Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Масово производство на детайли с високо качество и кратки срокове на изпълнение чрез леене под налягане от Солид Фил

  Масово производство на детайли с високо качество и кратки срокове на изпълнение чрез леене под налягане от Солид Фил

  Масовото производство е кулминацията на усилията на всеки екип, заел се с разработката на даден продукт, на седмици и месеци, посветени на дизайн, проектиране, прототипиране, итерации, тестване и сертифициране. За такъв тип производство се приема поръчка за количество над 1000 броя и често се използва технологията „леене под налягане“, или т.нар. шприцване. Изборът на материали е огромен и може да отговори на всяко изискване за функционалност.

 • Помпен офис: Диафрагмените помпи от серия Phoenix Food на Fluimac покриват суровите хигиенни изисквания на ХВП

  Помпен офис: Диафрагмените помпи от серия Phoenix Food на Fluimac покриват суровите хигиенни изисквания на ХВП

  Наслаждавайки се на хапка от любимата храна, вероятно не осъзнаваме колко точно е важно оборудването за нейното производство, за да може да стигне тя до трапезата ни. А далеч не всеки има представа какви машини се използват. И не е нужно! Нека оставим това на специалистите от хранително-вкусовия сектор. Едни от успешните помпени решения, специално създадени за тази индустрия, са помпите Fluimac от серията Phoenix Food. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от фирма Помпен офис.

 • FANUC разшири портфолиото си с компактен универсален робот M-10iD/16S и робот за заваряване ARC Mate 100iD/16S

  FANUC разшири портфолиото си с компактен универсален робот M-10iD/16S и робот за заваряване ARC Mate 100iD/16S

  Японският пионер в индустриалната роботизация добави два нови модела към обширното си портфолио. „Новият универсален робот M-10iD/16S е най-компактният от серията M-10iD. Той съчетава най-добрите характеристики на двата си предшественика – M-10iA/10MS и M-10iA/12S. Еквивалентният модел ARC Mate 100iD/16S е промишлен робот за електродъгова заварка от ново поколение, който осигурява изключителна прецизност на заваръчните операции“, съобщиха от ФАНУК България.

 • БИБУС: Електромагнитни вентили и бобини Sun FLeX на Sun Hydraulics с отлични характеристики и рентабилна цена

  БИБУС: Електромагнитни вентили и бобини Sun FLeX на Sun Hydraulics с отлични характеристики и рентабилна цена

  Компанията Sun Hydraulics представя нова серия високоефективни електрохидравлични устройства Sun FLeX, които се отличават с отлични експлоатационни характеристики и конкурентна цена. „Серията включва електромагнитни вентили, които се предлагат в изпълнения на разпределителни, електропропорционални и предпазни вентили, както и бобини, които са предназначени за мобилна техника и промишлено хидравлично оборудване“, съобщиха за Инженер.bg от фирма БИБУС България.

 • ЛД: Нова версия на сериите 31JN и 31JL, подходящи за управление на вентили с наклонено вретено

  ЛД: Нова версия на сериите 31JN и 31JL, подходящи за управление на вентили с наклонено вретено

  Италианската компания ODE, която е доказан производител на индустриални електромагнитни вентили, чества тази година 60-годишен юбилей от създаването си. „ODE информира за разширение на номенклатурата си с представянето на нова версия на моделите 31JN и 31JL. Те са подходящи за пилотни вентили при управлението на пневматични вентили с наклонено вретено или пневматични актуатори. Допълнение към гамата е и интелигентното решение за оптимизация“, съобщиха от фирма ЛД.

 • Bodor Laser разработи нови свръхмощни машини за лазерно рязане от серия S

  Bodor Laser разработи нови свръхмощни машини за лазерно рязане от серия S

  Водещият производител на фиброоптични машини за лазерно рязане Bodor Laser разшири обхвата на серията S с мощност на лазерния източник до 30 kW. „Потребителите ни в България имат възможността за работят с последно поколение машини със свръхмощни лазерни източници, които са способни да режат неръждаема стомана с дебелина от 1 mm до 130 mm и въглеродна стомана с дебелина до 70 mm. Подобен обхват на мощността на лазерния източник до 30 kW може да предложи само производител от ранга на Bodor“, информираха за Инженер.bg от Бодор България.

 • Етикетни принтери CAB с доказано немско качество и висока надеждност от Бетелгиус! Сега и на промоционални условия

  Етикетни принтери CAB с доказано немско качество и висока надеждност от Бетелгиус! Сега и на промоционални условия

  Етикетирането е важен процес в контекста на продуктовата проследимост – от момента на поръчката и производството, през дистрибуторите до крайния клиент. Етикетирането и маркирането на продуктите са два важни елемента, които е за предпочитане да бъдат комбинирани и координирани при прилагането им върху продукти, опаковки на продукти и транспортни опаковки. Българската фирма Бетелгиус е официален представител и сервизен център на CAB Германия.

 • Висока гладкост на метални повърхности от неръждаема стомана със специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Висока гладкост на метални повърхности от неръждаема стомана със специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Фирма СР Абразиви & Инструменти е утвърден български доставчик на електрически и пневматични инструменти, машини и абразивни консумативи. Портфолиото ѝ включва и високоефективни продукти на водещи производители, сред които и от шведската фирма Suhner. От СР Абразиви & Инструменти обявиха пред Инженер.bg свое ново топ предложение – специална цена за ролка кече (скочбрайт) за шлайфане и полиране на неръждаема стомана.

 • Трокут Тест Груп: SciAps обяви ново поколение XRF анализатор X-550 за метали, сплави, руда и почви

  Трокут Тест Груп: SciAps обяви ново поколение XRF анализатор X-550 за метали, сплави, руда и почви

  „С тегло от само 1.3 kg, заедно с акумулаторната батерия, X-550 е най-лекият, най-точният и най-гъвкавият рентгенофлуоресцентен анализатор (XRF) от всички подобни уреди на пазара. В сравнение с другите анализатори от X серията на SciAps, новият X-550 се отличава с компактни размери, изключителна скорост и прецизност, нов удобен интерфейс и оптимално балансирана надеждна конструкция“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която доставя ръчните XRF и LIBZ анализатори на SciAps у нас.

 • Прецизно и бързо изпълнение, нестандартни детайли – с услугите за лазерно рязане на Мултиинженеринг

  Прецизно и бързо изпълнение, нестандартни детайли – с услугите за лазерно рязане на Мултиинженеринг

  „В сравнение с механичното, лазерното рязане не замърсява материала, тъй като липсва физически контакт, в резултат на което не се налага и допълнителна обработка на изделието. А при това осигурява и изключителна прецизност“, коментираха пред Инженер.bg от доказаната българска машиностроителна компания Мултиинженеринг, която предлага лазерно рязане като част от своето портфолио от услуги. А за качеството на операциите Мултиинженеринг разчита на немските машини с марка Trumpf.

Още от Машини, мех. системи