Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • Видео: Новият 7-осен робот на FANUC R1000iA оптимизира операциите в автомобилната индустрия

  Видео: Новият 7-осен робот на FANUC R1000iA оптимизира операциите в автомобилната индустрия

  Автомобилната индустрия е бизнес с нисък марж и голям обем, тясно обвързан с производителността и поради тази причина представляващ естествена среда за промишлените роботи. „По време на изложението Fabtech 2017 бе показан R1000iA – новият 7-осов робот на FANUC, предназначен да замени 6-осовите релсови или портални роботи, освобождавайки по този начин подовото пространство за други операции“, коментираха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 • Стам Лтд – доказаният лидер в реализирането на складови системи и решения у нас и по света

  Стам Лтд – доказаният лидер в реализирането на складови системи и решения у нас и по света

  Над 1800 успешно реализирани проекта на складови системи у нас и по света и един безспорен лидер в областта на складовото оборудване! С това се свързва името на Стам Лтд ООД (STAMH Ltd.), достойно наследил дългогодишната дейност на утвърдената българска компания Сторакт БГ. Като част от международната верига от фирми STAMH Group, дружеството е специализирано в проектиране, доставка, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на всички видове складови системи и решения.

 • Лазатек: Инсталирахме първата машина от серията Cruiser на Maxmill в България

  Лазатек: Инсталирахме първата машина от серията Cruiser на Maxmill в България

  Създадената през 1996 г. компания Maxmill Machinery е специализирана в проектирането и производството на вертикални обработващи центри. „От самото си създаване Maxmill предоставя на своите клиенти надеждни машини за постигане на висока производителност, прецизност на обработката и отлично качество на продукцията. Щастливи сме да съобщим, че вече има инсталиран вертикален обработващ център от серията Cruiser на Maxmill и в България”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Лазатек, която от миналата година е партньор на компанията у нас.

 • Мултиинженеринг подобри качеството на предлаганите продукти и услуги с нова лазерна машина Trumpf Trumatic L 3050

  Мултиинженеринг подобри качеството на предлаганите продукти и услуги с нова лазерна машина Trumpf Trumatic L 3050

  Доказаният български производител в областта на машиностроенето Мултиинженеринг закупи и пусна в експлоатация нова лазерна машина Trumpf Trumatic L 3050, обявиха за Инженер.bg от дружеството. „Лазерното рязане представлява високоефективен метод за разкрояване на листов материал. За да подобрим качеството на тази услуга, инвестирахме в ново оборудване с мощност от 5 kW, даващо нови, многократно по-големи възможности за работа“, коментираха от екипа на фирмата.

 • Ново поколение абразивни дискове на Cibo обект на специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Ново поколение абразивни дискове на Cibo обект на специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  СР Абразиви & Инструменти е утвърден доставчик на електрически и пневматични инструменти и консумативи за тях. Фирмата си партнира с водещи производители в областта, което й позволява да предлага на своите клиенти от цялата страна продукти с доказано качество. Най-новото специално предложение на СР Абразиви & Инструменти е свързано с анонсирането на ново поколение абразивни дискове на белгийския производител на абразивни материали Cibo.

 • Кастива: Палцови вакуум помпи и компресори C-серия от Elmo Rietschle

  Кастива: Палцови вакуум помпи и компресори C-серия от Elmo Rietschle

  Сухите палцови помпи и компресори от серията С на немската компания Elmo Rietschle, част от структурата на Gardner Denver, ефективно и безконтактно генерират вакуум и сгъстен въздух на принципа на вътрешната компресия. „Подобно на пластинчатите роторни помпи и помпите Roots, палцовите компресори и вакуум помпи от серията С на Elmo Rietschle са конструирани на принципа на статичната компресия, осъществявана вътре в камерата”, информираха за Инженер.bg от фирма Кастива, която предлага продуктите на немския производител у нас.

 • Нов изключително компактен робот с универсално приложение M-10iD/12 от FANUC

  Нов изключително компактен робот с универсално приложение M-10iD/12 от FANUC

  Японската компания FANUC, световен лидер в производството на промишлени роботи, представя следващото поколение на доказаната серия роботи M-10iA. „Новият модел M-10iD/12 е първият от новата серия M-10iD – наследник на добре познатия и утвърден негов предшественик M-10iA/12. Той се характеризира с висока скорост на осите и най-добрата точност в своя клас. Доставките на новия робот ще започнат поетапно през 2018 г., за да улеснят потребителите в плавното преминаване към това ново поколение роботи“, съобщиха за Инженер.bg от Фанук България.

 • ЛД: Нова серия OSL въздушни изсушители за компресиран въздух от Omega Air

  ЛД: Нова серия OSL въздушни изсушители за компресиран въздух от Omega Air

  Словенската компания Omega Air вече 30 години произвежда високотехнологични продукти, предназначени за системи за очистване на газове. „Компактните изсушители на компресиран въздух OSL са особено подходящи за малки инсталации. Най-често те се използват в неголеми сервизи и работилници, които са оборудвани с по-малки компресори и съответно се нуждаят от по-ниска консумация на сгъстен въздух“, коментираха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, която предлага продуктовите решения на Omega Air на българския пазар.

 • Българското машиностроително предприятие РАИС с приз за социално отговорна компания

  Българското машиностроително предприятие РАИС с приз за социално отговорна компания

  По време на тазгодишните награди „Предприемач на годината“ в гр. Пазарджик, българският производител на металорежещи и металообработващи машини РАИС бе отличен с първо място за социално отговорна фирма. Тържествената церемония, организирана от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, се проведе в началото на декември 2017 г. Наградата бе връчена на инж. Нишан Бъздигян, управител на РАИС, от г-н Димитър Събев, председател на сдружението.

 • NSK разработи ново мобилно приложение за прецизни лагери

  NSK разработи ново мобилно приложение за прецизни лагери

  NSK разработи ново мобилно приложение, което опростява избора на прецизни лагери и свързания с тях процес на интеграция. Приложението помага на клиентите да се защитят от фалшиви продукти чрез функции, които могат да удостоверят автентичността на продуктите. Представянето на новото приложение съвпада с първите доставки на прецизни лагери на NSK в опаковки с уникални двуизмерни баркодове. За изделията, произведени в завода на компанията в Нюарк, Великобритания, приложението ще бъде пуснато през януари 2019 г.

Още от Машини, мех. системи