Новини

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  Димас Пласт: Индустриалното оборудване работи по-добре с техническите спрейове и течности на Weicon

  За един инженер по поддръжката е сериозно предизвикателство да намери качествени продукти за обработка и профилактика на оборудването, за което отговаря. „Разбираме затрудненията на нашите сътрудници. Ето защо избрахме да предлагаме първокласните продукти на Weicon, за да задоволим сериозните им изисквания, както и да спечелим нови клиенти“, съобщиха за Инженер.bg. от Димас Пласт – българска фирма, специализирана във вноса на висококачествени химични продукти.

 • РАИС разработи нова серия металообработващи машини Advanced Line

  РАИС разработи нова серия металообработващи машини Advanced Line

  От 16 до 21 септември Хановер отново ще събере машиностроители от цял свят в рамките на изложението EMO 2019. Избрахме да представим първите три машини от новата линия на РАИС Advanced Line точно на този престижен международен форум, защото в Хановер ще бъдат показани интелигентни решения за производството на бъдещето от целия свят. Това са двушпинделен CNC струг T250 MY-2S Advanced Line, вертикален обработващ център M450 Advanced Line и 5-осен обработващ център VMC400 Advanced Line.

 • Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

  Pionex – новото поколение формоващи метчици на Gühring

  Безстружковите метчици, или наричани още формоващи метчици, се използват за нарязване на вътрешна резба по метода на пластичната деформация. Инструментите Pionex се характеризират с нова многоъгълна форма за 30% по-малък въртящ момент. Освен това новите формоващи метчици са с оптимизирани канали за смазване и охлаждане, както и финишно покритие за по-голяма износоустойчивост. Чрез промяна на геометрията Gühring успя да оптимизира контактната зона между инструмента и обработвания материал.

 • Лесно и бързо проектиране на линейни направляващи с инструмента Click!Speedy на NSK

  Лесно и бързо проектиране на линейни направляващи с инструмента Click!Speedy на NSK

  Конструкторите на машини и съоръжения вече имат достъп до удобния онлайн инструмент на NSK за проектиране на индивидуални линейни направляващи на базата на бърз и лесен за използване формат, съобщиха за Инженер.bg от NSK България. „Чрез Click!Speedy на NSK е възможно персонализирано проектиране с подробни технически характеристики като типоразмер, дължина, уплътнения, смазки, смазочни блокове и др.“, допълниха от офиса на водещия японски производител у нас.

 • Обучение по професия „Машинен техник“ в Либхер-Хаусгерете Марица – инвестиция в бъдещето

  Обучение по професия „Машинен техник“ в Либхер-Хаусгерете Марица – инвестиция в бъдещето

  Имате средно или висше образование и обичате работата с технически средства в сферата на металообработката? Питате се как да инвестирате правилно в своето професионално бъдеще? Учебният център на Либхер-Хаусгерете Марица има отговор за вас! В него ежегодно се провежда обучение за придобиване на професионална квалификация по професия „Машинен техник“. То е насочено към амбициозни млади хора и има за задача да провокира интереса им към дейността на компанията.

 • Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Утвърдената италианска компания PNR е разработила специални дюзи, които удовлетворяват и най-строгите изисквания за противопожарната безопасност в магистрални, пътни и железопътни тунели. „Европейската комисия, в качеството си на институция, която отговаря за програмата „Хоризонт 2020“ за научни изследвания и иновации за периода 2014-2020 г., връчи на PNR Italia сертификат за върхово постижение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

  Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

  MasterTig е добре познато име в продуктовото портфолио на утвърдения финландски производител на заваръчно оборудване Kemppi. „Неотдавна компанията изцяло преобрази тази серия. Сега MasterTig са не само усъвършенствани заваръчни апарати, но представляват напълно ново оборудване за професионална употреба в областта на TIG и MMA заваряването с прав и променлив ток“, коментираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

 • Бибус: Thomson създаде онлайн инструмент за оразмеряване и избор на линейно задвижване

  Бибус: Thomson създаде онлайн инструмент за оразмеряване и избор на линейно задвижване

  Thomson, водещ производител на решения за управление на движението, създаде нов онлайн инструмент Linear MOTIONEERING™, който помага на проектантите прецизно да определят и избират електрически линейни задвижващи механизми. Изключително големите възможности на инструмента включват поддръжката на интерактивна серия от въпроси, които улесняват потребителите и им дават възможност да се възползват от обширната база знания на Thomson.

Още от Машини, мех. системи