Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • РАИС демонстрира нови модели високопроизводителни стругове и центри

  РАИС демонстрира нови модели високопроизводителни стругове и центри

  Нови модели обработващи центри и стругове бяха основни акценти в тазгодишното участие на водещия български производител на металообработващи машини РАИС на международното изложение MashTech & InnoTech 2018. По време на форума, който се проведе в периода от 26 до 29 март 2018 г. в Интер Експо Център - София, посетителите на щанда на РАИС имаха възможност да наблюдават работата на универсален струг модел T250-2S, 5-осен вертикален обработващ център VMC600, както и двушпинделен струг с автоматично отвеждане на детайла Citizen Miyano BNA42.

 • Фирма Илва вече посреща клиенти и партньори в нов офис

  Фирма Илва вече посреща клиенти и партньори в нов офис

  Фирма Илва, доказан доставчик на помпи и помпено оборудване, започна 2018 г. с няколко значими за дружеството промени. „На първо място това е откриването на нашия нов офис, който се намира на адрес София 1638, ул. „Павел Красов“ 27. Фирмата ни вече е представена и онлайн чрез наш собствен уеб сайт, който може да бъде посетен на адрес www.ilva.bg. Инвестирахме и в разработването на изцяло нова визия на фирменото ни лого“, информираха за Инженер.bg от Илва. Фирменият уебсайт на Илва е разработен съобразно най-новите тенденции в областта.

 • Нови свободни инженерни позиции и атрактивен майсторски клас анонсираха от СиТийм

  Нови свободни инженерни позиции и атрактивен майсторски клас анонсираха от СиТийм

  Поредна доза новини от водещата HR-компания СиТийм! В началото на пролетта експертите от българското дружество, специализирано в подбора на персонал, информираха Инженер. bg за новитe свободни работни позиции на трудовия пазар в областта на техниката и инженерната дейност, по които посредничи. Наред с това Георги К. Първанов, управител на СиТийм, анонсира и любопитно събитие, насочено към лидерските умения на всеки от нас и чиито организатор е компанията.

 • Нова гама комбинирани компресирани дискове на Cibo на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  Нова гама комбинирани компресирани дискове на Cibo на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  Cibo, утвърден белгийски производител на абразивни материали, разработи нова гама комбинирани компресирани дискове Rebel One Combi, предназначени за шлайфане и полиране, съобщиха за Инженер.bg от фирма СР Абразиви & Инструменти. Дисковете Rebel One Combi са патентовано решение на Cibo, което спестява време и средства. В момента дискове от гамата са обект на специално предложение и могат да бъдат закупени на промоционална цена от 26 лв. без ДДС.

 • Атлас Копко България: Представяме ви компресора на спокойствието – Atlas Copco GA 75-110 VSD+

  Атлас Копко България: Представяме ви компресора на спокойствието – Atlas Copco GA 75-110 VSD+

  „Най-добрите компресори са тези, за които никога не трябва да се притеснявате. С новия модел GA 75-110 VSD+ Atlas Copco осигурява точно това спокойствие в допълнение с енергийни спестявания средно с 50%“, коментираха за Инженер.bg от Атлас Копко България, дъщерно дружество на утвърдения шведски производител на индустриални решения у нас. Новото поколение компресори на Atlas Copco не само генерират висококачествен сгъстен въздух, но са гарант за ниска консумация на енергия.

 • Autodesk Product Design & Manufacturing Collection с два нови високотехнологични продукта и 10% отстъпка от КАД Пойнт

  Autodesk Product Design & Manufacturing Collection с два нови високотехнологични продукта и 10% отстъпка от КАД Пойнт

  Софтуерната колекция Autodesk Product Design & Manufacturing Collection включва едни от най-предпочитаните от инженери и проектанти софтуерни продукти за машинно конструиране. „Сега колекцията е допълнена с два нови високотехнологични продукта - Nastran In-CAD и HSM Ultimate, а при закупуването й в момента, всеки наш клиент ще получи 10% отстъпка“, информираха за Инженер.bg от КАД Пойнт, златен партньор на Autodesk за България.

 • Антем: Ефективна лазерна центровка на валове с Shaftalign OS3 на Prüftechnik

  Антем: Ефективна лазерна центровка на валове с Shaftalign OS3 на Prüftechnik

  Прецизното центриране на вала удължава експлоатационния живот на всяка една машина. То води до намаляване на разходите в различни аспекти и до по-чиста околна среда. Техническите екипи за поддръжка в различни промишлени отрасли по целия свят използват модерните системи на Prüftechnik за измерване и центриране на ротационни машини. Прецизната и интуитивна работа с Shaftalign OS3 превръща този уред в оптимален помощник при стандартни задачи за центровка на ротационни машини, като помпи, двигатели, редуктори и компресори.

 • Метал Технолоджи Груп представя стажантската си програма за 2018 г.

  Метал Технолоджи Груп представя стажантската си програма за 2018 г.

  Метал Технолоджи Груп АД стартира прием на стажанти за летния сезон на 2018 г., за заводите си Осъм АД, гр. Ловеч, Алуком АД, гр. Плевен, и Центромет АД, гр. Враца. „От кандидатите очакваме да са студенти 3-ти или 4-ти курс в инженерна специалност, да притежават добра теоретична подготовка и най-важното - да имат желание да се развиват в промишлеността”, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Предприятията предлагат платен стаж с гъвкаво работно време, който ще обхване периода юни - септември 2018 г.

 • КАД Пойнт със специална промоционална кампания за притежатели на стари лицензи за продукти на Autodesk

  КАД Пойнт със специална промоционална кампания за притежатели на стари лицензи за продукти на Autodesk

  Специално предложение към всички притежатели на стари постоянни лицензи за продукт или колекция на Autodesk. От фирма КАД Пойнт, златен партньор на Autodesk за България. „До 20 април, всеки наш клиент, който върне стария си лиценз, ще може да закупи нов, едногодишен или тригодишен лиценз, с 25 % отстъпка“, информираха за Инженер.bg от фирмата. Предложението е валидно за почти всички продукти, предлагани от компанията от версия R14 до 2017.

 • Видео: Новият 7-осен робот на FANUC R1000iA оптимизира операциите в автомобилната индустрия

  Видео: Новият 7-осен робот на FANUC R1000iA оптимизира операциите в автомобилната индустрия

  Автомобилната индустрия е бизнес с нисък марж и голям обем, тясно обвързан с производителността и поради тази причина представляващ естествена среда за промишлените роботи. „По време на изложението Fabtech 2017 бе показан R1000iA – новият 7-осов робот на FANUC, предназначен да замени 6-осовите релсови или портални роботи, освобождавайки по този начин подовото пространство за други операции“, коментираха за Инженер.bg от ФАНУК България.

Още от Машини, мех. системи