Новини

 • Рубриката „Анкети“ на Инженер.bg с нова „премяна“ и много повече възможности

  Рубриката „Анкети“ на Инженер.bg с нова „премяна“ и много повече възможности

  Скъпи читатели, приятели и почитатели на Инженер.bg! Уважаеми колеги!

  Щастливи сме да обявим, че в началото на настъпващата есен, както старите листенца падат, за да дадат старта на едно ново начало през пролетта, ние от Инженер.bg решихме изцяло да сменим стария облик на анкетата ни, стартирайки нова рубрика „Анкети“ - с нова визия, съвременни възможности, история, анализи, задълбочени и актуални за бранша теми!

 • Режещи инструменти на Taegu Tec на промоционални цени през септември от Теко Тек БГ

  Режещи инструменти на Taegu Tec на промоционални цени през септември от Теко Тек БГ

  Специални цени за септември на някои от най-използваните инструменти на водещия корейски производител Taegu Tec обяви българската компания Теко Тек БГ, която предлага продуктите на фирмата у нас. „С настоящата промоционална кампания всички наши клиенти могат да закупят с отстъпки до 60% от цената режещи инструменти, в т.ч. канални и отрезни пластини за струговане, държачи, керамични пластини и пластини за чугун“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Промоционални комплекти с ъглошлайф с удължена глава Finit-Easy от СР Абразиви & Инструменти

  Промоционални комплекти с ъглошлайф с удължена глава Finit-Easy от СР Абразиви & Инструменти

  Нова промоционална кампания обяви утвърденият български доставчик на електрически и пневматични инструменти и консумативи за тях СР Абразиви & Инструменти. Възползвайте се от най-новото атрактивно предложение, като закупите на специална цена висококачествен ъглошлайф с удължена глава Finit-Easy за професионално шлайфане на трудно достъпни места. Електрическата машина се предлага както самостоятелно, така и в комплект с абразиви. Побързайте – количествата са ограничени!

 • БР Техника: Ново поколение модулна транспортна система TS 5 на Bosch Rexroth, базирана на Industry 4.0

  БР Техника: Ново поколение модулна транспортна система TS 5 на Bosch Rexroth, базирана на Industry 4.0

  Bosch Rexroth е утвърден лидер в производството на прецизни, безопасни и енергийно-ефективни решения за контрол и задвижване. „Усъвършенстваната транспортна система TS 5 на компанията дава възможност за по-голяма свобода и гъвкавост при проектирането и реализацията на различни конфигурации за разполагане на производствено оборудване“, коментираха за Инженер.bg от фирма БР Техника, основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

 • Евромаркет Груп чества 25-годишен юбилей като лидер на българския пазар

  Евромаркет Груп чества 25-годишен юбилей като лидер на българския пазар

  Евромаркет Груп, утвърден доставчик на строителна и индустриална техника у нас, отбелязва своя 25-годишен юбилей през август т.г. „Гордеем се, че изцяло българска компания, каквато е нашата, е на лидерска пазарна позиция толкова години. За нас тази годишнина е специална – заради всеки наш служител, заради всеки реализиран проект и най-вече заради безкрайния труд и усилията, които не сме пестили нито за миг”, заяви пред Инженер.bg г-жа Боряна Радева, съосновател и главен мениджър на Евромаркет Груп.

 • Нов НРС-фрезер RF100 Speed на Guehring за труднообработваеми материали

  Нов НРС-фрезер RF100 Speed на Guehring за труднообработваеми материали

  Guehring, световен лидер в производството на металорежещи инструменти, включи в своето портфолио нов високо- производителен НРС-фрезер, предназначен за обработка на труднообработваеми материали. „Към настоящия момент RF100 Speed е най-острият и най-производителният HPC-фрезер от Ratio програмата на Gühring. Той се характеризира с 48° работна спирала и неравен режещ ръб, които осигуряват гладко и безшумно стружкоотнемане. Инструментът се предлага в няколко изпълнения", съобщиха за Инженер.bg от Гюринг-България.

 • Киров Компресорс: Центробежни въздушни компресори за високо налягане 1.03-4.21 MPa от Ingersoll Rand

  Киров Компресорс: Центробежни въздушни компресори за високо налягане 1.03-4.21 MPa от Ingersoll Rand

  Центробежните въздушни компресори на Ingersoll Rand са сред най-ефективните и надеждни компресорни блокове на пазара, а специалното им конструктивно изпълнение ги прави лесни за инсталиране, коментираха за Инженер.bg от фирма Киров Компресорс. От утвърдената българска търговска и инженерингова компания подчертаха, че всеки компонент на тези компресори е монтиран, свързан с тръбопровод и окабелен за удобна, еднопосочна въздушна и електрическа връзка.

 • Бимекс Лимитид: Индустриалният лидер Kawasaki Robotics чества 50-годишен юбилей

  Бимекс Лимитид: Индустриалният лидер Kawasaki Robotics чества 50-годишен юбилей

  Водещият японски производител на индустриални роботи и роботизирани автоматизирани системи Kawasaki Robotics през 2017 г. чества 50 години от своето основаване, информираха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид ООД, която предлага системите и решенията на Kawasaki Robotics на българския пазар. „Горди сме с факта, че вече половин век предлагаме съвременна роботизирана техника и допринасяме за развитието на индустрията по целия свят. За следващите 50 години си поставяме за цел да покорим нови индустриални сектори“, коментираха от Kawasaki.

 • РАИС финализира предсрочно проект за повишаване на производствената си ефективност

  РАИС финализира предсрочно проект за повишаване на производствената си ефективност

  Българската компания РАИС, утвърдена в производството и рециклирането на металорежещи и металообработващи машини с ЦПУ, завърши изпълнението на проект: „Повишаване на произвoдствения потенциал на РАИС ООД“. След сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на икономиката, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, дружеството успя да финализира всички дейности два месеца предсрочно през юни т.г.

 • Солтех: Научи се да програмираш роботи само за 87 min с безплатните онлайн обучения на Universal Robots Academy

  Солтех: Научи се да програмираш роботи само за 87 min с безплатните онлайн обучения на Universal Robots Academy

  Компанията Universal Robots (UR), пазарен лидер в областта на колаборативните роботи, създаде онлайн академия за програмиране на роботи Universal Robots Academy. Платформата включва различни практически модули за обучение с обща продължителност от 87 min. Те са безплатни и отворени за всеки, предлагайки интересни и практични интерактивни симулации, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солтех, партньор на UR за българския пазар.

Още от Машини, мех. системи