Новини

 • ВЕНИ и Ко обяви 13% отстъпка за новия модел маневрен електрокар повдигач - KMS.AC 1500/3,0

  ВЕНИ и Ко обяви 13% отстъпка за новия модел маневрен електрокар повдигач - KMS.AC 1500/3,0

  ВЕНИ и Ко., доказан български производител на складови машини, разработи нов модел маневрен, високоскоростен и енергоспестяващ електрокар повдигач - KMS.AC 1500/3,0, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Този модел принадлежи към серията ръчноводими електрокари високоповдигачи KMS.AC, която е сред най-предпочитаните складови машини за работа в складове, цехове и логистични бази”, допълниха от ВЕНИ и Ко. Моделът KMS.AC 1500/3,0 е производство през 2018 г.

 • АС-ДС: Най-малките сензори за налягане Precont PK4 на ACS-Control-System намират отлично приложение в машиностроенето

  АС-ДС: Най-малките сензори за налягане Precont PK4 на ACS-Control-System намират отлично приложение в машиностроенето

  Водещата немска компания в областта на измервателните технологии ACS-Control-System попълни своето портфолио с нов сензор за налягане Precont PK4. "Датчикът е двужилен, като се отличава с напълно заварена конструкция и HART комуникационен порт за програмиране. Предназначен е за измерване на относителното налягане в газове, пари, течности и запрашена среда, дори и в зони с потенциално експлозивна атмосфера", съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС.

 • Индуматик с патент на полезен модел за автоматизиране управлението на товарни вагони

  Индуматик с патент на полезен модел за автоматизиране управлението на товарни вагони

  Създаването на иновативни решения е основен фокус от дейността на Индуматик, водеща у нас инженерингова компания в областта на индустриалната автоматизация. Новаторството е част от стратегията на фирмата за запазване и разширяване на пазарните й позиции. В тази връзка българското дружество бе удостоено със сертификат от Патентното ведомство на Република България (ПВРБ) за разработката на автоматизирано решение за управление на товарни вагони.

 • С голям подем и „Power“ Wittmann Battenfeld отбеляза своята 10-годишнина

  С голям подем и „Power“ Wittmann Battenfeld отбеляза своята 10-годишнина

  През юни т.г. глобалният производител на шприц машини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld чества своята 10-годишнина в компанията на многобройни бизнес партньори и колеги. Събитието се проведе в производствената база на фирмата в град Котингбрун, Австрия. Сред изненадите за гостите по време на тържеството бяха 14 машини от серията Power, демонстриращи разнообразни възможности, процеси и приложения. Изложената програма бе съпътствана и от представяне на различни новости в гамата роботи и периферни устройства на Wittmann.

 • Две в едно: Новят TruLaser Tube 5000 на Trumpf съчетава рязане на тръби и резбонарязване в една машина

  Две в едно: Новят TruLaser Tube 5000 на Trumpf съчетава рязане на тръби и резбонарязване в една машина

  Водещият производител на лазерна техника и разработчик на метолообработващи технологии Trumpf добави нова функция към машините за рязане на тръби. „Новите TruLaser Tube 5000 имат възможност за индивидуално адаптиране към конкретна производствена линия, като включват и технологична операция за нарязване на резба. Това пести време и намалява логистичните разходи в производството“, съобщиха за Инженер.bg от Трумпф България.

 • Свредлата от серията RT 100 S на Guehring – оптимално решение за взискателни приложения

  Свредлата от серията RT 100 S на Guehring – оптимално решение за взискателни приложения

  С повече от 600 патента в световен мащаб, компанията Guhring е основен генератор на иновации в сектора на металообработката. Все по-специфичните материали и сложните детайли изискват и все по-ефективни инструменти, които да удовлетворят екстремните изисквания на машинната обработка. Серията RT 100 S е специално разработена за прецизна обработка на дълбоки отвори в стомана. Инструментите постигат висока скорост на подаване и оттам минимално време на обработката.

 • Бибус: Функция за синхронизация в линейните задвижвания на Thomson осигурява стабилност при обемни товари

  Бибус: Функция за синхронизация в линейните задвижвания на Thomson осигурява стабилност при обемни товари

  Водещият производител на механични решения за управление на движението Thomson Industries добави функция за синхронизация в своите електромеханични линейни задвижвания Electrak HD. „Проектантите на оборудване за многократно и равномерно преместване на големи и неудобни за обработка товари вече могат да разпределят тези товари синхронно върху до четири задвижващи механизма“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, която предлага продуктите на Thomson у нас.

 • МТГ от „Стажове“ 2018: „Приемственост и удовлетвореност са тайните на сплотения ни екип“

  МТГ от „Стажове“ 2018: „Приемственост и удовлетвореност са тайните на сплотения ни екип“

  Българският холдинг Метал Технолоджи Груп бе едно от утвърдените дружества, които взеха участие в седмото издание на кариерното изложение „Стажове“, което се проведе през април в Технически университет – София. „Предлагаме стажантски позиции и в трите ни завода – Осъм в гр. Ловеч, Алуком в гр. Плевен и Центромет в гр. Враца. Всички желаещи могат да кандидатстват до края на месец май, като изпратят CV на адрес hr@mtgbg.com”, съобщиха за Инженер.bg от МТГ.

 • Главните инженери в Киттнер Анлаген унд Машиненбау ще са ментори на стажантите в компанията през 2018 г.

  Главните инженери в Киттнер Анлаген унд Машиненбау ще са ментори на стажантите в компанията през 2018 г.

  По време на тазгодишното кариерно изложение „Стажове“, което се проведе на територията на Филиал Пловдив към Технически университет – София, екипът на Инженер.bg се срещна с г-жа Красимира Стоичкова, експерт „Човешки ресурси“ в Киттнер Анлаген унд Машиненбау. „Търсим амбициозни и целеустремени стажанти, които имат желание да навлязат детайлно в работата“, заяви тя по повод стажантската програма „Открий своя потенциал“, която дружество обяви по време на форума за работодатели.

 • NSK с нов актуализиран каталог за търкалящи лагери

  NSK с нов актуализиран каталог за търкалящи лагери

  Потребителите на търкалящи лагери от цяла Европа вече имат на разположение новата актуализирана техническа информация за едни от най-важните изделия в индустрията в преработения и обновен каталог за търкалящи лагери на NSK, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Този справочник от първа необходимост съдържа информация в обем от 700+ страници и се предлага както в онлайн електронна версия, така и във версия за печат“, допълниха от NSK. В него потребителите ще намерят множество технически данни.

Още от Машини, мех. системи