Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех продължава своята традиция и отговорна мисия да подпомага индустриалната общност в условията на криза с многообразие от атрактивни решения и специални предложения. Сега компанията предлага на вниманието на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и партньори ексклузивна оферта да закупят различни софтуерни пакети за електромеханичен дизайн с до 50% отстъпка от цената, както и много специални ценови условия за премиум инструменти Garant и качествени инструменти Holex.

 • Schaeffler: Дигиталната поддръжка е основна тема при проектиране на железопътната мобилност на бъдещето

  Schaeffler: Дигиталната поддръжка е основна тема при проектиране на железопътната мобилност на бъдещето

  Schaeffler е компания, която от много години играе важна роля в развитието на железопътните технологии. Дигиталният мониторинг и поддръжка са едни от основните теми при проектиране на железопътната мобилност на бъдещето. Дълго преди изобретяването на автомобила и самолета, хората и товарите са се придвижвали с влакове. Те са един от най-старите транспортни средства и имат основна роля в транспортните сценарии за настоящето и бъдещето.

 • Оптимизирайте опаковъчния процес и намалете разходите с най-новите модели стреч машини Fromm от Бетелгиус

  Оптимизирайте опаковъчния процес и намалете разходите с най-новите модели стреч машини Fromm от Бетелгиус

  Един от процесите, които са най-времеемки и нискоефективни, е опаковането на палети и големи товари, тъй като обикновено се извършва ръчно. А кой би отказал възможността да свърши повече работа за по-малко време? Такава оптимизация е вече постижима с най-новите модели стреч машини, които предлага Бетелгиус ООД, българска компания, която предлага съвременни опаковъчни решения, съобразени изцяло с изискванията на всеки индустриален процес.

 • Напълно безжичната работна площадка е вече реалност с безжичните инструменти Milwaukee от Юроком 2000

  Напълно безжичната работна площадка е вече реалност с безжичните инструменти Milwaukee от Юроком 2000

  Напълно безжична работна площадка… Как звучи само! Мечта за всеки професионалист, която обаче вече може да се превърне в реалност. А как – пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско търговско дружество Юроком 2000. „Инженерите на Milwaukee не просто разработват инструменти. Те създават инструментите, с които да свършите работата си по-добре и по-бързо, а благодарение на сериите M12 и М18 – и напълно безжично“, заявиха от компанията.

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“ с коментар за интелектуалната собственост при 3D принтирането

  Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“ с коментар за интелектуалната собственост при 3D принтирането

  Спомняте ли си случая, в който група доброволци произведоха за италианска болница клапи за апарати за изкуствено дишане с 3D принтер. Въпреки благородната кауза, имаше опасност доброволците да бъдат осъдени от оригиналния производител на клапите. За да внесем повече яснота за потенциалните проблеми, които 3D принтирането може да донесе на индустрията от гледна точка на интелектуалната собственост, се обърнахме към специалистите от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Ламелни дискове за шлайфане на неръждаема стомана Suhner с високо качество от СР Абразиви & Инструменти

  Ламелни дискове за шлайфане на неръждаема стомана Suhner с високо качество от СР Абразиви & Инструменти

  Фирма СР Абразиви & Инструменти, която предлага продуктите на доказания швейцарски производител Suhner у нас, отправя към своите клиенти атрактивно промоционално предложение за закупуване на ламелни дискове за шлайфане на неръждаема стомана. „Най-новата промоционална акция дава възможност партньорите и клиентите ни от цялата страна да се възползват от преференциални цени при закупуване на големи количества от продукта”, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Новият онлайн модул на „Академия NSK“ предоставя обучение за избор на лагери за вибрационни сита

  Новият онлайн модул на „Академия NSK“ предоставя обучение за избор на лагери за вибрационни сита

  Онлайн платформата „Академия NSK“ представи нов модул за обучение. Неговият фокус е върху вибрационните сита и е предназначен за експерти, които трябва да определят лагерите на съоръжения от такъв тип. „Както е характерно за всички модули за обучение, които „Академия NSK“ предлага, всеки регистриран потребител ще получи сертификат за завършен курс, ако отговори правилно на минимум 80% от въпросите на тестовете при завършване на курса“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • Системите Atlas Copco MED12-142(+) са чист и надежден източник на медицински въздух за болниците

  Системите Atlas Copco MED12-142(+) са чист и надежден източник на медицински въздух за болниците

  Грижата за пациентите в болнични приложения от критична важност изисква надеждно доставяне до операционните зали и болничните легла на ултрачист медицински въздух. „Серията пречиствателни системи за медицински въздух Atlas Copco MED/MED+ осигуряват уникална шестстепенна филтрация, която превръща сгъстения въздух от всякакъв тип компресори в сертифициран въздух за медицински цели“, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България.

 • Кастива: Винтови вакуум помпи от серия S на Elmo Rietschle за чист безмаслен вакуум и минимална поддръжка

  Кастива: Винтови вакуум помпи от серия S на Elmo Rietschle за чист безмаслен вакуум и минимална поддръжка

  Немската компания Elmo Rietschle е доказан производител в областта на вакуумните технологии. Богатото ѝ портфолио включва винтови и вакуум помпи серия S, които създават абсолютен вакуум до 0.05 mbar и могат да функционират при всяко налягане в диапазона от краен вакуум до атмосферно налягане. „Помпите работят без смазване, което означава минимална поддръжка и ниски емисии на въглероден диоксид“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива.

 • Рапид: „Поддържаме постоянни наличности от ленти от неръждаема пружинна стомана“

  Рапид: „Поддържаме постоянни наличности от ленти от неръждаема пружинна стомана“

  Фирма Рапид предлага у нас изделията на различни европейски производители на специални стомани и сплави, добавъчни материали за заваряване, наваряване и спояване, огъване на тръби и полутръби. „Продуктовата ни номенклатура включва и ленти от неръждаема пружинна стомана, към които в последно време се наблюдава повишен интерес за използване в различни приложения“, информираха от офиса на дружеството. Компанията се стреми да поддържа на склад голямо разнообразие от дебелини и ширини на лентите от неръждаема пружинна стомана.

Още от Машини, мех. системи