Новини

 • Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с иновативна Hot Wire технология - акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с иновативна Hot Wire технология - акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Корпорацията Yamazaki Mazak демонстрира най-новия си хибриден многофункционален вертикален обработващ център с адитивни възможности, модел VC-500A/5X AM HWD, на международното изложение International Manufacturing Technology Show (IMTS), което се проведе в Чикаго, САЩ, съобщиха за Инженер.bg от Бимекс Лимитид. Водещият японски производител Yamazaki Mazak е основен партьор на българската фирма, която сe утвърди като важен доставчик на металообработващо оборудване.

 • Монтюпе ще произвежда иновативна цилиндрова глава с уникална комбинация от технически параметри

  Монтюпе ще произвежда иновативна цилиндрова глава с уникална комбинация от технически параметри

  Монтюпе е бенефициент по два проекта, финансирани по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020, което е ясен знак за неспиращото развитие и за стремежа към повишаване на производителността и подобряване на работните условия в предприятието, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Един от продуктите се отнася до въвеждане в производство на иновативна цилиндрова глава.

 • БР Техника: Нови линейни функционални модули от Bosch Rexroth с универсално приложение

  БР Техника: Нови линейни функционални модули от Bosch Rexroth с универсално приложение

  Bosch Rexroth е водещ световен производител на продукти и решения за ефективно и безопасно управление на движението в машини и системи от всякакъв вид и мащаб. Компанията има дългогодишен опит в областта на промишлените съоръжения и индустриалната автоматизация. Bosch Rexroth разработи нови функционални модули FMB и FMS за директно вграждане, които могат да се използват за по-голямата част от работните операции в машиностроенето.

 • Омникар БГ: „Индустриалните смазочни продукти и греси Mobil™ – гаранция за качество, опит и успех“

  Омникар БГ: „Индустриалните смазочни продукти и греси Mobil™ – гаранция за качество, опит и успех“

  Омникар БГ е доказана българска компания, официален дистрибутор на моторни и индустриални смазочни продукти с марката Mobil™ за България. Дружеството предлага обширна гама от над 350 смазочни масла и греси за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, индустриални машини и селскостопанска техника. Основни клиенти на фирмата са вносители на автомобили, сервизи, магазини за търговия на дребно, доставчици на масла и др.

 • Доказаните специалисти на ММ Механикс проектират и произвеждат инструментална екипировка

  Доказаните специалисти на ММ Механикс проектират и произвеждат инструментална екипировка

  ММ Механикс е утвърдено българско производствено предприятие, развиващо дейност в областта на механичната обработка на детайли. „Едно от основните направления в дейността ни е проектиране и производство на инструментална екипировка. Развитието на това направление и възможността да предложим всякакъв вид инструментална екипировка се обуславя от добре оборудваната производствена база и висококвалифицирания персонал“, информираха за Инженер.bg от дружеството.

 • Ники ЕООД вярва в потенциала на своите служители, повишавайки техните знания, умения и компетенции

  Ники ЕООД вярва в потенциала на своите служители, повишавайки техните знания, умения и компетенции

  Ники ЕООД, доказан български производител на цялостни концепции от метал и дърво за производствени и търговски обекти, стартира изпълнението на проект по устойчива заетост чрез придобиване на нови знания и умения в компанията. „Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и бюджета на Р. България“, информираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Guehring усъвършенства серията фрезери RF 100 Diver с оптимизирано вътрешно охлаждане

  Guehring усъвършенства серията фрезери RF 100 Diver с оптимизирано вътрешно охлаждане

  Фрезерите RF100 Diver на утвърдения немски производител на металообработващи инструменти Gühring са уникални режещи инструменти за високоскоростна обработка. „Отличните характеристики на инструментите и техният съвременен дизайн осигуряват оптимални резултати при металообработващите процеси. Сега серията е разширена с иновативно комбинирано вътрешно охлаждане както при пробиване, така и в процеса на фрезоване”, съобщиха за Инженер.bg от Гюринг-България.

 • РАИС разработва нова CNC фрезова машина за зъбни колела с наклонени зъби

  РАИС разработва нова CNC фрезова машина за зъбни колела с наклонени зъби

  РАИС ООД е доказан български производител на металорежещи и металообработващи машини с цифрово-програмно управление. Компанията разработва различни модели стругови и фрезови машини, снабдени с високопроизводителни, съвременни цифрово-програмни управления на Siemens, Heidenhain и Fanuc. „Сред най-новите ни развойни продукти е зъбофрезова машина, която ще може да произвежда зъбни колела с наклонени зъби, червячни колела и др.”, съобщиха за Инженер.bg от РАИС. Работната зона на машината ще бъде с диаметър 500 mm и дължина от 420 mm.

 • СР Абразиви & Инструменти с горещо лятно предложение – комплект Cibo за обработка на заваръчни шевове

  СР Абразиви & Инструменти с горещо лятно предложение – комплект Cibo за обработка на заваръчни шевове

  Утвърденият доставчик на електрически и пневматични инструменти, както и на консумативи за тях, СР Абразиви & Инструменти обяви старта на гореща лятна оферта. „Предложението ни е за всички, които срещат затруднения при обработката на заваръчни шевове в ъгли и труднодостъпни места. Сега те могат да се възползват от предимствата на промо комплекта – система Cibo на водещия белгийски производител на абразивни материали Cibo“, информираха от фирмата.

 • ВЕНИ и Ко обяви 13% отстъпка за ръчноводим електрокар високоповдигач KMS.AC 1500/3,0

  ВЕНИ и Ко обяви 13% отстъпка за ръчноводим електрокар високоповдигач KMS.AC 1500/3,0

  ВЕНИ и Ко предоставя един от най-често продованите модели на ръчноводим електрокар високоповдигач KMS.AC 1500/3,0, производство 2018 г., с възможност за закупуване с 13% отстъпка и две безплатни посещения за сервизиране, при условията на сключен пет годишен договор за абонаметно обслужване, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

Още от Машини, мех. системи