Новини

Адара Инженеринг: Повече мощност за хигиенните приложения – GEA Hilge HYGIA вече е налична с 45 kW мотор

04.07.2019 г.

Международният доставчик на решения за ХВП и фармацевтиката GEA разшири гамата си помпи за специални хигиенни приложения. „GEA Hilge HYGIA е допълнена с изпълнение с 45 kW мотор, като по този начин максималният дебит на серията вече достига до 180 m3/h. Дебютът на новия размер бе по време на престижното техническо изложение POWTECH, което се проведе през април т.г. в Нюрнберг, Германия“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг, утвърдена българска компания за помпено оборудване и партньор на GEA Hilge у нас.HYGIA е центробежна самозасмукваща помпа, която от години успешно се налага в приложения със строги хигиенни изисквания, благодарение на електрополираните си повърхности, висококачествените си уплътнения и гъвкавия си дизайн. Сега премиум изпълнението е с 60% увеличен капацитет – новият мотор 45 kW осигурява дебит от 180 m3/h вместо досегашните 110 m3/h.


„Друго забележително предимство на GEA Hilge HYGIA е фактът, че границите на производителност се покриват само с два размера. Ако досега потребителите бяха свикнали това да се случва с няколко размера, то вече могат да си спестят необходимостта от много на брой различни уплътнения, които трябва да поддържат налични“, поясниха от Адара Инженеринг. По думите на експертите от компанията, управлението на такъв инвентар от резервни части изисква значителни логистични усилия и повишава разходите. А в промишлености като фармацевтичната и хранително-вкусовата това никак не е желателно.За да се гарантира лесното почистване, производителят влага в гамата HYGIA ковани, дълбокоизтеглени и фрезовани компоненти, а не обичайните отляти части. „Особено във фармацевтичната индустрия отливките са крайно непрепоръчителни поради риска от шупли“, обърнаха внимание от българското дружество. Ето защо всички материали са съобразени с приложенията и новата, по-висока мощност на помпата. Корпусът е изработен от кована стомана CrNiMo (1.4404) и се отличава с изключително гладка повърхност. Инженерите на GEA са адаптирали също така вала и работното колело, които вече поемат по-големи натоварвания. За тях е използвана високоякостна дуплексна стомана CrNiMo 1.4462.Доказано високонадеждно решение в производството на храни и напитки, помпите HYGIA намират място и във фармацията, въпреки че условията в тази индустриална ниша усложняват конструирането на помпата неимоверно. „GEA осигурява високопроизводително помпено решение с гладки повърхности. А сега намираме и още повече „конски сили“ под капака“, обобщиха от Адара Инженеринг.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, GEA, pixabay.com

Още от Машини, мех. системи