Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Новини

 • БР Техника: Ходовите винтове PLSA на Bosch Rexroth са олицетворение на силата на планетарните механизми

  БР Техника: Ходовите винтове PLSA на Bosch Rexroth са олицетворение на силата на планетарните механизми

  Те не идват от друга галактика, но са с класи над другите - продуктовата линия от планетарни винтови механизми PLSA на Bosch Rexroth постига показатели по натоварване два пъти по-високи от други, предлагани на пазара системи с предварително натягане. Това увеличава експлоатационния живот на устройствата до осем пъти. Bosch Rexroth предлага разнообразни PLSA задвижвания, които са познати още като ходови винтове, и намират приложение за прецизно преместване на големи товари.

 • Atlas Copco: „Първостепенната ни грижа е да защитим нашите служители, дейността ни и бранша, в който оперираме“

  Atlas Copco: „Първостепенната ни грижа е да защитим нашите служители, дейността ни и бранша, в който оперираме“

  Atlas Copco, водеща международна компания в областта на оборудването за компресиран въздух и газове, вакуумни системи и сервиз, също предприе мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. С цел да се намалят рисковете и да не се разпространява допълнително болестта – както сред служителите, така и сред клиентите и други лица, компанията обяви, че въвежда ограничения за пътуване и предпазни здравни мерки. Това означава намаляване на физическите срещи и работа от вкъщи.

 • Трокут Тест Груп: „Продължаваме да подкрепяме нашите клиенти отдадено и в сегашната ситуация“

  Трокут Тест Груп: „Продължаваме да подкрепяме нашите клиенти отдадено и в сегашната ситуация“

  Навсякъде по света фирмите вече действат в условията на силно променена бизнес среда. Trokut Test Group също отправи послание към своите клиенти, с което ги увери, че компанията ще им съдейства при решаването на всички възникнали конкретни ситуации. Поради динамичните промени в света във връзка с разпространението на Covid-19, както и вследствие на въведените мерки от властите, Трокут Тест Груп направиха промени в стила си на работа.

 • SpaceCAD пуска безплатни тестови версии на Solid Edge, NX CAD и NX CAM, за да сте конкурентни и след COVID-19

  SpaceCAD пуска безплатни тестови версии на Solid Edge, NX CAD и NX CAM, за да сте конкурентни и след COVID-19

  „Използвайте времето, в което COVID-19 ни затвори по домовете, за да усъвършенствате Вашите знания и да се запознаете с най-добрите средства за проектиране и производство“, призоваха специалистите от фирма SpaceCAD. Българското дружество, специализирано в областта на индустриалните софтуерни решения, предоставя уникална възможност да тествате мощните способности за 3D проектиране и производство, а инициативата е съвместно със Siemens Digital Industry software.

 • Какви мерки предприе ФАНУК България, за да гарантира непрекъсната подкрепа на своите клиенти в условията на епидемия

  Какви мерки предприе ФАНУК България, за да гарантира непрекъсната подкрепа на своите клиенти в условията на епидемия

  През изминалите дни един от световните лидери в разработката и производството на роботи и роботизирани системи – японската компания FANUC, предприе редица мерки с цел да осигури непрекъсната работа и възможно най-доброто обслужване на своите клиенти. „Нашата основна цел е да продължим да работим при стриктно спазване на мерките за опазване здравето както на нашите служители, така и здравето на нашите клиенти“, заявиха за Инженер.bg от офиса на ФАНУК България.

 • Обработката на композитни материали вече е по-бърза и по-евтина с нова технология на Gühring

  Обработката на композитни материали вече е по-бърза и по-евтина с нова технология на Gühring

  В съвременната индустрия все повече се акцентира върху детайли от CMC материали, например керамика с армиращи влакна или т.нар. композитни материали. „Проект на Gühring, осъществен в сътрудничество с Центъра по аерокосмонавтика и въздухоплаване на Германия DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt) показва, че с инструмент от поликристален диамант с масивна глава, комбиниран с нова технология на фрезоване, може да се постигне значително намаляване на времето за обработка.

 • ЛД с безвъзмездна доставка на компоненти за системите за сгъстен въздух в българските болници

  ЛД с безвъзмездна доставка на компоненти за системите за сгъстен въздух в българските болници

  В условията на извънредното положение, въведено в Република България от 14.03.2020 г. до 13.04.2020 г с решение на Народното събрание, фирма ЛД ООД достави спешно и безвъзмездно необходимите компоненти за системите за захранване със сгъстен въздух на допълнителни апарати за обдишване в интензивното отделение на УМБАЛСМ „Н.Й. Пирогов“. „Всяка болница в страната може да разчита на нашето адекватно и денонощно съдействие", съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД.

 • Бимекс Лимитид: Mazak стартира производството на нова базова машина с едновременна обработка по 5 оси

  Бимекс Лимитид: Mazak стартира производството на нова базова машина с едновременна обработка по 5 оси

  Корпорацията Yamazaki Mazak разработи нов вертикален обработващ център за едновременна обработка по 5 оси, който е специално проектиран за европейския пазар в завода на Mazak във Великобритания. „Новият модел CV5-500 се предлага на конкурентната цена, което го прави особено подходящ за малки и средни предприятия“, коментираха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, която предлага металообработващите машини с марка Mazak на пазара у нас.

 • Циркониеви ламелни дискове Aten за обработка на неръждаема стомана от СР Абразиви & Инструменти

  Циркониеви ламелни дискове Aten за обработка на неръждаема стомана от СР Абразиви & Инструменти

  СР Абразиви & Инструменти, утвърден доставчик на електрически и пневматични инструменти и консумативи за тях, обяви пред Инженер.bg своето ново промоционално предложение. Сега циркониевите ламелни дискове с размер 125 mm и едрина К60 на турския производител Aten се предлагат на специална цена. Дисковете са изключително подходящи за обработка на неръждаема стомана и гарантират постигането на изключително добър резултат.

 • JLAB: Свържете роботизираните производствени системи във Вашето предприятие с C-Gate на Cloos

  JLAB: Свържете роботизираните производствени системи във Вашето предприятие с C-Gate на Cloos

  Като водещ специалист в областта на заваряването, немският производител Cloos активно работи в посока разработка и развитие на иновативни заваръчни решения и технологии, отговарящи изцяло на принципите на Индустрия 4.0. „Един от последните успешно реализирани проекти на компанията е революционната система за управление на роботизираните заваръчни процеси C-Gate“, съобщиха за Инженер.bg от фирма JLAB, официален представител на Cloos за българския пазар.

Още от Машини, мех. системи