Новини

 • Тихерт е производител с традиции на качествена инструментална екипировка и нестандартно оборудване

  Тихерт е производител с традиции на качествена инструментална екипировка и нестандартно оборудване

  Тихерт е българска производствена компания, която в продължение на десетилетия изгражда име на надежден доставчик на инструментална екипировка и нестандартно оборудване. „Нашата фирма разработва и произвежда специални инструменти, технологично оборудване и шприцформи в пълно в съответствие с изискванията на клиентите. Ние разработваме комплексни решения – от проектирането, моделирането и производството, до пускането в експлоатация“, коментираха за Инженер.bg от офиса на Тихерт.

 • Софиана: Пневматични цилиндри P1S на Parker за хранително-вкусовата промишленост

  Софиана: Пневматични цилиндри P1S на Parker за хранително-вкусовата промишленост

  Серията цилиндри от неръждаема стомана P1S на лидера в производството на пневматично оборудване Parker Hannifin е специално предназначена за използване в тежка експлоатационна среда. Хигиенното изпълнение с гладка конструкция, външните уплътнения от флуоркаучук и предварителното запълването на цилиндрите с грес, определят приложимостта на цилиндрите при производството на храни и напитки. Моделите от серията са одобрени за използване в хранително-вкусовата промишленост.

 • Бибус: Със системата за организация на работното място Toolpanel на item подходящият инструмент е винаги подръка

  Бибус: Със системата за организация на работното място Toolpanel на item подходящият инструмент е винаги подръка

  С усъвършенстваната система за организация на работните места за ръчни операции Toolpanel, немската компания item Industrietechnik осигурява повече място, ред и прегледност на инструментите. Използвайки профилни панели с жлебове 8, потребителите могат да подреждат своите инструменти в общо 19 канала на системата. Панелната конструкция води до лесно интегриране в съществуващите работни места и предлага много място за аксесоари отпред и отзад на панела.

 • Обработвайте лесно и прецизно неръждаема стомана с Finit-All. Сега на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  Обработвайте лесно и прецизно неръждаема стомана с Finit-All. Сега на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  „Обработката на неръждаема стомана никога не е била толкова лесна, колкото с Finit – All. Затова ние от СР Абразиви & Инструменти, официален представител на международната компания Cibo Abrasives, искаме да зарадваме нашите клиенти с ново топ предложение на специална цена“, обявиха от дружеството. „Представяме на вашето внимание Finit – All, инструмент от Cibo Abrasives за тези, които не са запознати с неръждаемата стомана или рядко работят с нея“, допълниха от фирмата.

 • Рапид: „За нас директната среща с потребителите e много важна“

  Рапид: „За нас директната среща с потребителите e много важна“

  От 1995 г. фирма Рапид ЕООД неизменно присъства на Международния технически панаир в Пловдив. Защото държи на традициите и на директния контакт с клиентите си от бита, индустрията и строителството. „Техническият форум ни дава възможност да запознаем посетителите с нашата дейност и да им предложим решения от стомана и сплави както за външни и интериорни пространства, така и за проекти, ориентирани към изграждането на производствени обекти“, коментираха за Инженер.bg от фирма Рапид.

 • Комбинирани машини за лазерно рязане на тръби и листов материал P-T на Bodor – универсални, безопасни, екологични

  Комбинирани машини за лазерно рязане на тръби и листов материал P-T на Bodor – универсални, безопасни, екологични

  Бодор България е представител у нас на един от най-големите производители на машини за лазерно рязане на метални тръби и листове в света Bodor Laser. С комбинираните лазери с марката Bodor потребителите могат да обработват тръби и листов материал от черна и неръждаема стомана, както и от цветни метали. „Мултифункционалният център за обработка на листов и тръбен материал предоставя възможност за оптимизация на всяко производство на метални изделия“ съобщиха от Бодор България.

 • Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Утвърденият български производител на складово оборудване ВЕНИ и Ко посреща клиентите си от цялата страна в нов шоурум в столицата. Той се намира на бул. „Ботевградско шосе“ 118, в блок 111. „Гостите ни могат да намерят различни видове складови колички – платформени, гарови, специални, транспалетни, както и някои модели от сериите „Високоповдигачи за европалети“ и „Ръчноводими електрокари“ с марка VENI”, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска производствена компания.

 • Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Ден след ден върху големи участъци от конвейерните ленти се натрупват остатъци от пренасяните насипни материали. Това, от една страна, пречи на нормалното транспортиране на материала, а от друга – води и до повреда на важни съоръжения. Загубите от престои и високите разходи са непосредствено следствие от замърсяването на конвейерните ленти. Тъй като не са създадени все още универсални чистачи, компанията VSR предлага модулната система Vibrex.

 • Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Специалистите по дизелови двигатели са наясно колко е важно да разполагат с надежд-но оборудване за презареждане с AdBlue – реагента, използван за пречистване на изгоре-лите газове. А от българската компания Аква Системи имат решение и за това прило-жение. Част от портфолиото на фирмата са помпите и системите за трансфер и мо-ниторинг на AdBlue на италианския производител Piusi, в.т.ч. диспенсъри, пистолети, ръчни помпи, разходомери, маркучи и др.

 • Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  Schaeffler с акцент върху интелигентното движение и роботизация на EMO 2019

  От 16 до 21 септември 2019 г. се проведе тазгодишното издание на най-голямото изложение в областта на металообработката EMO 2019. Под мотото „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, или „Интелигентните технологии управляват производството на утрешния ден!“, в Хановер бе демонстриран целият спектър от съвременни металообработващи технологии. Schaeffler представи механични компоненти, електрически задвижвания и цифрови решения, които осигуряват значително по-голяма производителност и качество за следващото поколение машини.

Още от Машини, мех. системи