Новини

 • С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  Нов модел струг с ЦПУ вече е част от продуктовата палитра на утвърдената българска машиностроителна компания РАИС. „RAIS TTN 153 е машина, разработена по конкретно задание от клиент, подходяща за обработка на тръбни връзки с резбови съединения“, информираха за Инженер.bg от дружеството. Характерното при нея е, че тя е снабдена с два пневматични патронника – преден и заден. Моделът е подходящ за работа както в индустриални условия, така и на пригодени за целта работни площадки.

 • Wittmann Group със сериозни инвестиции в производствените си мощности по целия свят

  Wittmann Group със сериозни инвестиции в производствените си мощности по целия свят

  Wittmann Group е световен лидер в производството на шприцмашини, роботи и периферно оборудване за индустрията. Групата обхваща две основни дивизии – Wittmann Battenfeld и Wittmann, които оперират с 8 производствени бази в 5 държави. „За последните две години глобалната компания отново постигна значим ръст в продажбите, реализирайки оборот от стотици милиони евро и успявайки да постигне поставените от предходните години цели“, обявиха от Витман Батенфелд България.

 • Метал Технолоджи Груп търси партньор за изпълнение на гореща галванизация чрез потапяне и горещо поцинковане

  Метал Технолоджи Груп търси партньор за изпълнение на гореща галванизация чрез потапяне и горещо поцинковане

  Доказаната българска компания MTG търси нов партньор за изпълнение на специални покрития върху детайли, произведени от дружеството. В структурата на холдинга са включени три леярни – Осъм, Алуком и Центромет. „За да предоставим висококачествена и завършена продукция на нашите клиенти, се нуждаем от надежден и отговорен партньор, специализиран в нанасянето на електроотложено цинково покритие и реализацията на гореща галванизация чрез потапяне“, съобщиха от компанията.

 • Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Утвърдената на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически инструменти, машини и пневматични инструменти, СР Абразиви & Инструменти, ще зарадва своите потребители с ново топ предложение, съобщиха от компанията. „Представяме на вашето внимание по-мощния и по-лек лентов шлайф UBC 9-R на специалната цена от 865 лв. без ДДС. А към него сме подготвили и подарък – 10 броя ленти шкурка и 5 броя ленти кече“, заявиха от СР Абразиви & Инструменти.

 • SpaceCAD: Само сега използвайте безплатен 30-дневен тест на инженерния софтуер Siemens NX

  SpaceCAD: Само сега използвайте безплатен 30-дневен тест на инженерния софтуер Siemens NX

  SpaceCAD, наложен на пазара доставчик на инженерни софтуери, ви кани да се възползвате от 30-дневния безплатен тестов период на напълно неограничен лиценз за софтуера Siemens NX. „NX е решение, доставящо последно поколение инструменти за дизайн, симулации и производство, което позволява на компаниите да реализират стойност от технологията на дигиталните близнаци”, съобщиха за Инженер.bg от компанията – доставчик на софтуерните продукти на Siemens у нас.

 • Автожир Kallithea лети над Нова Зеландия! А теб те очаква Niki Rotors Aviation за летящ старт в кариерата

  Автожир Kallithea лети над Нова Зеландия! А теб те очаква Niki Rotors Aviation за летящ старт в кариерата

  Концепцията на автожирите съществува вече повече от век. „За разлика от хеликоптера, автожирът разчита на въртящите се роторни лопатки за издигане, а за придвижване в хоризонтална посока – съответно на двигател, включен във винтова тласкателна конфигурация. Тони Ънуин от Нова Зеландия лети на автожири от много години. Увеличаването на броя на този тип летателни средства в презокеанската държава до голяма степен се дължи на него“, информираха от фирма Ники Ротор Авиейшън.

 • Новите роботи SCARA на FANUC съчетават скорост и прецизност

  Новите роботи SCARA на FANUC съчетават скорост и прецизност

  Роботите SCARA на глобалния лидер в областта на роботизацията FANUC са предпочитан избор за предприятия, в които се извършва роботизиран монтаж на неголеми изделия. Уникалната конфигурация на SCARA е проектирана за различни операции по поставяне и вземане на материали. „Роботите SCARA с основание могат да се разглеждат като следващо техническо ниво по отношение на скорост и прецизност. Те представляват оптимално решение за операции по вдигане и преместване, монтаж, инспекция и опаковане“, информираха от ФАНУК България.

 • Не пропускайте атрактивната есенна промоция на ВЕНИ и Ко

  Не пропускайте атрактивната есенна промоция на ВЕНИ и Ко

  Утвърденият български производител на складова техника ВЕНИ и Ко обяви старта на атрактивна есенна промоция, от която всички клиенти на фирмата могат да се възползват до 31 декември 2018 г. „В рамките на промоционалното предложение всеки наш клиент, закупил складова техника и резервни части на стойност над 5 000 лв. без ДДС, ще получи ваучер за отстъпка на стойност 300 лв. при следваща поръчка“, съобщиха за Инженер.bg от ВЕНИ и Ко. Te уточниха още, че ваучерът може да бъде използван до 31 март 2019 г., независимо от вида и броя на закупените изделия.

 • Джи Ойл Експерт предлага богата палитра от продукти, свързани с металообработката, вече и онлайн

  Джи Ойл Експерт предлага богата палитра от продукти, свързани с металообработката, вече и онлайн

  Изключително добре разработен и разнообразен електронен магазин отвори Джи Ойл Експерт, утвърден дистрибутор на продукти в областта на металообработката. „В нашия онлайн магазин, който може да бъде посетен на адрес www.goilexpert-online.com, клиентите ни ще намерят голямо разнообразие от ултразвукови машини, спрей миещи машини, филтриращи системи, филтърна хартия, абсорбиращи продукти, инструменти и др.”, съобщиха за Инженер.bg от Джи Ойл Експерт.

 • СР Абразиви & Инструменти представя предпазител за прахови частици, разработен за ръчни машини от серията Suhner K

  СР Абразиви & Инструменти представя предпазител за прахови частици, разработен за ръчни машини от серията Suhner K

  Фирма СР Абразиви & Инструменти, която предлага на българския пазар електрически и пневматични инструменти на водещия швейцарски производител Suhner Group, представя на вниманието на своите клиенти, извършващи полиращи и шлайфащи операции, едно практично предложение – предпазител за прахови частици. Предпазителят е проектиран специално за серията ръчни машини Suhner K. Той не позволява на финия прах, които се отделя при шлайфане и полиране, да проникне в мотора на машината.

Още от Машини, мех. системи