в различни области на приложение, пред Инженер.bg коментира инж. Николай Георгиев, управител на българската компания.

 • Инж. Хаджийски: „Киттнер ме привлече с желанието си да инвестира в развитието на млади специалисти“

  Инж. Хаджийски: „Киттнер ме привлече с желанието си да инвестира в развитието на млади специалисти“

  Утвърдената немска компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау е дружество с над 20-годишна история, опит и традиции в областта на машиностроенето. Фирмата разполага с екип от доказани и висококвалифицирани специалисти в бранша, а повече за компанията, работната атмосфера, екипа от професионалисти, за предизвикателствата пред тях и за възможностите, които Киттнер предлага на младите инженери, пред Инженер.bg разказва инж. Костадин Хаджийски, инженер-конструктор във фирмата.

 • Николай Георгиев от Индустриални роботи: „Поемаме пълно следпродажбено обслужване на роботите втора употреба“

  Николай Георгиев от Индустриални роботи: „Поемаме пълно следпродажбено обслужване на роботите втора употреба“

  Индустриални Роботи е българска компания, развиваща дейност в сферата на роботизацията и автоматизацията. Дружеството е специализирано в продажбата, инсталацията и програмирането на промишлени роботи втора употреба. Повече за самата фирма, за оборудването, което предлага на българския пазар, за тенденциите при търсенето на техника „втора ръка“, за обслужването, поддръжката и приложението й, разказва специално за Инженер.bg инж. Николай Георгиев, управител на Индустриални роботи ЕООД.

 • Инж. Кирил Бакалов: „Да работя във фирма като Киттнер е голямо признание за мен“

  Инж. Кирил Бакалов: „Да работя във фирма като Киттнер е голямо признание за мен“

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау е немски производител на решения за индустрията с утвърдени традиции и опит. Дружеството притежава обширна производствена база край Пловдив, в която конструира и произвежда машини и съоръжения от неръждаема стомана за своите клиенти. Какво е да си служител в компания като Киттнер разказва за Инженер.bg инж. Кирил Бакалов, инженер-конструктор във фирмата. „Да работя в компания като Киттнер е голямо признание за мен и за положения от мен труд за развитието ми като професионалист“, заяви г-н Бакалов.

 • Йоханес Греме от BHTC България: Развойната дейност съчетава високото качество с елегантен дизайн и удобство

  Йоханес Греме от BHTC България: Развойната дейност съчетава високото качество с елегантен дизайн и удобство

  „В автомобилната индустрия развойната дейност е призвана да съчетае високото качество и здравината с елегантен дизайн и удобство на устройствата“. Това заяви Йоханес Греме, директор „Развойна дейност“ в Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД (BHTC България), в интервю пред Инженер.bg. Той разказа още за мотивацията и за спецификата на неговата работа, за предизвикателствата в нея, за отдела по развойна дейност на BHTC, както и за екипността и удовлетворението от работа.

 • Omega Air: Впечатлени сме от отношението и техническите познания на българските специалисти за нашите продукти

  Omega Air: Впечатлени сме от отношението и техническите познания на българските специалисти за нашите продукти

  По време на тазгодишното издание на изложенията МашТех, Вода София и Булконтрола се срещахме и разговаряхме с един от световно утвърдените производители на индустриални филтри и сепаратори – Omega Air, чиито продуктови решения на българския пазар предлага фирма ЛД. Представител на словенската компания – г-н Лука Тършар, мениджър „Продажби“ във фирмата, разказа пред Инженер.bg за партньорството си с ЛД, впечатленията от българския пазар, за техническите изделия и др.

 • Много нови продукти в обновеното и разширено портфолио на Meusburger

  Много нови продукти в обновеното и разширено портфолио на Meusburger

  “Meusburger е австрийска компания с над 50 годишен опит в производството на инструментална екипировка. Фирмата предлага богат асортимент от стандартни елементи, в комбинация с висококачествени продукти в сферата на сервизното оборудване“, коментира за Инженер.bg г-н Коста Стефанов, търговски директор за Югоизточна Европа в Meusburger. “На българския пазар компанията присъства вече 6 години“, допълни той.

 • Новата кинематика на машините на Hermle осигурява висока стабилност на процеса

  Новата кинематика на машините на Hermle осигурява висока стабилност на процеса

  „С обич към фрезоването, всеки ден, всяка област“. С този слоган на компанията Hermle започна своето представяне, по време на съвместния семинар с фирма Meusburger, търговският мениджър на Hermle за България, Сърбия и Македония, Георги Цанков, и има защо. Основана през 1938 г. в немкия град Госхайм, намиращ се в близост до Щутгарт, компанията Hermle стартира като малка фирма за производство на болтове, винтове, оси и т.н. Пренасочвайки постепенно своята дейност към производството на фрезови машини, днес тя е една от водещите компании в тази област.

 • СолТех: Софтуерната платформа NX PLM на Siemens PLM осигурява по-бързо и по-ефективно производство

  СолТех: Софтуерната платформа NX PLM на Siemens PLM осигурява по-бързо и по-ефективно производство

  Фирма СолТех е официален дистрибутор на Siemens PLM за България, водещ немски разработчик на софтуерни платформи, управляващи целия жизнен цикъл на едно изделие - от проектната фаза до самото производство“, коментира за Инженер.bg Николай Ангелов от СолТех. Той бе сред гост-лекторите на провелия се в Пазарджик съвместен семинар на фирмите Meusburger и Hermle, където заедно със своя колега Георги Бейрийски представиха интегрирания софтуер NX PLM на Siemens PLM.

Още от Машини, мех. системи