Интервю

 • Содибул: Eрозийните машини на Sodick предлагат високо качество на приемлива цена

  Содибул: Eрозийните машини на Sodick предлагат високо качество на приемлива цена

  Содибул прeдлага на българския пазар ерозийните машини на водещия японски производител Sodick. „Компанията е сред лидерите в производството на нишкови и обемни ерозийни машини с ЦПУ с над 30 годишен опит. Разполага с 5 производствени бази и два централни офиса в Европа – в гр. Ковънтри (Coventry), Англия и в Дюселдорф, Германия“, информира за Инженер.bg г-н Румен Цинцаров, управител на Содибул.

 • CAD/CAM/CAE решенията на Dassault Systemes и Mentor Graphics повишават иновацията и ефективността

  CAD/CAM/CAE решенията на Dassault Systemes и Mentor Graphics повишават иновацията и ефективността

  Инж. Албена Сергисова, Мениджър бизнес развитие във фирма Хайкад Инфотех пред Инженер.bg, за мисията да предлагаш висококласни инженерни решения у нас, за предизвикателствата пред които е изправена българската индустрия, за ползите от въвеждането на съвременни CAD/САМ/CAE системи в машиностроенето, енергетиката и електрониката, за инвестициите в обучението на млади инженери и затова как те могат да бъдат по-конкурентноспособни.

 • Предлагаме на клиентите ни не просто машини и съоръжения, а спокойствие

  Предлагаме на клиентите ни не просто машини и съоръжения, а спокойствие

  Инж. Пламен Ангелов, управител на утвърдената българска производствена и инженерингова фирма Мултиинженеринг, пред Инженер.bg, за хъса, мотивацията и трудностите да развиваш производство в България; за усилията да се утвърдим като доверен външен партньор, намиращ решения за повишаване на ефективността и производителността; за инвестициите не само в оборудване, но и в добри специалисти.

 • Тръбопроводни инсталации Parker Transair през погледа на производителя, дистрибутора и проектанта

  Тръбопроводни инсталации Parker Transair през погледа на производителя, дистрибутора и проектанта

  Статията е продължение на вече откритата в Инженер.bg тема за тръбопроводните инсталации Transair на Parker, през погледа на производителя, дистрибутора и проектанта. В първия материал ви запознахме с коментара на инж. Даниел Кузманов, ръководител на офиса на Parker Hannifin в България. В следващите редове, можете да прочетете интервюта с инж. Калоян Георгиев, генерален директор на Мава Индустриал, както и с Инж. Асен Кръстев, главен проектант в Клима-Комфорт.

 • Системите за съосявяне на PRÜFTECHNIK пестят време и разходи в индустрията

  Системите за съосявяне на PRÜFTECHNIK пестят време и разходи в индустрията

  Инж. Илиан Неделчев и инж. Георги Димитров от фирма Антем, пред Инженер.bg за партньорството с немската компания PRÜFTECHNIK Alignment Systems; за предлаганите от компанията технически и специфични приложения за съосяване; за индустриалните области, в които използването им е целево; за наскоро преминалото обучение по системите на PRÜFTECHNIK за съосявяне, за измерване на паралелност и равнинност.

 • Развиваме Каммартон непрекъснато, екипно, с малки стъпки

  Развиваме Каммартон непрекъснато, екипно, с малки стъпки

  Едно от емблематичните лица в търговията с индустриални продукти у нас - инж. Лилия Горанова от Каммартон с компетентност, откровеност и вдъхновение разказва пред Инженер.bg за опита си в разширяването на портфолиото на Каммартон балансирано, без "всеядност"; за умението да развиват бизнеса следейки "пулса на пазара"; за кадрите в качеството им на въпрос "за един милион долара", за умението на добрия мениджър да вижда еднакво добре навътре и извън ръководената от него фирма.

 • Не спираме да се развиваме и да чертаем перспективи

  Не спираме да се развиваме и да чертаем перспективи

  Инж. Христо Атанасов, мениджър-продажби на Адара Инженеринг, пред Инженер.bg, за екипа от професионалисти на фирмата, за все по-нарастващите изисквания от клиента, за плановете за развитие на структурата в страната, за добрите срокове на доставка и за оптималните складови наличности, както и за амбицията, в близко бъдеще да започнат да проектират и изграждат вакуумни системи по индивидуални проекти.

 • Силната конкуренция е много положителна за клиентите ни

  Силната конкуренция е много положителна за клиентите ни

  Инж. Павел Павлов и инж. Тодор Плачков, основатели на най-младия дилър на Autodesk за България – фирма М КАД, коментират пред Инженер.bg защо не се притесняват да работят на пазар с утвърдени играчи, споделят какви са модерните методи в предлагането на софтуер за проектиране, говорят откровено за мечтите си да развиват М КАД.

 • Работим усилено, за да имаме основания да се гордеем с проекта „Индуматик”

  Работим усилено, за да имаме основания да се гордеем с проекта „Индуматик”

  Инж. Кръстю Христов, основател и управител на Индуматик пред Инженер.bg, за дързостта да основеш инженерингова фирма в областта на индустриалната автоматизация у нас, за качествата, които са необходими, за да се прави успешен инженерингов бизнес в България, за свободата на избор и личната мотивация, за надеждата съвместно с колегите му да развиват Индуматик като структура с „пулс” и „импулс”.

 • Разполагаме с едно от най-модерните производства на вагон-цистерни в Европа

  Разполагаме с едно от най-модерните производства на вагон-цистерни в Европа

  Инж. Никола Василев, изпълнителен директор на ВРЗ – Карлово АД пред Инженер.bg за важността, която има репутацията на производителя, за възможностите за повишаване ефективността на производството и за бюрокрацията при усвояване на средства по европейските програми.

Още от Машини, мех. системи